ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Τα καλύτερα συμπληρώματα & βιταμίνες για αθλητές!

Τα καλύτερα συμπληρώματα & βιταμίνες για αθλητές!

Οι αθλητές ωθούν συχνά τον οργανισμό τους στα άκρα, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της προπόνησης και των αγώνων. Συνεπώς, καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και αυξάνεται η ανάγκη για συμπληρώματα και βιταμίνες, που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτητικές συνθήκες της προπόνησης και των αγώνων.  

Οι ημερήσιες ανάγκες κάθε ανθρώπου εξαρτώνται από το φύλο, την ηλικία και το είδος της σωματικής του δραστηριότητας. Όση περισσότερη άσκηση έχει βάλει κανείς στη ζωή του, τόσο αυξάνονται και οι απαιτήσεις του οργανισμού για θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

Τα συμπληρώματα διατροφής αθλητών διαθέτουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε πολλαπλάσιο βαθμό όπως: αμινοξέα, μαγνήσιο, εκχυλίσματα βοτάνων, βιταμίνες και άλλα ισχυρά διατροφικά στοιχεία, για καλύτερη αθλητική απόδοση χωρίς τραυματισμούς.

Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής ενισχύουν τον οργανισμό και καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών.

Δες και αυτό: Μαγνήσιο: ένα πολύτιμο μέταλλο!

Συμπληρώματα & βιταμίνες για άμεση ενέργεια & κορυφαία απόδοση


Συχνά παρατηρείται ότι αθλητές προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας τους, εξαντλούνται σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Αυτή η εξάντληση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη βασικών συστατικών, που κρατάνε υγιή τον οργανισμό τους και αυξάνουν την απόδοση του. 

Οι γρήγοροι και έντονοι ρυθμοί της προπόνησης αυξάνουν τις ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία δεν είναι εφικτό να καλυφθούν μόνο από τη διατροφή. Για αυτό και ο κάθε αθλητής χρειάζεται τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής ώστε να:

  • Δρουν κατά της έντονης κόπωσης και της μειωμένης απόδοσης.
  • Καλύπτουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του οργανισμού.
  • Εμποδίζουν τη μυϊκή φθορά και καταπόνηση.
  • Βοηθούν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ειδικά, τα συμπληρώματα πριν την προπόνηση είναι ιδανικά για υπερδραστήρια άτομα και αθλητές καθώς τους προσφέρουν επιπλέον ενέργεια, τόνωση και καταπολεμούν την κούραση.

Τα συμπληρώματα βιταμινών για ενέργεια και αντοχή θεωρούνται απαραίτητα για αθλητές αντοχής για τους παρακάτω λόγους:

  • Βοηθούν τους αθλητές να διατηρούν μια δεδομένη ένταση για συγκεκριμένη χρονική περίοδο χωρίς να κουράζονται.
  • Καίνε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της προπόνησης τους και άρα χρειάζονται περισσότερη ενέργεια.  
  • Ασκούνται για πάρα πολλές ώρες. Σε αερόβιες δραστηριότητες ο καρδιακός ρυθμός συνήθως αυξάνεται πάνω από το 50% της μέγιστης τιμής.
  • Λαμβάνουν περισσότερους υδατάνθρακες με τη διατροφή τους, ώστε να μεγιστοποιούν την παροχή μυϊκού γλυκογόνου. Αυτό μετατρέπεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης σε ενέργεια, για τους μύες που ασκούνται.
  • Η παρατεταμένη άσκηση προκαλεί μεγαλύτερη εφίδρωση και απώλεια ηλεκτρολυτών. Σε αυτά περιλαμβάνονται νάτριο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο που είναι σημαντικά για τη μυϊκή λειτουργία και την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού. 
  • Οι αθλητές πρέπει να εξασφαλίζουν την επαναπρόσληψη των μετάλλων, που χάνονται κατά την άσκηση.
  • Κατά τη διάρκεια πολλών ωρών δραστηριότητας χρειάζονται ενυδάτωση.
  • Έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για πρωτεΐνη από τους ανθρώπους χωρίς αθλητικές δραστηριότητες, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του σώματος για ανάκαμψη, διατήρηση της μυϊκής μάζας και της σωστής ανοσολογικής λειτουργίας κατά τη διάρκεια της απαιτητικής άσκησης.

Πότε πρέπει να λαμβάνονται οι βιταμίνες & τα συμπληρώματα διατροφής; 

Συχνά, όσοι ασκούνται, αναρωτιούνται, αν χρειάζονται ενίσχυση με συμπληρώματα και πολυβιταμίνες για αθλητές και κάθε πότε πρέπει να τα λαμβάνουν.

Ωστόσο, όσο μεγαλύτερες είναι οι απαιτήσεις σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τόσο πιο δύσκολο είναι να ληφθούν από τη διατροφή. Συνεπώς, είναι απαραίτητο για τον ασκούμενο να λάβει «ενίσχυση» με συμπληρώματα διατροφής, ώστε και να παραμείνει υγιής, να έχει ομαλή ανάκαμψη μετά την προπόνηση και να αυξήσει την αθλητική απόδοσή του.

Tip 1: Αφιέρωσε χρόνο να διαβάσεις τις οδηγίες των σκευασμάτων, που αγοράζεις.

Tip 2: Προσοχή στον τρόπο και το χρόνο κατανάλωσης των βιταμινών. Κάποιες καταναλώνονται μετά το φαγητό, ενώ κάποιες άλλες πριν ή ενδιάμεσα των γευμάτων.

Ποια είναι τα καλύτερα συμπληρώματα για αθλητές; 

Οι αθλητές, που έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης και αγώνων, φροντίζουν να λαμβάνουν κάποιο συμπλήρωμα για άμεση ενέργεια και κορυφαία απόδοση, ώστε να εξασφαλίζουν τα απαραίτητα «υλικά» για περισσότερη δύναμη και αντοχή, γράμμωση ή και όγκο. Βασικότερο είναι να εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του οργανισμού τους. 

Ανάλογα με το πρόγραμμα άσκησης και διατροφής του, προτείνονται τα εξής:

Πρωτεΐνη: Το πιο δημοφιλές συμπλήρωμα για αθλητές

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητο συστατικό για την ανάπτυξη του οργανισμού. Ανάλογα με τον στόχο που έχει θέσει ο αθλητής, το βάρος, την ηλικία, τη γενικότερη υγεία και τον σωματότυπό του, χρειάζεται και ανάλογη δόση πρωτεΐνης. Ειδικότερα νεαροί αθλητές, που αθλούνται και ταυτόχρονα αναπτύσσονται σωματικά, έχουν αυξημένες ανάγκες σε πρωτεΐνη.

Είναι απαραίτητη για κάποιον, που ξεκινά να χτίζει μυς ή θέλει να ενισχύσει την προπόνηση του, αυξάνοντας την αντοχή ή την ένταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η άσκηση των μυών με αντιστάσεις ή εκρήξεις, εξαντλεί τις αποθήκες ενέργειας και προκαλεί διάσπαση των ιστών, για αυτό και η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης βοηθά την αποκατάσταση, τη συντήρηση και την ανάπτυξη μυών.

Τα οφέλη του οργανισμού από το συμπλήρωμα πρωτεΐνης:

  • Βοηθά στη μυϊκή ανάπτυξη και διόγκωση.
  • Επιταχύνει την ανάρρωση μετά από μυϊκό τραυματισμό και την αποκατάσταση του οργανισμού.
  • Ενισχύει την ισορροπία του οργανισμού.
  • Συμπληρώματα με πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι χορταστική και συμβάλλει στη μείωση του αισθήματος της πείνας και κατά συνέπεια στην απώλεια βάρους.
  • Για χορτοφάγους ή vegan, προσφέρει επιπλέον πρωτεΐνη, καθώς δεν τη λαμβάνουν από τις κοινές πηγές, όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά.

Το Pharmacy Discount προτείνει:



Αμινοξέα: Απαραίτητο συστατικό για τον σχηματισμό μυϊκής πρωτεΐνης 

Τα αμινοξέα, δομικό στοιχείο των πρωτεϊνών, είναι αρκετά διαδομένα συστατικά σε συμπληρώματα διατροφής για αθλητές. Λαμβάνουν μέρος σε πολλά στάδια του μεταβολισμού και σε βιοχημικές διαδικασίες, όπως η έκκριση αναβολικών ορμονών, ως πηγή ενέργειας κατά την άσκηση, την ανάπλαση των ιστών καθώς και την πνευματική λειτουργία.

Ειδικότερα, προτείνονται συμπληρώματα διατροφής για αθλητές στίβου με αμινοξέα με σκοπό την αύξηση της αθλητικής απόδοσης και της αντοχής. Εκτός του δομικού τους ρόλου τα αμινοξέα δίνουν ενέργεια στους μυς, δεδομένου ότι καταβολίζονται αποκλειστικά στον μυϊκό ιστό.

Οι δράσεις των αμινοξέων στην άσκηση χωρίζονται κυρίως ως εξής:

  • BCAA: Είναι μια ομάδα από 3 αμινοξέα (λευκίνη, ισολευκίνη, βαλίνη). Δίνουν ενέργεια στα μυϊκά κύτταρα, ειδικά όταν υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις ή υπάρχει έλλειψη διάθεσης υδατανθράκων, ενώ αποτελούν δομικό στοιχείο των μυϊκών ινών. Επιπλέον, μειώνουν την κόπωση, καθώς επιδρούν στην παραγωγή σεροτονίνης, βελτιώνοντας την αθλητική απόδοση. 
  • Αργινίνη, ορνιθίνη και λυσίνη: Τα συγκεκριμένα αμινοξέα συμβάλλουν στην αύξηση παραγωγής του μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ), το οποίο προκαλεί αγγειοδιαστολή και άρα βοηθά στην καλύτερη μεταφορά θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου στα κύτταρα. Η λήψη τους βοηθά σε αναερόβια αθλήματα κατά κύριο λόγο και συμβάλλει στην ταχύτερη αποκατάσταση και μυϊκή ανάκαμψη μετά την άσκηση. Η αργινίνη και η κιτρουλίνη είναι αμινοξέα, που συμμετέχουν στην πρωτεϊνοσύνθεση και την αξιοποίηση των πρωτεϊνών από το σώμα. 
  • Γλουταμίνη: Είναι από τα βασικά συστατικά σε συμπλήρωμα για αντοχή στο τρέξιμο καθώς σύμφωνα με μελέτες, προλαμβάνει την κόπωση και τα συμπτώματα υπερπροπόνησης. Συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, των λεμφοκυττάρων και των μακροφάγων. Ακόμα, συμμετέχει στην παραγωγή γλυκογόνου, ενώ συμβάλλει στην αύξηση της μυϊκής δύναμης και την ταχύτερη αποκατάσταση ιστικής βλάβης, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις τραυματισμού.

Ταυρίνη: Αποτελεί ένα μη απαραίτητο θειούχο αμινοξύ, το οποίο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και σύμφωνα με μελέτες, η συμπληρωματική χορήγηση της ενισχύει την αθλητική απόδοση, ειδικά σε αθλήματα αντοχής και παράλληλα μειώνει την κόπωση και την εξάντληση μέσω αύξησης της πρόσληψης οξυγόνου (VO2max).

 

Το Pharmacy Discount προτείνει:

MYELEMENTS BCAA Refuel Catalyst Γεύση Kαρπούζι 300g

Ηλεκτρολύτες: Ο σύμμαχος του αθλητή για ομαλή λειτουργία του οργανισμού 

Οι ηλεκτρολύτες αποτελούν ιχνοστοιχεία, τα οποία εντοπίζονται στα υγρά του σώματος και συμμετέχουν σε πολλές βιοχημικές αντιδράσεις. Είναι απαραίτητοι για την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα ακόμη και την επιβίωση τους.  

Για τον ανθρώπινο οργανισμό, οι σημαντικότεροι ηλεκτρολύτες είναι το νάτριο, το κάλιο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το φωσφορικό άλας. Οι ηλεκτρολύτες είναι απαραίτητοι για:

  •  Διατήρηση της απόδοσης κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης.
  • Ενίσχυση της απορρόφησης του νερού.
  • Διαταραχή των επιπέδων ηλεκτρολυτών στον οργανισμό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Μπορεί να προκαλέσει μυϊκή αδυναμία, σπασμούς, σύγχυση, ενώ αν δεν διορθωθεί, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε καρδιακή αρρυθμία.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

ALMORA PLUS Sport Ηλεκτρολύτες με Γεύση Πορτοκάλι 20 Ταμπλέτες

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Η φυσική προστασία του οργανισμού

Τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν Ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα είναι αρκετά διαδομένα, καθώς αποτελούν στοιχείο των κυτταρικών μεμβρανών και βοηθούν τη λειτουργία των κυτταρικών υποδοχέων σε αυτές. Επίσης, συμβάλλουν στην παραγωγή ορμονών που ρυθμίζουν την πήξη του αίματος, τη συστολή και τη χαλάρωση των τοιχωμάτων των αρτηριών καθώς και την αντιμετώπιση φλεγμονών.

Τέλος, τα λιπαρά οξέα, EPA και DHA, ενισχύουν την αντίδραση του οργανισμού κατά των φλεγμονών και βοηθούν την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και  των αρθρώσεων. 

Αυτά τα συμπληρώματα προτείνονται, για όσους δεν αγαπούν τα ψάρια ή δυσκολεύονται να καταναλώσουν τουλάχιστον δύο μερίδες λιπαρού ψαριού την εβδομάδα.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

SOLGAR Omega-3 Triple Strength 50 Μαλακές Κάψουλες


Οι καλύτερες βιταμίνες για αθλητές

Η σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα θρεπτικά συστατικά και ειδικά στα άτομα που έχουν έντονη αθλητική δραστηριότητα. 

Για όσους δεν ασκούνται συστηματικά οι καθημερινές ανάγκες σε βιταμίνες καλύπτονται κυρίως από τη διατροφή. Ωστόσο, όταν η άσκηση είναι καθημερινή και έντονη, υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε βιταμίνες. 

Όσοι αθλούνται συστηματικά, καταφεύγουν στη λήψη πολυβιταμινών για έντονη άσκηση, που βοηθά τον οργανισμό για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β: Χαρίζουν ενέργεια και ευεξία

Η αθλητική απόδοση και οι βιταμίνες είναι άμεσα συνδεδεμένα. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος B αυξάνουν την παραγωγή ενέργειας και βελτιώνουν τη διάθεση, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην αποτοξίνωση μετά την άσκηση. 

Δεδομένου ότι η διαδικασία της αποκατάστασης των μυών εξαντλεί τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, για αυτό ειδικά τα άτομα που σηκώνουν βάρη, έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη να λαμβάνουν  συμπληρώματα με βιταμίνη Β.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

SKY PREMIUM LIFE B-Complex 60 Δισκία

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Βιταμίνες συμπλέγματος Β: Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις!

Βιταμίνη C: Το ισχυρό αντιοξειδωτικό

Η αντιοξειδωτική της δράση της βιταμίνης C την αναγάγει σε ένα βασικό συστατικό σε πολυβιταμίνες για πριν ή μετά την προπόνηση. Αυτή η δράση καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, που ευνοούν τις μυϊκές βλάβες, την κούραση, τις φλεγμονές και το αίσθημα πόνου ειδικά κατά την αθλητική δραστηριότητα.

Παράλληλα, η βιταμίνη C ενισχύει τη σωστή λειτουργία των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος, που καταβάλλεται από την έντονη σωματική άσκηση.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

LANES Vitamin C 1000mg με Γεύση Πορτοκάλι 20 Αναβράζοντα Δισκία
Βιταμίνη D: Η βιταμίνη του ήλιου και της διάθεσης

Η έλλειψη βιταμίνης D είναι αρκετά συχνή σε πολλούς ανθρώπους, παρά το γεγονός ότι αυτή η βιταμίνη συντίθεται από τον οργανισμό όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως. 

Η δράση της είναι ιδιαίτερα ευεργετική, καθώς συμβάλλει στη μείωση των φλεγμονών, βελτιώνει τη διάθεση, βοηθά το ανοσοποιητικό και τον εγκέφαλο να απελευθερώνει μελατονίνη, πετυχαίνοντας καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

NATURES PLUS Vitamin D3 5000iu 60 Μαλακές Κάψουλες

Σημείωση: Για την κατανάλωση οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, προτείνεται η λήψη συμβουλής διατροφολόγου ή εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ανάγκες, για αυτό οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής λαμβάνει, θα πρέπει να είναι εξατομικευμένο. Στο Pharmacy Discount υπάρχει τεράστια ποικιλία σε συμπληρώματα και βιταμίνες για αθλητές ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες για καλύτερη απόδοση και υγεία.



Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας!


Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc



310 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 30.97€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 51.62€
30.97€
89 Πόντοι
ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΗΣ
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 9.67€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 14.88€
8.93€
85 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 8.53€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 17.78€
8.53€
295 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 29.50€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 29.50€
29.50€