ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας με Φυσικούς Τρόπους

Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας με Φυσικούς Τρόπους

Η κυτταρίτιδα είναι μία κοινή πάθηση που επηρεάζει πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες, ανεξαρτήτως ηλικίας και βάρους. Αν και δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία, μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή μας. Παρόλο που πολλοί πιστεύουν ότι προκαλείται από την παχυσαρκία, κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα δεν ισχύει. 

Για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και την απόκτηση σφριγηλού και λείου δέρματος, χρειάζεται ένας συνδυασμός αλλαγών στον τρόπο ζωής, στοχευμένων ασκήσεων και εξειδικευμένων προϊόντων.

Που οφείλεται η κυτταρίτιδα; 

Μετά την εφηβεία, συχνά παρατηρούμε σημάδια χαλάρωσης στην περιοχή γύρω από τα γόνατα, τους μηρούς, τους γλουτούς, την κοιλιά και τα μπράτσα. Αρχικά, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους παράγοντες που την προκαλούν. 

Η δυσανάλογη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού προκαλεί την ανάπτυξη της. Στα σημεία όπου εμφανίζεται, ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητα του και το δέρμα παρουσιάζει μια ανομοιόμορφη όψη με λακκάκια και μικρά εξογκώματα. Οι παράγοντες που επιδρούν στην ανάπτυξη κυτταρίτιδας περιλαμβάνουν:

  • Γενετική προδιάθεση: Γενετικοί παράγοντες που καθορίζουν την κατανομή του λίπους, τον μεταβολισμό και τη δομή του συνδετικού ιστού, επηρεάζουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, ακόμα και σε άτομα που γυμνάζονται και ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
  • Ορμονικοί παράγοντες: Οι ορμονικές ανισορροπίες, όπως οι διακυμάνσεις στα επίπεδα των οιστρογόνων, συμβάλουν στην ανάπτυξή της, καθώς οι ορμόνες επηρεάζουν τη ροή του αίματος, την αποθήκευση λίπους και την παραγωγή κολλαγόνου.
  • Τρόπος ζωής: Η καθιστική ζωή, οι κακές διατροφικές συνήθειες, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ είναι παράγοντες που επιβαρύνουν την κυτταρίτιδα, καθώς οδηγούν σε αύξηση βάρους, κακή κυκλοφορία του αίματος και εξασθένηση του κολλαγόνου.

Πώς γίνεται η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας; 

Παρά το γεγονός, ότι είναι η πλέον ακίνδυνη κατάσταση για την υγεία, η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι συχνά ένα απαιτητικό εγχείρημα με πολύ σημαντική επίδραση στην ψυχολογία μας. Με τα κατάλληλα προϊόντα, όμως, επιτυγχάνεται άμεσα η ελαχιστοποίηση μέχρι και η εξάλειψη της.

Στο Pharmacy Discount θα βρεις προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας από τα πιο γνωστά και αξιόπιστα brands, που συμβάλλουν στην ομαλότερη και πιο λεία όψη του δέρματος.

Με ποιο τρόπο να καταπολεμήσω την κυτταρίτιδα;

Για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης προτείνεται η χρήση φυσικών και εξειδικευμένων προϊόντων που έχουν άμεσα αποτελέσματα στην όψη αλλά και στην ψυχολογία σου:


#Θεραπείες κυτταρίτιδας

Οι κρέμες και οι λοσιόν κατά της κυτταρίτιδας στοχεύουν ειδικά στις περιοχές του σώματος με ανομοιογενή και ανάγλυφη υφή. Συνήθως περιέχουν ενεργά συστατικά, που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, την παραγωγή κολλαγόνου και τη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

LIERAC Set Body-Slim Cryoactive Πρόγραμμα για Εγκατεστημένη Κυτταρίτιδα 150ml & Δώρο Slimming Roller


#Φυτικά συστατικά

Υπάρχουν διαθέσιμα πολλά προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας, που αξιοποιούν τη δύναμη των φυσικών συστατικών και προσφέρουν μία ολοκληρωμένη φυσική θεραπεία. Ουσίες όπως, εκχυλίσματα φυκιών, λουλουδιών και πράσινου τσαγιού είναι γνωστές για τις αντιοξειδωτικές και τονωτικές ιδιότητες του δέρματος, καθιστώντας τα πολύτιμα συστατικά των προϊόντων αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

WELEDA Promo Τσαντάκι Σημύδας Λάδι 100ml & Peeling 150ml & Δώρο Κύπελλο Μασάζ

#Απολέπιση

Από τις βασικές διαδικασίες για τη φροντίδα του δέρματος με τάση κυτταρίτιδας είναι το scrub και ο βαθύς καθαρισμός του δέρματος. Με την απολέπιση απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και διεγείρεται η ροή του αίματος. Πρόκειται για έναν από τους πιο βασικούς τρόπους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, καθώς βοηθά την επιδερμίδα να ανανεώνεται και να φαίνεται πιο λεία και σφριγηλή.

Ιδανικά, η χρήση απολεπιστικών πριν την εφαρμογή προϊόντων όπως συσφικτικές κρέμες ή gel εξασφαλίζουν τη μέγιστη απορρόφηση του προϊόντος.


Το Pharmacy Discount προτείνει:

SOMATOLINE COSMETIC Scrub Sea Salt 350g

#Μασάζ

Η διαδικασία του μασάζ συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας κυρίως στα πόδια και τους γλουτούς. Ασκώντας πίεση με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις στα προβληματικά σημεία και χρησιμοποιώντας ένα λάδι μασάζ κατάλληλο για την αναδιαμόρφωση και τη σύσφιξη σώματος, θα πετύχεις την αποσυμφόρηση των προβληματικών σημείων και καλύτερη ροή του αίματος.  

Το Pharmacy Discount προτείνει: 

ELANCYL SLIM DESIGN Huile Minceur Διφασικό Έλαιο Αδυνατίσματος 150ml

Δες και αυτό: Όψη φλοιού πορτοκαλιού τέλος! 3 θεραπείες που αντιμετωπίζουν την κυτταρίτιδα!

Σε πόσο καιρό φεύγει η κυτταρίτιδα; 

Η εξάλειψη της κυτταρίτιδας είναι μια διαδικασία, που απαιτεί υπομονή και αφοσίωση. Η διάρκεια, που απαιτείται για να δεις ορατά αποτελέσματα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο τύπος κυτταρίτιδας, η έκταση της προβληματικής περιοχής, η συνολική υγεία του σώματος και οι προσωπικές συνήθειες. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας να γίνει με φυσικούς τρόπους.

Η συνεπής χρήση των κατάλληλων προϊόντων μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την όψη του δέρματος. Για να απαντήσεις με ασφάλεια στην ερώτηση «σε πόσο καιρό φεύγει η κυτταρίτιδα;», πρέπει να κατανοήσεις τους παράγοντες, που την προκαλούν. Σχεδίασε ένα πλάνο για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με βάση τα εξής:

  • Η έκταση της κυτταρίτιδας επηρεάζει σημαντικά τη διάρκεια της θεραπείας. Οι ήπιες περιπτώσεις μπορεί να παρουσιάσουν αισθητή βελτίωση νωρίτερα, ενώ πιο σοβαρές καταστάσεις ίσως χρειαστούν μεγαλύτερες περιόδους θεραπείας.
  • Ο τρόπος που επιδρούν οι θεραπείες ποικίλλει από οργανισμό σε οργανισμό, γιατί εξαρτάται από παράγοντες, όπως ο μεταβολισμός, η γενετική και η γενική υγεία.
  • Οι διαφορετικές θεραπευτικοί μέθοδοι επιφέρουν και ποικίλα αποτελέσματα και άρα διαφορετικά χρονοδιαγράμματα. Ωστόσο, ο συνδυασμός υγιεινής διατροφής, άσκησης και κατάλληλων προϊόντων περιποίησης σώματος προσφέρει ταχύτερη απόδοση.

Για βέλτιστα αποτελέσματα μία πολύ καλή λύση αδυνατίσματος και αποσυμφόρησης του οργανισμού, αποτελούν τα συμπληρώματα διατροφής.

TIP: Στο ζήτημα της κυτταρίτιδας, όπως και στις περισσότερες αλλοιώσεις του δέρματος, η ενυδάτωση είναι βασική για τη διατήρηση της υγείας. Καταναλώνοντας πολύ νερό κάθε μέρα το δέρμα είναι ενυδατωμένο και διατηρεί την ελαστικότητα του.

Τα κατάλληλα προϊόντα για να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα 

Η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι μία σχετικά χρονοβόρα διαδικασία, αλλά η συνεπής καθημερινή εφαρμογή προϊόντων κατά της χαλάρωσης μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα.

Η λύση δεν χρειάζεται να είναι μαγική αλλά πρακτική: τα προϊόντα αυτά διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία του αίματος, ενεργοποιούν τη διαδικασία καταπολέμησης του τοπικού πάχους και του λίπους, μειώνουν τη διόγκωση των λιποκυττάρων, αποβάλλουν τις τοξίνες και προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα.

Η λίστα προϊόντων του Pharmacy Discount είναι ενημερωμένη με όλα τα προϊόντα όπως κρέμες, τζελ και έλαια για να καλύψουν τις ανάγκες σου.

Η κατάλληλη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης αλλά και για την αποκατάσταση της δομής του δέρματος δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο και τα καλύτερα προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. 




Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc

 

252 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 25.21€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 50.42€
25.21€
165 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 16.52€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 34.41€
16.52€
167 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 16.32€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 36.27€
16.68€