ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Ορμόνες και Θερμίδες!

Ορμόνες και Θερμίδες!

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουν ότι η απώλεια βάρους είναι ένα απλό ταξίδι, ειδικά όταν πρόκειται για περιορισμό των θερμίδων. Ωστόσο, η αντίληψη ότι οι θερμίδες από μόνες τους υπαγορεύουν το βάρος είναι εσφαλμένη. Ο ίδιος ο όρος «βάρος» είναι παραπλανητικός, καθώς περιλαμβάνει υγρά, λίπος, οστική μάζα και μυϊκό ιστό.

Σκεφτείτε μια κοινή παρανόηση, η απουσία κατανάλωσης φαγητού ή ποτού οδηγεί σε απώλεια βάρους. Αν και είναι αλήθεια, είναι μια αναποτελεσματική προσέγγιση. Το τρέξιμο σε διάδρομο όλη μέρα μπορεί να φαίνεται σαν το επόμενο λογικό βήμα, αλλά δεν είναι αποτελεσματικό. Αυτή η μέθοδος δεν καίει λίπος. Αντίθετα, θέτει το σώμα σε κατάσταση μάχης ή φυγής λόγω υψηλής κορτιζόλης. Αυτό θα οδηγήσει σίγουρα σε δραστική απώλεια μυϊκής μάζας. Η ζυγαριά σίγουρα θα δείχνει απώλεια βάρους, αλλά είναι μια ανθυγιεινή προσέγγιση.

 

Οι ορμόνες διαδραματίζουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο. Εάν καταναλώνουμε 2.000 θερμίδες από τη ζάχαρη έναντι 2.000 θερμίδες από το κρέας, οι ορμονικές αποκρίσεις διαφέρουν, αλλά η πρόσληψη θερμίδων είναι η ίδια. Η ζάχαρη αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης γρήγορα, οδηγώντας σε αυξημένη αίσθηση πείνας. Αντίθετα, ο συνδυασμός λίπους και πρωτεΐνης του κρέατος διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης, μειώνοντας την πείνα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Σε μια δίαιτα εστιασμένη στις θερμίδες, η έμφαση δίνεται στον περιορισμό των συνολικών θερμίδων, πιθανώς ακόμη και των λιπών λόγω της υψηλής ενεργειακής τους πυκνότητας. Αυτό οδηγεί σε συνεχή αίσθηση πείνας, επιβράδυνση του μεταβολισμού, χαμηλό κίνητρο για άσκηση και μειωμένη ενεργειακή δαπάνη. Η απώλεια βάρους γίνεται απώλεια μυών, με ελάχιστη μείωση λίπους, καθιστώντας τη βιωσιμότητα ενός τέτοιου πρωτοκόλλου ανέφικτη.

 

Η ορμονική προσέγγιση εστιάζει σε επαρκείς πρωτεΐνες, πρόσληψη καλών λιπαρών και ελάχιστους υδατάνθρακες. Αυτό διατηρεί την ινσουλίνη χαμηλή δίνοντας το ερέθισμα στον μεταβολισμό του λίπους για ενέργεια. Αυτή η μέθοδος αντιμετωπίζει την πείνα πιο αποτελεσματικά και προωθεί την απώλεια λίπους, όχι μόνο τη μείωση του γενικού βάρους.

 

Η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου. Δεν αφορά μόνο τις αερόβιες προπονήσεις μεγάλου όγκου και χαμηλής έντασης που οξειδώνουν λίπος ως ενέργεια, αλλά και τα σύντομα, υψηλής έντασης διαστήματα και προπόνηση δύναμης. Αυτό διεγείρει την παραγωγή τεστοστερόνης και αυξητικής ορμόνης, βοηθώντας την καύση λίπους και την ανάπτυξη των μυών.

 

Στην ουσία, η προβολή της απώλειας βάρους αποκλειστικά μέσω ενός θερμιδικού ελλείμματος απλοποιεί υπερβολικά μια πολύπλοκη διαδικασία. Οι ορμόνες, η σύνθεση των θρεπτικών συστατικών και η ένταση της άσκησης παίζουν κομβικούς ρόλους. Η μετατόπιση της εστίασης από τη μέτρηση θερμίδων στην ορμονική ισορροπία και τη στρατηγική άσκηση οδηγεί σε βιώσιμη, αποτελεσματική απώλεια βάρους, δίνοντας έμφαση στη μείωση του λίπους και στη διατήρηση των μυών που σημαίνει υψηλός μεταβολισμός.