ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Όψη φλοιού πορτοκαλιού τέλος. Οι 3 πιο σύγχρονες θεραπείες που αντιμετωπίζουν την κυτταρίτιδα!

Όψη φλοιού πορτοκαλιού τέλος. Οι 3 πιο σύγχρονες θεραπείες που αντιμετωπίζουν την κυτταρίτιδα!

Τι είναι η κυτταρίτιδα και γιατί δημιουργείται

Έχετε ανομοιόμορφο δέρμα στους γοφούς, τους μηρούς ή τους γλουτούς σας; Αυτό μπορεί να είναι σημάδι κυτταρίτιδας. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν το δέρμα που υπερεκτιμά ορισμένες περιοχές λίπους τραβιέται προς τα κάτω στους βαθύτερους ιστούς από τις ζώνες συνδετικού ιστού. Αυτό δημιουργεί μια ανώμαλη επιφάνεια.

Το δέρμα των ανθρώπων χωρίζεται σε τρία επίπεδα:

  • την επιδερμίδα,
  • το χορίο και
  • τον υποδόριο ιστό.

 Οι γυναίκες από τη φύση τους έχουν πιο λεπτά στρώματα επιδερμίδας και χορίου από τους άνδρες και κατά συνέπεια έρχονται συχνότερα αντιμέτωπες με την εναπόθεση παραγεμισμένων λιποκυττάρων σε διάφορα σημεία του σώματος. Αυτό συμβαίνει, επειδή ο οργανισμός δεν αποβάλλει κανονικά τα απορρίμματά του και αντί να καίει το λίπος, το στέλνει στα λιποκύτταρα που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Έτσι, δημιουργούνται σωροί λίπους και νερού σε διάφορα σημεία του ιστού, που αυξάνουν σε όγκο και συμπιέζουν τα αγγεία. Κατά συνέπεια, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και η εικόνα του σε συγκεκριμένα σημεία μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Πιστεύεται ότι επηρεάζει το 80% με 90% των γυναικών, σε διαφορετικό βαθμό.

Η κυτταρίτιδα παρουσιάζεται συνήθως σε:

  1. μηρούς
  2. κοιλιά
  3. οπίσθια
  4. γλουτούς

 

Ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας

  • Ορμόνες
  • Κακή διατροφή
  • Ανθυγιεινός τρόπος ζωής
  • Συσσωρευμένες τοξίνες
  • Γενετικοί παράγοντες
  • Αύξηση βάρους
  • Αδράνεια
  • Εγκυμοσύνη

Οι 3 πιο σύγχρονες θεραπείες που αντιμετωπίζουν την κυτταρίτιδα

 

  1. Laser Smoothshapes

Είναι η πιο σύγχρονη, προηγμένη και αποτελεσματική θεραπεία για την κυτταρίτιδα που υπάρχει σήμερα, ενώ έχει και άλλα ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό ενώ εξαλείφει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Το Smoothshapes Laser είναι το πρώτο και μοναδικό σύστημα λέιζερ που έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για δράση κατά της κυτταρίτιδας. Αποτελείται από λέιζερ διόδου, υπέρυθρο φως και σύστημα αναρρόφησης με κυλίνδρους. Η λειτουργία του γίνεται βαθιά στο δέρμα, όπου η αιτία του προβλήματος βρίσκεται και όχι στην επιφάνεια. Αυτό είναι το θεμελιώδες μυστικό της επιτυχίας του.

 

  1. Μεσοθεραπεία

Ένας άλλος πολύ αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία για λιπόλυση και βελτίωση της υφής του δέρματος. Είναι αποδεδειγμένο, πως η έγχυση ειδικού συνδυασμού ουσιών π.χ. καφεΐνη, αμινοφυλλίνη, διμεθυλαμινοαιθανόλη, φωσφατιδυλοχολίνη, L-καρνιτίνη, βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση της κυτταρίτιδας στην θεραπευόμενη περιοχή. Συχνά όμως, η ενέσιμη φύση της μεθόδου και οι αναπόφευκτοι μώλωπες που την συνοδεύουν κάνουν πολλές γυναίκες να την προτιμούν απλώς ως συμπλήρωμα στο πρόβλημά τους.

 

  1. Μηχανικό Μασάζ

Η ενδερμολογία είναι επίσης μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την κυτταρίτιδα καθώς είναι απολύτως φυσική και δεν έχει περιορισμούς. Βασίζεται στη λογική του μηχανικού μασάζ, χρησιμοποιώντας ειδική συσκευή για έντονο μασάζ στην περιοχή θεραπείας, η οποία αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών, ενισχύει τη μικροκυκλοφορία και βοηθά στη σημαντική βελτίωση της όψης της περιοχής. Ωστόσο, στις μέρες μας γενικά δεν προτιμάται ως μεμονωμένη θεραπεία λόγω του κινδύνου χαλάρωσης στην περιοχή εφαρμογής, επομένως συνιστάται σε συνδιασμό με λέιζερ σύσφιξης.

 

Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας!

 

Η συντακτική ομάδα του PharmacyDiscount