ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Λιποδιαλυτές επιλογές: Οδηγός για τη σωστή χρήση τους

Λιποδιαλυτές επιλογές: Οδηγός για τη σωστή χρήση τους

Οι αποδεδειγμένοι τρόποι για να χάσετε βάρος είναι η κατανάλωση υγιεινών τροφών, η μείωση των θερμίδων και η σωματική δραστηριότητα. Ωστόσο, η πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών στον τρόπο ζωής δεν είναι εύκολη, επομένως μπορεί να αναρωτιέστε εάν η λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής που προωθείται για απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει. Εάν σκέφτεστε να πάρετε ένα συμπλήρωμα διατροφής για να χάσετε βάρος, πριν από όλα, μιλήστε με τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη, καρδιακή νόσο, ηπατική νόσο ή άλλα ιατρικά προβλήματα.

Πώς βοηθάνε να χάσετε βάρος τα συμπληρώματα διατροφής

Κάποια συμπληρώματα διατροφής ή και βιταμίνες, βοηθούν στην απώλεια βάρους αφού συνεπάγονται τα εξής:

Μείωση της όρεξης

Εάν πεινάτε λιγότερο, είναι πιο πιθανό να διατηρήσετε ένα έλλειμμα θερμίδων και να μην καταναλώσετε πάρα πολύ. Ορισμένα συμπληρώματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε περισσότερο χορτάτοι ή λιγότερο πεινασμένοι, κάτι που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας για τις θερμίδες.

Ενίσχυση Ενέργειας

Το άλλο κρίσιμο μέρος της εξίσωσης ισορροπίας θερμίδων είναι πόσες θερμίδες καίτε - και οι καλές προπονήσεις απαιτούν πολλή ενέργεια. Τα συμπληρώματα που μπορούν να υποστηρίξουν τη συγκέντρωση, τα επίπεδα ενέργειας και την αντοχή σας μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην καύση θερμίδων στο γυμναστήριο. 

Υποστήριξη του μεταβολισμού

Όταν πρόκειται για την καύση θερμίδων, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο μεταβολισμός σας λειτουργεί αποτελεσματικά για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Ορισμένα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της καύσης λίπους και στη διατήρηση της μυϊκής μάζας για να στοχεύσουν την απώλεια λίπους, άλλα μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα κύτταρα σας παίρνουν την ενέργεια που χρειάζονται από την τροφή που τρώτε.  

Συμπληρώματα για απώλεια βάρους

  1. Διατροφική πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Πρωτεΐνη… μερικοί άνθρωποι μπορεί να τη συσχετίζουν με bodybuilders που συνδέονται με τους μυς, αλλά ξέρατε ότι η αύξηση της πρωτεΐνης στη διατροφή έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την απώλεια βάρους και την πληρότητα; Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα για απώλεια βάρους. Υπάρχει καλός λόγος γιατί απορροφάται γρήγορα και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αμινοξέα.

  1. L-Καρνιτίνη

Τι είναι στην πραγματικότητα η L-καρνιτίνη; Είναι μια φυσική χημική ουσία που δημιουργείται στο ήπαρ και τα νεφρά από τα αμινοξέα λυσίνη και μεθειονίνη. Ωραίο να ξέρετε… γιατί είναι τόσο ιδιαίτερο τότε; Η L-καρνιτίνη έχει μια σειρά από οφέλη για τον  οργανισμό, με το νούμερο ένα να είναι ο ρόλος της στην υποβοήθηση της απώλειας βάρους. Δρα μεταφέροντας λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας στα μιτοχόνδρια όπου μπορούν να οξειδωθούν για να παράγουν ενέργεια… αυτό κάνει το σώμα να καίει επίμονα αποθέματα λίπους για ενέργεια. Πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα έχουν δείξει ότι η L-καρνιτίνη παίζει επίσης ρόλο στην πρόληψη της κυτταρικής βλάβης από το άγχος της άσκησης και η λήψη συμπληρωμάτων μπορεί πράγματι να έχει οφέλη για την προπόνηση, τους αγώνες και την αποκατάσταση. Υποστηρίξτε τη δίαιτα απώλειας βάρους και το πρόγραμμα προπόνησης παίρνοντας δύο ταμπλέτες L-καρνιτίνης πριν από τα γεύματα δύο φορές την ημέρα.

  1. Καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι διεγερτικό και δημοφιλές συστατικό σε πολλά συμπληρώματα αδυνατίσματος. Μια μεγάλη έρευνα που εξέτασε την επίδραση της καφεΐνης στην απώλεια βάρους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καφεΐνη μπορεί να προάγει τη μείωση του βάρους, του δείκτη μάζας σώματος και του σωματικού λίπους.

  1. Ιχθυέλαιο

Αν και τα συμπληρώματα ιχθυελαίου δεν έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια βάρους γενικά, έχει βρεθεί ότι μειώνει το κοιλιακό λίπος. Μάλιστα, τα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα μπορεί να ωφεληθούν από τη μείωση του κοιλιακού λίπους με συμπλήρωμα ιχθυελαίου όταν συνδυάζεται με την τροποποίηση του τρόπου ζωής.

  1. Βιταμίνη C

Τα επίπεδα της βιταμίνης C έχουν αποδειχθεί ότι σχετίζονται αντιστρόφως με τη μάζα σώματος. Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα με επαρκή επίπεδα βιταμίνης C καίνε 30% περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της άσκησης από τα άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης C. Τα άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C είναι πιο ανθεκτικά στην απώλεια λίπους κατά την άσκηση. Η συμπλήρωση του επιπέδου βιταμίνης C εάν είναι χαμηλό ή η διασφάλιση ότι τα επίπεδα βιταμίνης C είναι φυσιολογικά, μπορεί να βελτιστοποιήσει το βάρος που χάνετε κατά την άσκηση.

Σημείωση: Είναι πολύ σημαντικό, τα ανωτέρω ή και άλλα συμπληρώματα διατροφής βοηθητικά στην απώλεια βάρους να λαμβάνονται μόνο με την ιατρική παρακολούθησή σας για την αποφυγή υπερδοσολογίας και παρενεργειών.