Η κούραση είναι ένα σημάδι της σύγχρονης πραγματικότητας, με την οποία κάποια στιγμή θα έρθουμε αντιμέτωποι. Οι πολλές ώρες στο γραφείο, το άγχος και οι καθημερινές υποχρεώσεις της ημέρας είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες που νιώθουμε κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια.
 Η πιο πιθανή αιτία είναι ότι δε λαμβάνουμε σωστά ή έχουμε έλλειψη σε σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται χαμηλά ενεργειακά επίπεδα.
Αν μάλιστα νιώθουμε ότι καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια να διατηρήσουμε την ενέργειά μας κατά της διάρκεια της ημέρας, τότε οι παρακάτω βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής θα μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε την κόπωση και να ανακτήσουμε τη χαμένη μας ενέργεια.
 

Βιταμίνη Β12

Η Βιταμίνη Β12 ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β και είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη. Συμμετέχει σε σημαντικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, διαδραματίζει ένα ζωτικό ρόλο στη σύνθεση του DNA και βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, καθώς παίρνει μέρος στην παραγωγή νευροδιαβιβαστών.
Σε περιπτώσεις έλλειψης βιταμίνης Β12 οδηγούμαστε σε αναιμία. Συμπτώματα της έλλειψης σε βιταμίνη Β12 είναι: κούραση, αδυναμία, διάρροια ή δυσκοιλιότητα, απώλεια όρεξης, προβλήματα στην όραση, κατάθλιψη και νευρολογικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα αδυναμία μυών ή μουδιάσματα στα άκρα.
 

Βιταμίνη D

Η Βιταμίνη D είναι γνωστή και ως «βιταμίνη του ήλιου», καθώς συνθέτεται κατά βάση από το ίδιο μας το σώμα όταν δέχεται υπεριώδη ακτινοβολία από τον ήλιο.
Το χαρακτηριστικότερο αίτιο της έλλειψης βιταμίνης D είναι η κατάθλιψη και η κακή διάθεση, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, καθώς το φως είναι λιγότερο. Ακόμα, ο ανήσυχος ύπνος και η μόνιμη κόπωση, η μυϊκή αδυναμία και ο πόνος στα οστά, οι χρόνιες λοιμώξεις, η υπέρταση και η μειωμένες αντοχές είναι αποτελέσματα της έλλειψης βιταμίνης D.
 

Μαγνήσιο

Το Μαγνήσιο είναι το χαλαρωτικό της φύσης, καθώς βοηθά ιδιαίτερα στην καταπολέμηση του άγχους. Το μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία και την ευζωία μας. Είναι μία από τις ασπίδες που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε το στρες, την κόπωση, την αϋπνία, τη δυσκοιλιότητα, τις κράμπες, τους μυϊκούς πόνους και πολλά πολλά ακόμα.
Είναι επίσης απαραίτητο για την καθαρότητα και την καλή λειτουργία των αρτηριών, του αίματος, των οστών, της καρδιάς, των μυών, καθώς και της νευρικής λειτουργίας. Ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν πως υψηλότατο ποσοστό ατόμων σε όλο τον κόσμο παρουσιάζει έλλειψη μαγνησίου, χωρίς καν να το γνωρίζει.

 

• Vitamin B-vit 12: Βιταμίνης… πολλαπλής δράσης

Αποτελεί μία από τις 8 βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Και τα οφέλη της ξεπερνούν το… όνομά της. Εξαιρετική για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, προσφέρει ενέργεια, ζωντάνια, στηρίζει το ανοσοποιητικό και βέβαια συμβάλλει και στην καλή υγεία. Αξιοποιήστε τα οφέλη της στο υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής B-vit 12 της σειράς Platinum Range. Ιδανική και για χορτοφάγους!
 

 D-Vit 3 Platinum Range όλα τα οφέλη της σε ένα δισκίο

Η Vitamin D3 της σειράς Platinum Range σας προσφέρεται στην πιο βιοδιαθέσιμη μορφή τής D ως χοληκαλσιφερόλη D3, εγγυάται την απορρόφησή της, αφού βρίσκεται σε περιεκτικότητα ικανή να ανατρέψει άμεσα την έλλειψή της, προσφέροντας όλα τα οφέλη της στο μέγιστο βαθμό. Η βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική απορρόφηση του ασβεστίου, στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων του ασβεστίου στο αίμα και στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο πτώσεων που σχετίζεται με την αστάθεια και τη μυϊκή αδυναμία.
 

 Μαγνήσιο το χαλαρωτικό

Ξεαγχωθείτε φυσικά, βελτιώστε τη διάθεσή σας, περπατήστε χιλιόμετρα και κολυμπήστε μίλια χωρίς το φόβο να πάθετε κράμπες. Σε όλα αυτά θα σας βοηθήσει το μαγνήσιο. Τα αναβράζοντα δισκία Magnesium της Power Health σας προσφέρουν τα οφέλη του πολύτιμου αυτού μετάλλου σε ένα συμπλήρωμα διατροφής με υπέροχη γεύση λεμόνι. Το μαγνήσιο έχει αντιστρές ιδιότητες και συμβάλλει αποτελεσματικά στη βελτίωση της διάθεσης, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης και στην προστασία από τις μυϊκές κράμπες, ενισχύοντας παράλληλα όλο τον οργανισμό σας.
 
Εκτός από αναβράζουσα μορφή, μπορείτε να το βρείτε και σε μορφή κρυστάλλων που λιώνουν απευθείας στο στόμα. To Magnesium Direct από την Power Health, σε νέα πρωτοποριακή μορφή κρυστάλλων που λαμβάνονται χωρίς την υποχρεωτική λήψη νερού, σας προσφέρει τα αμέτρητα οφέλη του μαγνησίου όπου και αν βρίσκεστε, στο δρόμο, στο γραφείο, στο γυμναστήριο, στο σπίτι. Το Magnesium Direct προσφέρει μαγνήσιο σε υψηλή περιεκτικότητα 350mg και με υψηλή βιοδιαθεσιμότητα λόγω των δύο διαφορετικών πηγών μαγνησίου που περιέχει, σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Β6 συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών, στη φυσιολογική λειτουργία των μυών, του νευρικού συστήματος και στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.
 

• Στη… δράση κολλάει ο Σίδηρος! 

Και ξέρετε γιατί; Γιατί όσο απαραίτητος είναι, ειδικά για εμάς τις γυναίκες, τόσο πιο πολύ δυσκολεύεται να τον απορροφήσει ο οργανισμός μας και να αξιοποιήσει τη δράση του. H Power Health σας προσφέρει το μόνο σε αναβράζουσα μορφή συμπλήρωμα διατροφής Σίδηρος Fe+C. Ένας μοναδικός συνδυασμός σίδηρου και βιταμίνης C υψηλής απορροφησιμότητας που τονώνει, χαρίζει ενέργεια, βελτιώνει τη διάθεση και τις αντοχές, ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό μας. Αυτό θα πει… σιδερένια γροθιά στην ατονία. Και έχει υπέροχη γεύση που θα λατρέψουμε.

Ο σίδηρος είναι ένα από τα σημαντικότερα μέταλλα, καθώς η συμμετοχή του σε κύριες βιοχημικές και μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού μας, όπως είναι η παραγωγή ενέργειας και η αναπνοή, είναι άκρως απαραίτητη και αναντικατάστατη. Η έλλειψή του στον οργανισμό μας ονομάζεται σιδηροπενική αναιμία. Ένα από τα κύρια και χαρακτηριστικά συμπτώματα της αναιμίας είναι το έντονο αίσθημα κόπωσης. Αυτό οφείλεται στο ότι το σώμα δεν έχει τόσα πολλά ερυθροκύτταρα ή στο ότι τα ερυθροκύτταρα δεν έχουν αρκετή αιμοσφαιρίνη, οπότε αυτά δε μεταφέρουν επαρκώς το απαιτούμενο οξυγόνο στα κύτταρα του σώματος.
Πίσω από μία κούραση και ατονία που επιμένει, από ένα διαρκές αίσθημα κόπωσης και αδυναμίας, μπορεί να κρύβεται ένα διατροφικό λάθος: η έλλειψη βιταμινών και μετάλλων, απαραίτητα για την ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού. Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν άτομα που πάσχουν από την έλλειψή τους και να τους χαρίσουν μία καθημερινότητα γεμάτη υγεία και ενέργεια.

 

Αρθρογράφος: Ελίνα Δαρατσιανού Πασχαλίδου