ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Βιταμίνες για να αντιμετωπίσουμε την κούραση!

Βιταμίνες για να αντιμετωπίσουμε την κούραση!

Η κούραση είναι ένα σημάδι της σύγχρονης πραγματικότητας, με την οποία κάποια στιγμή θα έρθουμε αντιμέτωποι. 

Οι πολλές ώρες στο γραφείο, το άγχος και οι καθημερινές υποχρεώσεις της ημέρας είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες που νιώθουμε κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια.

Γιατί νιώθουμε κουρασμένοι;

Συχνά αναρωτιόμαστε γιατί νιώθουμε κουρασμένοι, ενώ δεν έχουμε καταπονήσει πολύ τον εαυτό μας.

Η πιο πιθανή αιτία είναι ότι δεν λαμβάνουμε σωστά ή έχουμε έλλειψη σε σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται χαμηλά ενεργειακά επίπεδα.

Αν μάλιστα νιώθουμε ότι καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια να διατηρήσουμε την ενέργειά μας κατά της διάρκεια της ημέρας, τότε οι παρακάτω βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής θα μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε την κόπωση.

Ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για κόπωση;

Η κόπωση μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η έλλειψη ύπνου, το στρες ή οι διατροφικές ελλείψεις.

Υπάρχουν βιταμίνες για την κόπωση αλλά και μεταλλικά στοιχεία, που μπορούν να ενισχύσουν τον οργανισμό.

Η αντιμετώπιση της κούρασης εξαρτάται από τους λόγους που προκαλούν την κόπωση, καθώς επίσης και από τις ατομικές σου ανάγκες και τη γενικότερη υγεία σου.

Η πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων σε συμπληρώματα μπορούν να συμβάλλουν στην τόνωση της ενέργειας και τη μείωση της κόπωσης περιλαμβάνουν:

Βιταμίνη Β12

Η Βιταμίνη Β12 ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β και είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη. Συμμετέχει σε σημαντικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, διαδραματίζει ένα ζωτικό ρόλο στη σύνθεση του DNA και παίρνει μέρος στην παραγωγή νευροδιαβιβαστών.

Συμπτώματα της έλλειψης σε βιταμίνη Β12 είναι: κούραση, αδυναμία, διάρροια ή δυσκοιλιότητα, απώλεια όρεξης, προβλήματα στην όραση, κατάθλιψη και νευρολογικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα αδυναμία μυών ή μουδιάσματα στα άκρα.

Τα συμπληρώματα διατροφής συχνά περιλαμβάνουν βιταμίνη β, ακριβώς γιατί θεωρείται ως μία από τις καλύτερες βιταμίνες για κόπωση.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

Αξιοποίησε τα οφέλη της βιταμίνης Β12 με το υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής B-vit 12 της σειράς Platinum Range. Ιδανική και για χορτοφάγους!

Βιταμίνη D

Η Βιταμίνη D είναι γνωστή και ως «βιταμίνη του ήλιου», καθώς συνθέτεται κατά βάση από το ίδιο μας το σώμα όταν δέχεται υπεριώδη ακτινοβολία από τον ήλιο. Η βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική απορρόφηση του ασβεστίου και τη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων του στο αίμα και στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών.  Επίσης, θεωρείται ως βιταμίνη για την κούραση καθώς έχει την ιδιότητα να μειώνει τον κίνδυνο πτώσεων που σχετίζεται με την αστάθεια και τη μυϊκή αδυναμία.

Το χαρακτηριστικότερο αίτιο της έλλειψης βιταμίνης D είναι η κατάθλιψη και η κακή διάθεση, η έλλειψη ενέργειας και η κόπωση ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, καθώς το φως είναι λιγότερο. Ακόμα, ο ανήσυχος ύπνος και η μόνιμη κόπωση, η μυϊκή αδυναμία και ο πόνος στα οστά, οι χρόνιες λοιμώξεις, η υπέρταση και οι μειωμένες αντοχές είναι αποτελέσματα της έλλειψης της. Για όλους τους παραπάνω λόγους συστήνεται ως μια από τις βιταμίνες για ατονία και κόπωση.

Το Pharmacy Discount προτείνει:



Η Vitamin D3 της σειράς Platinum Range σου προσφέρεται στην πιο βιοδιαθέσιμη μορφή της D ως χοληκαλσιφερόλη D3. Εγγυάται την απορρόφησή της, αφού βρίσκεται σε ικανή περιεκτικότητα να ανατρέψει άμεσα την έλλειψή της. 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Βιταμίνη D: Έλλειψη & Αντιμετώπιση

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία. Θεωρείται ως το χαλαρωτικό της φύσης, καθώς βοηθά μεταξύ άλλων στην καταπολέμηση του άγχους. Διαθέτει ιδιότητες αντιστρές και συμβάλλει αποτελεσματικά στη βελτίωση της διάθεσης, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης και στην προστασία από τις μυϊκές κράμπες, χαρίζοντας ενέργεια στη στιγμή.  

Είναι επίσης απαραίτητο για την καθαρότητα και την λειτουργία των αρτηριών, του αίματος, των οστών, της καρδιάς, των μυών, καθώς και του νευρικού συστήματος. Ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν πως υψηλότατο ποσοστό ατόμων σε όλο τον κόσμο παρουσιάζει έλλειψη μαγνησίου, χωρίς καν να το γνωρίζει. Αντιμετώπισε όλα τα παραπάνω με ένα συμπλήρωμα μαγνησίου.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

To Magnesium Direct από την Power Health, σε νέα πρωτοποριακή μορφή κρυστάλλων που λαμβάνονται χωρίς υποχρεωτικά λήψη νερού, προσφέρει τα αμέτρητα οφέλη του μαγνησίου όπου και αν βρίσκεσαι.

Σίδηρος

Ο σίδηρος είναι ένα από τα σημαντικότερα μέταλλα, καθώς η συμμετοχή του σε κύριες βιοχημικές και μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού μας, όπως είναι η παραγωγή ενέργειας και η αναπνοή. Η έλλειψή του στον οργανισμό μας ονομάζεται σιδηροπενική αναιμία.

Ένα από τα κύρια και χαρακτηριστικά συμπτώματα της αναιμίας είναι το έντονο αίσθημα κόπωσης. Αυτό οφείλεται στο ότι το σώμα δεν έχει πολλά ερυθροκύτταρα ή στο ότι αυτά δεν έχουν αρκετή αιμοσφαιρίνη, οπότε δεν μεταφέρουν επαρκώς το απαιτούμενο οξυγόνο στα κύτταρα του σώματος.

Πίσω από κούραση και ατονία που επιμένει, από ένα διαρκές αίσθημα κόπωσης και αδυναμίας, μπορεί να κρύβεται ένα διατροφικό λάθος: η έλλειψη βιταμινών και μετάλλων, που είναι απαραίτητα για την ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού. Κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει με ένα συμπλήρωμα σιδήρου.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

H Power Health προσφέρει το μόνο σε αναβράζουσα μορφή, συμπλήρωμα σιδήρου Fe+C. Ένας μοναδικός συνδυασμός σιδήρου και βιταμίνης C υψηλής απορροφησιμότητας που τονώνει, χαρίζει ενέργεια, βελτιώνει τη διάθεση και τις αντοχές και ενισχύει το ανοσοποιητικό

Οι κατάλληλες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής που θα βρεις στο Pharmacy Discount, μπορούν να βοηθήσουν άτομα που πάσχουν από την έλλειψή τους και να τους χαρίσουν μία καθημερινότητα γεμάτη υγεία και ενέργεια.




83 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 8.32€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 16.00€
8.32€
145 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 14.47€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 27.82€
14.47€
111 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 11.14€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 21.43€
11.14€
106 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 10.58€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 20.35€
10.58€