ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για αδυνάτισμα [2023]

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για αδυνάτισμα [2023]

H απώλεια βάρους με φυσικό και εύκολο τρόπο είναι εφικτή. Αφού πάρεις την απόφαση να αδυνατίσεις, αναζήτησε τον τρόπο, που ταιριάζει στον οργανισμό σου και τις ανάγκες σου. 

Σε αυτήν την πορεία, οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής για αδυνάτισμα, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σου σύμμαχοι, δίνοντάς σου την ενέργεια που χρειάζεσαι για να πετύχεις τους στόχους σου.

Στο ηλεκτρονικό φαρμακείο του Pharmacy Discount βρίσκεις συμπληρώματα και βιταμίνες που βοηθούν στη μείωση της όρεξης, στο κάψιμο του λίπους και την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους. Ξεκίνησε σήμερα και δες τα πρώτα αποτελέσματα πολύ σύντομα!

Ο ρόλος των βιταμινών και των συμπληρωμάτων στην απώλεια βάρους 

Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής για απώλεια βάρους μπορούν να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο. Στην προσπάθειά σου για τον έλεγχο του βάρους, θα χρειαστείς θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, είτε για να αποφύγεις ελλείψεις είτε για να βελτιώσεις τις μεταβολικές διαδικασίες. 

Θα δεις ότι το αδυνάτισμα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νόμιζες, ούτε και άνοστο! Με τη βοήθεια των κατάλληλων συμπληρωμάτων κερδίζεις την ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας, τη ρύθμιση της όρεξης και τη βελτίωση της απορρόφησης θρεπτικών συστατικών.

O τρόπος, που δρουν τα συμπληρώματα για απώλεια λίπους βασίζεται πάνω σε συγκεκριμένες ιδιότητες, που έχουν κάποια συστατικά, όπως οι βιταμίνες, που διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και τον καλύτερο έλεγχο του βάρους. Βιταμίνες όπως αυτές του συμπλέγματος Β μπορούν να βοηθήσουν στην ενεργοποίηση των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών. 

Τα ωμέγα-3 βοηθούν τον οργανισμό να αντιδρά καλύτερα στην ινσουλίνη και να καίει περισσότερο λίπος. Μειώνουν την εμφάνιση φλεγμονών βοηθώντας στη γενικότερη ευεξία του οργανισμού. 

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιδιότητες των στοιχείων, που βοηθούν με φυσικό τρόπο πολλούς ανθρώπους να αποκτήσουν έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, αδυνατίζοντας και νιώθοντας καλύτερα στην καθημερινότητά τους. Πάμε να τα δούμε αναλυτικότερα:

Βιταμίνες Β: Ενεργοποιούν το μεταβολισμό 

Οι βιταμίνες Β, συμπεριλαμβανομένων των B12 και B6, είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Βοηθούν στη μετατροπή των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπών σε χρήσιμη ενέργεια, υποστηρίζοντας την ενίσχυση του μεταβολισμού. Αν δεν μπορείς να πετύχεις επαρκή πρόσληψη με τις τροφές, τότε είναι σημαντικό να λάβεις συμπληρώματα με βιταμίνη Β

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Βιταμίνες συμπλέγματος Β: Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις!

Βιταμίνη D: Σχετίζεται με την αύξηση του βάρους 

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D έχει συνδεθεί με την αύξηση του σωματικού βάρους και την παχυσαρκία. Αυτή η βιταμίνη παίζει ζωτικό ρόλο στη ρύθμιση των ορμονών που σχετίζονται με την όρεξη και την αποθήκευση λίπους. Αν και η έκθεση στο φως του ήλιου είναι η καλύτερη φυσική πηγή βιταμίνης D, συχνά δεν επιτυγχάνεται η επαρκής πρόσληψή της. Εάν και εσύ ανήκεις στη συγκεκριμένη κατηγορία, τα συμπληρώματα μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό γιατί εκτός από το χάσιμο βάρους, η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική σε πολλές διεργασίες του ανθρώπινου οργανισμού. Για αυτό και συχνά εμπεριέχεται σε πολυβιταμίνες για αθλητές.

Δες και αυτό: Τα καλύτερα συμπληρώματα & βιταμίνες για αθλητές! 

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Υγιεινά λίπη για τη διαχείριση του βάρους 

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα το EPA και το DHA, προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής υποστήριξης για την απώλεια βάρους. Αυτά τα υγιή λίπη μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή, να βελτιώσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη και να προωθήσουν την καύση λίπους. Περιλαμβάνουν λιπαρά ψάρια (όπως σολομό, σαρδέλες, σκουμπρί), λιναρόσπορο, σπόρους chia, καρύδια, ή συμπληρώματα διατροφής για γρήγορο αδυνάτισμα.

Με την ενσωμάτωση αυτών των τροφίμων ή των συμπληρωμάτων με ωμέγα-3, μπορείς να ενισχύσεις τις προσπάθειες διαχείρισης του βάρους σου.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για αδυνάτισμα 

Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά βοηθήματα για γρήγορο αδυνάτισμα καταπολεμούν την κατακράτηση υγρών. Συχνά τα πολλά υγρά που κατακρατά το σώμα οδηγούν σε φούσκωμα και αίσθημα πρηξίματος. Αυτό συμβαίνει όταν διαταράσσεται η ισορροπία ανάμεσα στα υγρά που λαμβάνει και αποβάλλει ο οργανισμός. Αυτή η κατάσταση γίνεται εμφανής με πρηξίματα στα άκρα. Ένα υγιές άτομο είναι πιθανόν να υποφέρει από κατακράτηση υγρών εξαιτίας διατροφής πλούσιας σε αλάτι, ζεστό κλίμα, ακινησία ή ορμονικές διαταραχές.

Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού 

Γνωστό για τις δυνατότητές του να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και την αποτοξίνωση του οργανισμού είναι το πράσινο τσάι. Περιέχει κατεχίνες και καφεΐνη. Συμβάλλει στην ενίσχυση του μεταβολισμού και την αύξηση της οξείδωσης του λίπους.

Καφεΐνη 

Λειτουργεί διεγερτικά και μπορεί να αυξήσει την ενεργειακή δαπάνη και την οξείδωση των λιπών. Συνήθως βρίσκεται στον καφέ, το τσάι και σε ορισμένα συμπληρώματα απώλειας βάρους.

Συμπληρώματα φυτικών ινών για γρήγορο κορεσμό 

Οι φυτικές ίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του βάρους, γιατί προωθούν το αίσθημα της πληρότητας, βοηθούν στην πέψη και ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ουσιαστικά, τα συμπληρώματα φλοιών ή γλυκομαννάνης επιφέρουν αύξηση του κορεσμού και άρα μειώνουν την όρεξη. Η γλυκομαννάνη είναι ένας τύπος διαλυτής ίνας, που προέρχεται από το φυτό konjac. Απορροφά νερό και επεκτείνεται στο στομάχι, οδηγώντας σε αίσθημα πληρότητας. Χάρη σε αυτή την ιδιότητα της συμπεριλαμβάνεται σε συμπληρώματα διατροφής για γρήγορο αδυνάτισμα. Το ίδιο ισχύει και για την υπερτροφή Garcinia Cambogia. Το εκχύλισμα από τη φλούδα της περιέχει ένα παράγωγο κιτρικού οξέος, το υδροξυκιτρικό οξύHCA, που είναι γνωστό για τη δυνατότητά του να μειώνει την όρεξη και την παραγωγή λίπους. 

Συμπληρώματα πρωτεΐνης 

Τα συμπληρώματα, όπως η πρωτεΐνη ορού γάλακτος ή οι φυτικές σκόνες πρωτεΐνης, προάγουν την αύξηση του κορεσμού και υποστηρίζουν την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών κατά τη διαδικασία απώλειας βάρους.

5-HTP 

Πρόκειται για μια ένωση που μετατρέπεται σε σεροτονίνη στο σώμα και βοηθά στη μείωση της όρεξης και την προώθηση του αισθήματος πληρότητας.

Συζευγμένο λινελαϊκό οξύ (CLA) 

Είναι λιπαρό οξύ που βρίσκεται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά. Έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσει το σωματικό λίπος και να βελτιώσει τη σύνθεση του σώματος.

Προβιοτικά 

Τα προβιοτικά είναι ευεργετικά βακτήρια που υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι στελέχη προβιοτικών μπορεί να βοηθήσουν και στη διαχείριση του βάρους.

Η ενσωμάτωση βιταμινών και συμπληρωμάτων μπορεί να προσφέρει πολύτιμη υποστήριξη και να ενισχύσει την προσπάθειά σου για αδυνάτισμα. Ειδικότερα, ο κατάλληλος συνδυασμός τους μπορεί να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση των φυσικών διεργασιών του σώματος και να αντιμετωπίσει συγκεκριμένες ελλείψεις θρεπτικών ουσιών που μπορεί να εμποδίζουν την πρόοδο του αδυνατίσματος και τη λειτουργία του μεταβολισμού. 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι θα πετύχεις τους στόχους για το αδυνάτισμα λαμβάνοντας συμπληρώματα και ακολουθώντας ένα πρόγραμμα τακτικής άσκησης και ισορροπημένης διατροφής. 

Στο Pharmacy Discount θα βρεις τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για αδυνάτισμα από τα μεγαλύτερα brands της αγοράς! Συνδύασέ τα με μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διαχείριση του βάρους, ώστε να μην στερείται απαραίτητα συστατικά ο οργανισμός σου και να πετύχεις τα μέγιστα αποτελέσματα.



Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc