ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
4 + 1 Tips για Πανάδες και Κηλίδες!

4 + 1 Tips για Πανάδες και Κηλίδες!

Οι πανάδες και γενικότερα οι δυσχρωμίες στο πρόσωπο αποτελούν ένα πολύ συχνό και συνάμα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα για το δέρμα.

Αφού κατανοήσεις τι προκαλεί την εμφάνιση τους, θα είναι πιο εύκολο να βρεις ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για πανάδες.

Τι είναι οι πανάδες και οι κηλίδες στο πρόσωπο και ποιες οι αιτίες που τις δημιουργούν; 

Όμως τι είναι οι πανάδες και πόσο εύκολο είναι να τις αντιμετωπίσεις; Ο όρος "πανάδες" αναφέρεται σε έναν τύπο δερματικής εκζέματος ή δερματίτιδας που εμφανίζεται συχνά στο δέρμα των παιδιών, αλλά είναι πιο έντονες και επίμονες στους ενήλικες.

Οι πανάδες μπορεί να έχουν ονομαστεί έτσι για να περιγράψουν ένα είδος δερματίτιδας από την πάνα αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.

Είναι κηλίδες στο πρόσωπο, που έχουν καφεοειδές ή γενικά σκούρο χρώμα (ακόμη και μαύρο) και εντοπίζονται πιο συχνά στο μέτωπο, τις παρειές, το άνω χείλος και το πηγούνι. Τις περισσότερες φορές το σχήμα τους είναι ακανόνιστο και ασαφές.

Αφορούν κυρίως γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας αλλά μπορεί να εμφανιστούν και σε άνδρες ενώ όσο περνούν τα χρόνια το πρόβλημα μεγεθύνεται.

Βάσει διεθνών στατιστικών περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι εμφανίζουν πανάδες στο πρόσωπο εκ των οποίων το 90% είναι γυναίκες.

Πώς να αντιμετωπίσω τις πανάδες στο πρόσωπο; 

Μερικές από τις αιτίες εμφάνισης των πανάδων στο πρόσωπο είναι:

  1. Έκθεση στον ήλιο: Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου είναι η πιο κοινή αιτία εμφάνισης πανάδων.
  2. Γενετική: Οι πανάδες στο πρόσωπο μπορεί να εμφανίζονται λόγω κληρονομικότητας.
  3. Ορμόνες: Οι ορμονικές αλλαγές, όπως αυτές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης πανάδων.
  4. Φάρμακα: Κάποια φαρμακευτική αγωγή, όπως τα αντισυλληπτικά χάπια, μπορεί να προκαλεί δυσχρωμίες.
  5. Ακμή: Η ακμή και οι ατέλειες στο πρόσωπο επιβαρύνονται από την ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσχρωμίες.

Για να βρεις πως φεύγουν οι πανάδες στο πρόσωπο, είναι καλό να ψάξεις ποια από τις παραπάνω αιτίες, ισχύει στη δική σου περίπτωση.

Αφού το ανακαλύψεις, ακολούθησε τα παρακάτω tips για την αντιμετώπιση των πανάδων στο πρόσωπο:

  • Οι κηλίδες ή δυσχρωμίες επηρεάζονται από την έκθεση στον ήλιο. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι η αποφυγή πολύωρης έκθεσης στον ήλιο, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Η χρήση αντηλιακού προσώπου είναι επιτακτική όλο το χρόνο, ακόμη και σε μέρες που επικρατεί συννεφιά. Ακόμη και αν τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, οι ακτίνες του ήλιου δεν φτάνουν με την ίδια ένταση στο δέρμα, η αντηλιακή προστασία, είναι απαραίτητη.
  • Το καλοκαίρι οι πανάδες λόγω της έντονης ηλιοφάνειας γίνονται εντονότερες, ενώ το χειμώνα υποχωρούν και είναι λιγότερο εμφανείς. Αν αποφασίσεις να κάνεις θεραπεία για πανάδες και κηλίδες τη συγκεκριμένη περίοδο τότε κινδυνεύεις όχι μόνο να μη δεις βελτίωση αλλά το αντίθετο, να χειροτερέψουν και να είναι πλέον πιο δύσκολο να διορθωθούν. 

Φυσική αντιμετώπιση των πανάδων και των κηλίδων

Η περιποίηση του προσώπου και η αντιμετώπιση των δερματικών ζητημάτων είναι απαραίτητη, καθώς το δέρμα αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού σε εξωτερικές επιθέσεις. Φρόντισε για:

Για φυσική αντιμετώπιση των πανάδων στο πρόσωπο, προτίμησε καθαριστικά και ενυδατικά προϊόντα με συστατικά, όπως η αλόη ή το τσάι και ακολουθήστε διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

  • Καθαρισμό του Δέρματος

Πρέπει να υιοθετήσεις μία ρουτίνα περιποίησης και καθαρισμού προσώπου στο σπίτι, ώστε να αφαιρούνται οι ρύποι και η λιπαρότητα, που επιβαρύνουν την επιδερμίδα. Επίλεξε προϊόντα καθαρισμού προσώπου, που καθαρίζουν σε βάθος το δέρμα, χωρίς όμως να το ξεραίνουν.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι βήμα - βήμα!

  • Ενυδάτωση

Χρησιμοποίησε μια καλή κρέμα ενυδάτωσης προσώπου που είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σου.

  • Σωστή Διατροφή

Προτίμησε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως φρούτα και λαχανικά, που βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης των κηλίδων. Παράλληλα απόφυγε την κατανάλωση λιπαρών, γλυκών και τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

  • Κατανάλωση Τσαγιού

Τα τσάγια, όπως το πράσινο τσάι, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Δες και αυτό: Πράσινο Τσάι: Ο σύμμαχος σου στο αδυνάτισμα!

  • Ύπνος και Ξεκούραση

Φρόντισε ώστε ο ύπνος σου να είναι επαρκής κάθε βράδυ.

Ποιες είναι οι καλύτερες κρέμες για πανάδες προσώπου;


Οι καλύτερες κρέμες για πανάδες προσώπου περιέχουν συστατικά που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση της μελανίνης, της χρωστικής ουσίας του δέρματος που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία των πανάδων. Ορισμένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα γυναικείας περιποίησης περιλαμβάνουν:

Ρετινόλη: Είναι ένα συστατικό που βοηθά σημαντικά στην ανανέωση του δέρματος και τη μείωση της εμφάνισης των πανάδων.

Υαλουρονικό οξύ: Είναι μια υδρόφιλη πρωτεΐνη του δέρματος που βρίσκεται σε φυσική μορφή στο σώμα και προσφέρει ενυδάτωση προσώπου και φυσική ελαστικότητα. Η δράση του σε προϊόντα περιποίησης προσώπου είναι πολύ ισχυρή και για αυτό χρησιμοποιείται κατά της γήρανσης και του δυσχρωμιών.

Αζελαϊκό οξύ: Πρόκειται για συστατικό σε κρέμες προσώπου για ακμή γιατί έχει αντιμικροβιακή δράση. Προκαλεί ήπια ανασταλτική δράση του ενζύμου τυροσινάση στα μελανινοκύτταρα και για αυτό χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των κηλίδων και της υπερμελάγχρωσης.

Νιασιναμίδη: Αυτή η ενεργός μορφή της βιταμίνης Β3 έχει την ιδιότητα να αναστέλλει τη μεταφορά της μελανίνης στα κερατινοκύτταρα. Συμβάλλει στη μείωση της υπερμελάγχρωσης και της εμφάνισης κηλίδων καθώς και στη λεύκανση του προσώπου.

Αλόη Βέρα: Η εφαρμογή μάσκας προσώπου με φυσικά συστατικά όπως εκχύλισμα αλόης βέρα προάγει τη μείωση εμφάνισης κηλίδων και πανάδων.

Εκτός από αυτά τα συστατικά, οι κρέμες για πανάδες προσώπου περιέχουν συστατικά που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και την προστασία του δέρματος από τη βλάβη των ακτίνων UV. 

Επίλεξε τα κατάλληλα προϊόντα που θα εγγυηθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. 

Πρώτον, επίλεξε κρέμες που περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνες C και E, τα οποία βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση.

To Pharmacy Discount προτείνει

VERSION C 20% Velvet Cream Vitamin C Ενυδατική & Αντιγηραντική Κρέμα Προσώπου Με Βιταμίνη C 30ml

Δεύτερον, δώσε προτεραιότητα σε κρέμες με φυσικά συστατικά, όπως αλόη βέρα και τσάι, που ενυδατώνουν, καταπραΰνουν και βοηθούν στην επιδιόρθωση του δέρματος. 

To Pharmacy Discount προτείνει

FREZYDERM Spot End Day Cream SFP15 Kρέμα Προσώπου για Πανάδες 50ml

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς κρέμες που περιέχουν αντηλιακό προστατευτικό παράγοντα, ώστε να προστατεύσει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, οι οποίες επιδεινώνουν τις πανάδες και τις δυσχρωμίες.

To Pharmacy Discount προτείνει

SKINCODE ALPINE WHITE Brightening Protective Shield SPF50 PA+++

Οι πανάδες και οι κηλίδες μπορούν να έχουν αποτελεσματική αντιμετώπιση, χάρη στην κρέμα The skin pharmacist anti-dark spots spf 15, η οποία διορθώνει τις δυσχρωμίες του δέρματος και χαρίζει ομοιόμορφο τόνο. Η χρήση της μπορεί να γίνει πρωί και βράδυ σε καθαρό πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. Προστατεύει επιπλέον από την ηλιακή ακτινοβολία και προλαμβάνει την εμφάνιση των πανάδων.

Παράλληλα, χάρη στον συνδυασμό ενυδατικών συστατικών προσφέρει εντατική ενυδάτωση και λεία επιδερμίδα. Είναι εμπλουτισμένη με υαλουρονικό νάτριο, έλαιο argan, βούτυρο καριτέ, εκχύλισμα αλόης και αλλαντοΐνης.

To Pharmacy Discount προτείνει

INTERMED The Skin Pharmacist Age Active Anti-Dark Spot SPF15 Κρέμα Προσώπου για Ατέλειες & Πανάδες 50ml

Μπες τώρα στο Pharmacy Discount, το κορυφαίο online φαρμακείο και ανακάλυψε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης δέρματος από τα μεγαλύτερα brands της αγοράς σε ασύγκριτες τιμές.

Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc

172 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 17.52€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 30.21€
17.22€
518 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 51.80€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 74.00€
51.80€
203 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 20.26€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 36.83€
20.26€
140 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 13.95€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 26.32€
13.95€