ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Πράσινο Τσάι: Ο σύμμαχος σου στο αδυνάτισμα!

Πράσινο Τσάι: Ο σύμμαχος σου στο αδυνάτισμα!

Η παχυσαρκία είναι ένα ζήτημα που πλήττει πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Για την αντιμετώπιση του έχουν γίνει άπειρες έρευνες, μεταξύ των οποίων για την εύρεση φυτοχημικών ουσιών που δρουν κατά της αύξησης βάρους. Τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες σε διάφορες ιατρικές πρακτικές αλλά και στο αδυνάτισμα, καθώς ορισμένα έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν θετικά, είτε με την αύξηση του μεταβολισμού, είτε με τη μείωση της όρεξης ή με άλλους τρόπους.

Μια τέτοια επιλογή είναι το πράσινο τσάι, ένα φυσικό προϊόν που ως ρόφημα προκαλεί αύξηση της πνευματικής εγρήγορσης. Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού είναι πολλά για την ανθρώπινη υγεία και αφορούν από την αρθρίτιδα μέχρι τo αδυνάτισμα.

Τι είναι το πράσινο τσάι;

Όταν μιλάμε για το τι είναι το πράσινο τσάι, αναφερόμαστε στο ρόφημα που παράγεται από τα φύλλα του φυτού Camellia sinensis που δεν έχουν υποστεί την ίδια διαδικασία οξείδωσης με τα φύλλα του μαύρου τσαγιού.

Περιέχει καφεΐνη και πολυφαινόλες που είναι γνωστές ως κατεχίνες. Η πιο σημαντική κατεχίνη είναι η επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τις πολλές ευεργετικές δράσεις του τσαγιού. Η επιγαλλοκατεχίνη είναι ένα φυσικό φλαβονοειδές το οποίο θεωρείται ως ένα πολύ καλό αντιοξειδωτικό.

Για αυτό και τα συμπληρώματα διατροφής με εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση επιγαλλοκατεχίνης από το τυπικό ρόφημα πράσινου τσαγιού.

Ποιες είναι οι ιδιότητες και τα οφέλη του πράσινου τσαγιού;

Πολλές μελέτες έχουν αναδείξει το ρόλο της επιγαλλοκατεχίνης, που υπάρχει στο πράσινο τσάι και βοηθά στο αδυνάτισμα αλλά και σε άλλες συνιστώσες του μεταβολικού συνδρόμου. 

Έτσι φαίνεται ότι η EGCG μειώνει το σάκχαρο νηστείας, την ινσουλίνη και την αντοχή στην ινσουλίνη, την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης στο αίμα καθώς και την άθροιση λιπών (στεάτωση) στο ήπαρ.

Κάποιες ιδιότητες του πράσινου τσαγιού, αξιοποιούνται για την πρόληψη διαφόρων ασθενειών και την ενίσχυση του οργανισμού:

  • Αποτοξίνωση: Χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του το πράσινο τσάι συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
  • Υποστήριξη του μεταβολισμού: Έχει διεγερτικές ιδιότητες που μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό, κάνοντάς το πράσινο τσάι ένα ιδανικό ρόφημα για αδυνάτισμα.
  • Καρδιαγγειακή Υγεία: Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Ενεργοποίησε τον μεταβολισμό σου με σωστή διατροφή και άσκηση!

Ποια είναι τα καλύτερα συμπληρώματα με πράσινο τσάι για αδυνάτισμα;

Τα συμπληρώματα διατροφής για αδυνάτισμα, όπως είναι το πράσινο τσάι ή ο πράσινος καφές έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.

Παλαιότερα θεωρούνταν ότι η απώλεια βάρους οφειλόταν στην αντιοξειδωτική δράση της επιγαλλοκατεχίνης. Ωστόσο, κάτι τέτοιο έχει ανατραπεί και πλέον αποδίδεται περισσότερο στην αναστολή ενζύμων και σε αλληλεπιδράσεις της μικροχλωρίδας του εντέρου.

Οι κατεχίνες που περιέχονται στο πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν το ένζυμο κατεχολ-Ο-μεθυλοτρανσφεράση (COMT), με αποτέλεσμα τη μείωση του μεταβολισμού της νορεπινεφρίνης. Τα αυξημένα επίπεδα νορεπινεφρίνης που προκύπτουν πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνα για την αύξηση της ενεργειακής δαπάνης και της οξείδωσης του λίπους που οδηγεί σε χάσιμο βάρους.

Για καλύτερα αποτελέσματα, αγόρασε χάπια αδυνατίσματος με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού που είναι ένας φυσικός τρόπος για τον έλεγχο του βάρους.

Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, οποιαδήποτε μικρή απώλεια βάρους χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και με παράλληλη ευεργετική επίδραση στις υπόλοιπες συνιστώσες του μεταβολικού συνδρόμου μπορεί να έχει συνολικά θετικό αντίκτυπο σε ένα άτομο που προσπαθεί να χάσει βάρος. 

Για αυτό και για πολλούς, η απλή κατανάλωση ενός φλιτζανιού πράσινου τσαγιού βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Τα καλύτερα συμπληρώματα με πράσινο τσάι για αδυνάτισμα είναι αυτά που περιέχουν υψηλές δόσεις κατεχινών και ειδικότερα επιγαλοκατεχίνης EGCG. 

Δες και αυτό: Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για αδυνάτισμα το 2023!

Εκτός από την περιεκτικότητα σε κατεχίνες, το συμπλήρωμα με πράσινο τσάι που θα διαλέξεις χρειάζεται να είναι υψηλής ποιότητας και να έχει κατασκευαστεί από μία αξιόπιστη εταιρεία.

To Pharmacy Discount προτείνει

To Pharmacy Discount προτείνει

To Pharmacy Discount προτείνει

Ο συνδυασμός πρόσληψης πράσινου τσαγιού, ισορροπημένης διατροφής και άσκησης μπορεί να προσφέρει θετικά αποτελέσματα στο αδυνάτισμα και την καύση του λίπους.

130 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 12.99€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 27.64€
12.99€
714 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 39.27€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 71.40€
71.40€
697 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 69.74€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 112.49€
69.74€