ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Ρετινόλη: το Θαυματουργό Ελιξήριο Κατά των Ρυτίδων

Ρετινόλη: το Θαυματουργό Ελιξήριο Κατά των Ρυτίδων

Οι “λεπτές γραμμές” και οι ρυτίδες σε προβληματίζουν, σε στενοχωρούν; Πιάνεις τον εαυτό σου να ψάχνει συνεχώς  στα προϊόντα περιποίησης για να βρεις το νέο θαυματουργό προϊόν που θα μπορέσει να αντιστρέψει την επίδραση του χρόνου στην επιδερμίδα σου και να μειώσει την (χωρίς προστασία) έκθεσή σου στον ήλιο,  να εξαφανίσει τις πρώτες ή τις πιο “ώριμες” ρυτίδες σου; Μην ψάχνεις άλλο, επειδή υπάρχει κάποιο προϊόν - σύμμαχός σου στον αγώνα αυτό! Η ρετινόλη! 

  • Τι είναι η ρετινόλη;

Η ρετινόλη, απλά, είναι μια μορφή βιταμίνης Α, ένα ισχυρό συστατικό όταν πρόκειται για την καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης. Λειτουργεί διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και συμβάλλοντας στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Είναι ένα ισχυρό συστατικό που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βελτιώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και ανομοιόμορφου τόνου δέρματος. Η ρετινόλη λειτουργεί αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα το δέρμα πιο λείο, σφριγηλό και πιο νεανικό. 

  • Αποκαλύπτοντας το μυστικό της ρετινόλης: τον απόλυτο οδηγό σου για νεανικό δέρμα

Στον κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας, υπάρχει ένα συστατικό που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, υπόσχεται να γυρίσει πίσω τον χρόνο και να σου αποκαλύψει την νέα, νεανική, λαμπερή επιδερμίδα σου. Αυτό το συστατικό είναι η ρετινόλη. Αλλά τι ακριβώς είναι η ρετινόλη και γιατί είναι τόσο μεγάλη δύναμη όταν πρόκειται για την επίτευξη μιας άψογης επιδερμίδας; 

  •  Τα οφέλη της ρετινόλης

Τα ρετινοειδή όχι μόνο αντιστρέφουν τα σημάδια της φυσικής γήρανσης, αλλά μπορούν επίσης να επιδιορθώσουν τις βλάβες από τον ήλιο στο δέρμα.’Εχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, λειαίνουν το δέρμα και ακόμη και τον τόνο του.Η ρετινόλη, ο παλμιτικός ρετινυλεστέρας και το ρετινοϊκό οξύ είναι οι τύποι των ρετινοειδών

Τα οφέλη της ρετινόλης είναι πολυάριθμα και εντυπωσιακά. Όχι μόνο βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, αλλά βοηθά επίσης στο ξεθώριασμα των μαύρων κηλίδων, στη βελτίωση της υφής του δέρματος και στην πρόληψη των εξάρσεων της ακμής. Επιπλέον, η ρετινόλη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ερυθρότητας και του ερεθισμού, καθιστώντας την κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. 

  • Πώς να ενσωματώσετε τη ρετινόλη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Στην αρχή, αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείς καλλυντικά προϊόντα με ρετινόλη, είναι σημαντικό να ξεκινήσεις τη χρήση της σταδιακά, για να επιτρέψεις στο δέρμα σου να προσαρμοστεί σε αυτό το ισχυρό συστατικό. Συμβουλεύσου τον φαρμακοποιό ή τον δερματολόγο σου σχετικά, ώστε να σου δώσουν το προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στην ηλικία, τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Ξεκίνησε χρησιμοποιώντας προϊόντα με χαμηλή συγκέντρωση ρετινόλης, μερικές φορές την εβδομάδα, (π.χ. μέρα παρά μέρα) και αυξησε σταδιακά τη συχνότητα χρήσης της ενώ το δέρμα σου προσαρμόζεται σε αυτήν και την αποδέχεται. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα και αντηλιακό όταν χρησιμοποιείς ρετινόλη για να αποτρέψεις την ξηρότητα και τις βλάβες από την έκθεσή σου στον ήλιο. 

  • Επιλέγοντας το σωστό προϊόν ρετινόλης

Όταν επιλέγεις ένα προϊόν ρετινόλης, είναι απαραίτητο να αναζητήσεις μια φόρμουλα που να είναι σταθερή, ενθυλακωμένη και συσκευασμένη σε ένα αδιάβροχο δοχείο για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά του. 

  • Ρετινόλη εναντίον ρυτίδων 

Οι ρυτίδες που αντιμετωπίζονται με την χρήση ρετινοειδών- χονδρικά -χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: 

  • Δυναμικές ρυτίδες

Οι δυναμικές ρυτίδες σχηματίζονται από κάποια έκφραση, δηλ. χαρά, λύπη, θυμό, συνοφρύωση, καθώς εκείνη τη στιγμή συσπώνται συγκεκριμένοι μύες του προσώπου. Είναι γνωστές ως γραμμές έκφρασης. Αν και αμέσως μετά, το δέρμα επανέρχεται στη θέση του και οι ρυτίδες σβήνουν, όσο πιο συχνά συσπώνται οι μύες του προσώπου, τόσο πιο πιθανό είναι οι δυναμικές ρυτίδες να μετατραπούν σε μόνιμες. Οι μυϊκές συσπάσεις αποδυναμώνουν τους συνδέσμους των ιστών, κι έτσι είναι αναπόφευκτο οι προσωρινές γραμμές έκφρασης να μονιμοποιούνται κάποια στιγμή. 

  • Στατικές ρυτίδες

Οι στατικές ρυτίδες είναι αυτό που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων όταν αναφέρεται η λέξη «ρυτίδες»: Βαθιές πτυχώσεις που χαράσσουν το δέρμα και το κάνουν να φαίνεται γερασμένο. Οφείλονται στη φυσιολογική γήρανση που προκαλεί τη μείωση της παραγωγής κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως, επομένως και τη χαλάρωση των ιστών. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία πτυχώσεων στο δέρμα που είναι ορατές ακόμα κι όταν το πρόσωπο είναι ήρεμο και ανέκφραστο. Στην αρχή, οι στατικές ρυτίδες είναι λεπτές και σχεδόν περνάνε απαρατήρητες. Με τα χρόνια όμως, βαθαίνουν και εδραιώνονται στο δέρμα μας. 

  • Πιθανές παρενέργειες της ρετινόλης

Ερεθισμός του δέρματος: Μία από τις πιο κοινές παρενέργειες της ρετινόλης είναι ο ερεθισμός του δέρματος, ο οποίος μπορεί να εκδηλωθεί ως ερυθρότητα, ξηρότητα, ξεφλούδισμα και απολέπιση. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν με χαμηλή συγκέντρωση ρετινόλης και να την αυξήσεις σταδιακά για να επιτρέψεις στο δέρμα σου να “εγκλιματιστεί”.

Ευαισθησία στον ήλιο: Η ρετινόλη μπορεί να κάνει το δέρμα σου πιο ευαίσθητο στον ήλιο, αυξάνοντας τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος και βλάβης από τον ήλιο. Είναι σημαντικό να φοράς αντηλιακό καθημερινά και να αποφεύγεις την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ενώ χρησιμοποιείς ρετινόλη.

Καθαρισμός: Όταν ξεκινάς για πρώτη φορά να χρησιμοποιείς ρετινόλη, μπορεί να αντιμετωπίσεις μια φάση «κάθαρσης» όπου το δέρμα σου αντιδρά. Πρόκειται για μια προσωρινή αντίδραση, καθώς η ρετινόλη επιταχύνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και φέρνει τις υποκείμενες ακαθαρσίες τους στην επιφάνεια.

Ξηρότητα: Η ρετινόλη μπορεί να αφαιρέσει το δέρμα από τα φυσικά του έλαια, οδηγώντας σε ξηρότητα και ξεφλούδισμα. Είναι απαραίτητο να ενυδατώσεις το δέρμα σου με μια ενυδατική κρέμα για να εξουδετερώσεις αυτό το αποτέλεσμα.

Αυξημένη ευαισθησία: Μερικά άτομα μπορεί να εμφανίσουν αυξημένη ευαισθησία σε άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος ενώ χρησιμοποιούν ρετινόλη. Είναι σημαντικό να είσαι προσεκτική όταν ενσωματώνεις νέα προϊόντα στη ρουτίνα περιποίησής του, για να αποφύγεις περαιτέρω ερεθισμούς.