ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι βήμα - βήμα!

Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι βήμα - βήμα!

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα προς μία πιο υγιή και λαμπερή επιδερμίδα σε πρόσωπο και σώμα είναι ο σωστός καθαρισμός. Όλοι πλενόμαστε και απομακρύνουμε τις ακαθαρσίες και τη βρωμιά από το δέρμα, αλλά για τη σωστή και εις βάθος περιποίηση, η διαδικασία του καθαρισμού πρέπει να είναι πιο στοχευμένη.

Από τα βασικότερα οφέλη του καθαρισμού προσώπου στο σπίτι είναι ότι προλαμβάνει το φράξιμο των πόρων, την υπερπαραγωγή σμήγματος και πιθανές μολύνσεις. Όταν η επιδερμίδα είναι καθαρή, απορροφά καλύτερα τα προϊόντα ενυδάτωσης και περιποίησης που θα εφαρμόσουμε σε αυτήν. 

Προτίμησε φυσικά προϊόντα για τον καθαρισμό προσώπου στο σπίτι, που σέβονται την επιδερμίδα αλλά και το περιβάλλον. Επίλεξε ανάμεσα από αφρούς, gel και σαπούνια καθαρισμού, makeup remover lotions, μάσκες και scrubs. Καθένα από αυτά τα προϊόντα αποτελούν σημαντικά βήματα του skincare routine, που πρέπει να ακολουθείς καθημερινά και να το διαμορφώνεις ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας.

Τα βήματα για καθαρισμό στο σπίτι 

Το κλειδί για τον αποτελεσματικό καθαρισμό σώματος και προσώπου είναι η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων. Τα βήματα για έναν αποτελεσματικό καθαρισμό προσώπου είναι τα παρακάτω:

1. Αφαίρεση του μακιγιάζ 

Η αφαίρεση του μακιγιάζ είναι απαραίτητη πριν τον καθαρισμό. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό ντεμακιγιάζ, που δεν θα προκαλέσει κάποιο ερεθισμό και θα αφήσει το δέρμα καθαρό.

2. Καθαρισμός 

Όπως και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα του skincare έτσι και το καθαριστικό πρέπει να είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σου, ώστε να προσφέρει τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την περιποίηση ή την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Ιδανικά ακολούθησε ένα διπλό καθαρισμό για να πετύχεις μία λεπτομερή απομάκρυνση βλαβερών συστατικών. Ο καθαρισμός προσώπου στο σπίτι βοηθά να καταπολεμήσεις και τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα, που εμφανίζονται συχνά στην επιδερμίδα.


3. Απολέπιση 

Η απολέπιση προσώπου στο σπίτι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και προάγει τη φυσική ανάπλαση των κυττάρων. Υπάρχουν οι φυσικοί και οι χημικοί απολεπιστικοί παράγοντες και απαλές βούρτσες, που συμβάλλουν στη διαδικασία του scrub. Η συχνότητα της απολέπισης εξαρτάται από τον τύπο και την ευαισθησία του δέρματος σου, ώστε να μην ερεθίζεται.


4. Τόνωση και εξισορρόπηση της επιδερμίδας 

Με τη χρήση τονωτικών lotion αποκαθίσταται η ισορροπία pH του δέρματος ώστε να είναι έτοιμο για τα επόμενα προϊόντα περιποίησης προσώπου. Χρησιμοποιήστε face toners χωρίς οινόπνευμα με ενυδατικά και καταπραϋντικά συστατικά.

TIP: Εφαρμόστε το toner με βαμβάκι ή κατευθείαν στο δέρμα με καθαρά χέρια.


5. Ενυδάτωση και θρέψη 

Η βαθιά ενυδάτωση προσώπου στο σπίτι θρέφει την επιδερμίδα και σφραγίζει την υγρασία. Μετά τον καθαρισμό προσώπου με φυσικά υλικά, χρησιμοποίησε αντίστοιχα ενυδατικά προϊόντα. Προτίμησε προϊόντα που περιέχουν SPF για ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πριν την εφαρμογή της ενυδατικής, εφάρμοσε κάποιο serum, που απορροφάται γρήγορα και προσφέρει διάφορα οφέλη στην επιδερμίδα όπως αντιγήρανση, σύσφιξη, ενυδάτωση, λάμψη και αποτοξίνωση. 

Ακολουθώντας σε τακτική βάση αυτή τη ρουτίνα ομορφιάς πολύ γρήγορα θα προσέξετε ότι η επιδερμίδα αποκτά λάμψη, οι πόροι συσφίγγονται και οι ατέλειες μειώνονται.

Τι να προσέξεις όταν κάνεις καθαρισμό προσώπου στο σπίτι; 

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας στο σπίτι είναι απαραίτητος, για αυτό διαμόρφωσε τη ρουτίνα περιποίησης με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου.

Επιχείρηση καθαρά χέρια: Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία καθαρισμού, βεβαιώσου ότι τα χέρια σου είναι καθαρά. Καθάρισε τα καλά με σαπούνι και νερό ώστε να αφαιρέσεις τυχόν ακαθαρσίες ή βακτήρια που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στο πρόσωπό σου.

Ήπιο καθαριστικό: Επίλεξε προϊόντα που είναι σχεδιασμένα για τον τύπο του δέρματός σου. Απέφυγε τα σκληρά καθαριστικά που μπορούν να απομακρύνουν τα φυσικά έλαια και να διαταράξουν την ισορροπία του δέρματος και προτίμησε απαλά καθαριστικά που δεν προκαλούν ξηρότητα ή ερεθισμό.

Χλιαρό νερό: Το ζεστό νερό μπορεί να απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα και να προκαλέσει ξηρότητα, ενώ το κρύο νερό μπορεί να μην απομακρύνει αποτελεσματικά τους ρύπους και τα έλαια. Το χλιαρό νερό είναι ιδανικό για τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του δέρματος.

Μασάζ με προσοχή: Άπλωσε με απαλές κυκλικές κινήσεις το καθαριστικό χωρίς να τρίψεις υπερβολικά. Ειδικά στην περιοχή των ματιών, χρειάζονται κινήσεις χωρίς πίεση και δύναμη ώστε να μην προκαλέσεις ερυθρότητα ή κάποιον ερεθισμό.

Εστίαση σε προβληματικές περιοχές: Δώσε έμφαση σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως η ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) ή ευαίσθητες περιοχές. 

Καλό ξέβγαλμα: Μετά τον καθαρισμό, ξέπλυνε καλά το πρόσωπό σου για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα, που μπορεί να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα. 

Καλό ταμπονάρισμα χωρίς τρίψιμο: Απέφυγε να τρίψεις το πρόσωπο έντονα. Καλύτερα στέγνωσε το απαλά χρησιμοποιώντας μια μαλακή, καθαρή πετσέτα. Το τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ιδιαίτερα αν έχεις ευαίσθητο δέρμα.

Μπες στο Pharmacy Discount για να εμπλουτίσεις το νεσεσέρ σου με ειδικά προϊόντα όπως μάσκες, gel ή ειδικά προϊόντα για βελτιωμένα αποτελέσματα.

Διατηρώντας τακτική και αποτελεσματική ρουτίνα καθαρισμού της επιδερμίδας θα δεις άμεσα το δέρμα σου να φαίνεται υγιές και λαμπερό.

Χρησιμοποίησε καθαριστικό που απομακρύνει αποτελεσματικά τη βρωμιά, το λάδι και τους ρύπους χωρίς να προκαλεί ξηρότητα ή ερεθισμό. Ο καθαρισμός πρέπει να ακολουθείται από σωστή ενυδάτωση, που διαρκεί και ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας. 

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν ορό, μία μάσκα και έλαια προσώπου ώστε να λάβεις επιπλέον ενυδάτωση, θρέψη ή στοχευμένη θεραπεία για συγκεκριμένα θέματα.

Το Pharmacy Discount προσφέρει έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο ώστε να αποκτήσεις όλα τα απαραίτητα προϊόντα γυναικείας περιποίησης για πρόσωπο και σώμα, γνωρίζοντας με λεπτομέρεια όλα τους τα συστατικά, που θα εξασφαλίσουν κορυφαία αποτέλεσμα.



Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc