ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Υαλουρονικό Οξύ: Το μυστικό για την Οστεοαρθρίτιδα.

Υαλουρονικό Οξύ: Το μυστικό για την Οστεοαρθρίτιδα.

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια φλεγμονώδης αρθρική πάθηση που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πόνο και περιορισμένη κινητικότητα.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό μόριο που βρίσκεται σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των αρθρώσεων. Λειτουργεί ως λιπαντικό και απορροφητικό κραδασμών στις αρθρώσεις, βοηθώντας στην προστασία του χόνδρου και των οστών.

Για αυτό και όταν δεν υπάρχει αυτό το φυσικό λιπαντικό εμφανίζεται η οστεοαρθρίτιδα και ο χόνδρος στις αρθρώσεις φθείρεται σταδιακά. Αυτό συχνά προκαλεί πόνο, δυσκαμψία και μειωμένη κινητικότητα. Οπότε, τι μπορούν να κάνουν για την οστεοαρθρίτιδα, όσοι ταλαιπωρούνται από αυτήν;

Τα συμπληρώματα και οι βιταμίνες μπορούν να αποτελέσουν μια αξιόπιστη λύση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Υαλουρονικό οξύ και Οστεοαρθρίτιδα

Από το 1990, το υαλουρονικό οξύ για αρθρώσεις, χρησιμοποιείται σαν θεραπεία για τη μείωση του πόνου και της δυσκαμψίας των αρθρώσεων που προκαλεί η οστεοαρθρίτιδα.

Η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας, πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και εμφανίζεται όταν ο προστατευτικός χόνδρος που βρίσκεται στις άκρες των οστών, φθείρεται.

Αν και η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να βλάψει οποιαδήποτε άρθρωση, η διαταραχή επηρεάζει συχνότερα τις αρθρώσεις στα χέρια, τα γόνατα, τους γοφούς και τη σπονδυλική στήλη.

Τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας μπορούν συνήθως να αντιμετωπιστούν, αν και η βλάβη στις αρθρώσεις δεν μπορεί να αντιστραφεί.

H διατήρηση ενός υγιούς βάρους και κάποιες θεραπείες μπορεί να συνεισφέρουν σημαντικά στην επιβράδυνση εξέλιξης της νόσου και να βοηθήσουν στη βελτίωση του πόνου και της λειτουργίας των αρθρώσεων.

Τα οφέλη του υαλουρονικού οξέος

Από τα πιο γνωστά οφέλη του υαλουρονικό οξέως είναι η ανακούφιση που παρέχει στο δέρμα καθώς και η επιτάχυνση της επούλωσης πληγών.

Επίσης, χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της ξηροφθαλμίας, καθώς συνεισφέρει στην υγρασία του σώματος.

Στην πάθηση της οστεοαρθρίτιδας το υαλουρονικό οξύ, που υπάρχει στις αρθρώσεις και συνεισφέρει στην απορρόφηση των κραδασμών και τη λίπανση τους, φθίνει. Μια φυσική λύση αντιμετώπισης του πόνου που προκαλεί η οστεοαρθρίτιδα είναι η χρήση του υαλουρονικού σε συμπλήρωμα διατροφής.

Μελέτες αναφέρουν πως η λήψη 80–200 mg υαλουρονικού οξέος ημερησίως για τουλάχιστον δύο μήνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τον πόνο στο γόνατο και στις αρθρώσεις σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα, ειδικά σε άτομα ηλικίας μεταξύ 40 και 70 ετών. 

Το υαλουρονικό οξύ είναι γενικά πολύ ασφαλές στη χρήση, με λίγες αναφερόμενες παρενέργειες. Δεδομένου ότι το σώμα το παράγει φυσικά, οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι πολύ σπάνιες.

Μία μελέτη σε 60 άτομα με οστεοαρθρίτιδα που έλαβαν 200 mg ημερησίως για ένα έτος δεν ανέφερε αρνητικές παρενέργειες.

Τα καλύτερα συμπληρώματα για τις αρθρώσεις με υαλουρονικό οξύ

Τα καλύτερα συμπληρώματα για τις αρθρώσεις περιέχουν υαλουρονικό που, βοηθά στην αποκατάσταση της λίπανσης και επίσης επιφέρει την ανάπτυξη νέου χόνδρου και οστικού ιστού στις αρθρώσεις που έχουν πληγεί.

Οι πόνοι στις αρθρώσεις συνήθως συνοδεύονται από φλεγμονή και καταστροφή του χόνδρου. Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα για αρθρώσεις μπορούν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια:

To PharmacyDiscount προτείνει

Ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων και στη μείωση της φλεγμονής. Εδώ είναι μερικές από τις κατάλληλες βιταμίνες για οστεοαρθρίτιδα και τους πόνους στις αρθρώσεις:

Βιταμίνη D: Η βιταμίνη D είναι σημαντική για την υγεία των οστών και των αρθρώσεων. Βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της πυκνότητας των οστών και της χόνδρου. Έλλειψη της D μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Βιταμίνη D: Έλλειψη & Αντιμετώπιση

Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στις αρθρώσεις και είναι μία από τις βιταμίνες που ανακουφίζουν τον πόνο στις αρθρώσεις.

Βιταμίνη E: Η βιταμίνη E είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων των αρθρώσεων από τη φθορά.

Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στις αρθρώσεις.

To PharmacyDiscount προτείνει

Το Syalox 300 Plus, από τη Medical PharmaQuality είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με υαλουρονικό οξύ για αρθρώσεις.

Αποτελείται από έναν μοναδικό συνδυασμό συστατικών, πολύ υψηλής ποιότητας και ποσότητας, που είναι το υαλουρονικό οξύ και το φυτικό αντιφλεγμονώδες Boswellia. Το Boswellia, επίσης γνωστό ως ινδικό λιβάνι, είναι ένα φυτικό εκχύλισμα που λαμβάνεται από το δέντρο Boswellia serrata.

Με τον παραπάνω συνδυασμό συστατικών, το Syalox 300 Plus βοηθάει εκτός από τον πόνο, στην αντιμετώπιση της φλεγμονής, του πρηξίματος και της δυσκαμψίας.

Με τη μοναδική πατενταρισμένη τεχνολογία τριπλής επίστρωσης, επιτυγχάνεται η κινητικότητα, μείωση του πόνου στις αρθρώσεις και η αντιμετώπιση της φλεγμονής καθώς το συμπλήρωμα διατροφής με υαλουρονικό οξύ, μπορεί να συμβάλει σε καλύτερη ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα.

To PharmacyDiscount προτείνει


Μην αμελείς άλλο το πρόβλημα της οστεοαρθρίτιδας και των πόνων στις αρθρώσεις. Ανακάλυψε στο κορυφαίο online φαρμακείο τα κατάλληλα συμπληρώματα με υαλουρονικό από τα πιο γνωστά brands της αγοράς σε ασύγκριτες τιμές και ποικιλία.


Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc

263 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 26.33€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 52.65€
26.33€
378 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 37.76€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 50.34€
37.76€
416 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 41.64€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 69.40€
41.64€