ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Φυσική αντιμετώπιση ρυτίδων κάτω από τα μάτια

Φυσική αντιμετώπιση ρυτίδων κάτω από τα μάτια

Οι αλλαγές στο δέρμα του προσώπου και η εμφάνιση των ρυτίδων, ειδικά στην περιοχή γύρω από τα μάτια, είναι μία φυσιολογική εξέλιξη με το πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, όλοι θα θέλαμε να διατηρήσουμε την εμφάνισή μας νεανική και φρέσκια.

Για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στα μάτια, η συνέπεια και η υπομονή είναι το κλειδί. Η καταπολέμηση των ρυτίδων στα μάτια δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη χρήση προϊόντων αντιγήρανσης και σύσφιξης. Ένα skincare routine στοχευμένο στις ανάγκες σου, είναι το πιο βασικό βήμα για την περιποίηση του πολύ ευαίσθητου δέρματος των ματιών. Στο Pharmacy Discount έχεις στα χέρια σου σειρές με προϊόντα για την περιποίηση του προσώπου όπως μάσκες και patches ματιών, serum και lotion για θρέψη και ενίσχυση του δέρματος στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Που οφείλονται οι ρυτίδες στην περιοχή των ματιών; 

Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτή και για αυτό είναι πολύ ευαίσθητη και επιρρεπής στις βλάβες. 

Εκτός από το πέρασμα του χρόνου το δέρμα επηρεάζεται από την ηλιακή ακτινοβολία, τον τρόπο ζωής και διάφορους γονιδιακούς παράγοντες. Επίσης, οι γραμμές γίνονται πιο βαθιές λόγω της κίνησης του προσώπου και των εκφράσεων. Η προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UV, η ενυδάτωση και η χρήση στοχευμένων προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας βοηθούν στη μείωση των γραμμών. Παράγοντες, που επιβαρύνουν την περιοχή είναι:

Γήρανση: Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο και ελαστίνη, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητάς του. Ειδικά το δέρμα γύρω από τα μάτια επηρεάζεται περισσότερο από αυτήν την απώλεια, οδηγώντας στο σχηματισμό ρυτίδων.

Έκθεση στον ήλιο: Η πολύωρη και χωρίς προστασία έκθεση στις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου συμβάλλει στη διάσπαση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα. Με συνέπεια το δέρμα να «σπάει» και να σχηματίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Εκφράσεις του προσώπου: Από τις πιο κοινές αιτίες εμφάνισης ρυτίδων είναι οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις του προσώπου, όπως το κλείσιμο των βλεφάρων, το γέλιο ή το συνοφρύωμα. Οι συχνές μυϊκές συστολές σε αυτή την περιοχή είναι πιθανόν να συμβάλλουν στην επιδείνωση της κατάστασης.

Τρόπος ζωής: Ανθυγιεινές συνήθειες όπως το κάπνισμα, η κακή διατροφή, ο ανεπαρκής ύπνος και τα υψηλά επίπεδα στρες προάγουν την ανάπτυξη ρυτίδων.

Παρόλα αυτά, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες των ματιών μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικό τρόπο με τα κατάλληλα προϊόντα.

Ρυτίδες στα μάτια και φυσική αντιμετώπιση 

Η αντιμετώπιση με φυσικό τρόπο για τις ρυτίδες των ματιών είναι μία αποτελεσματική και ασφαλής διαδικασία. Προϊόντα γνωστά για τις αντιγηραντικές και συσφικτικές τους ιδιότητες με συστατικά όπως ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια και φυτικά εκχυλίσματα επιδρούν καίρια στη μείωση των ρυτίδων και συμβάλλουν σε μία πιο νεανική εμφάνιση. Αν η αγωγή εφαρμοστεί με προσοχή και συνέπεια η αντιμετώπιση των ρυτίδων στα μάτια, θα είναι πιο εύκολη και με περισσότερη διάρκεια. Συστατικά γνωστά για ασφαλή και φυσική αντιρυτιδική φροντίδα είναι:

  • Ρετινόλη: Προέρχεται από τη βιταμίνη Α και είναι γνωστή για την ικανότητά της να προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, να βελτιώνει την υφή του δέρματος και να μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
  • Υαλουρονικό οξύ: Μια φυσική ουσία στο δέρμα, γνωστή για τις εξαιρετικές ιδιότητές της στη συγκράτηση της υγρασίας. Ενυδατώνει και “παχαίνει” το δέρμα, ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών.
  • Βιταμίνη C: Από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, η βιταμίνη C συμβάλλει στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και τη σύνθεση κολλαγόνου. Φωτίζει και δίνει λάμψη στο δέρμα, καταπολεμώντας την εμφάνιση των ρυτίδων. 
  • Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι βοηθά στην προστασία του δέρματος από το οξειδωτικό στρες και μειώνει τυχόν φλεγμονές. Επιπλέον, συμβάλλει στη μείωση των σημαδιών γήρανσης.
  • Πεπτίδια: Πρόκειται για βραχείες αλυσίδες αμινοξέων, που συμβάλλουν στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, βελτιώνοντας τη σφριγηλότητα του δέρματος και καταπολεμώντας την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών.
  • Αλόη Βέρα: Γνωστή για τις καταπραϋντικές και ενυδατικές της ιδιότητες, η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος, στην προώθηση της επούλωσης και της μείωσης των ρυτίδων. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά σε συσφικτικές κρέμες και lotion σώματος.
  • Συνένζυμο Q10: Ως βασικό αντιοξειδωτικό στοιχείο προστατεύει το δέρμα από βλάβες, που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, η υγιεινή διατροφή συμβάλλει στη διαδικασία της αντιγήρανσης. Εντάσσοντας τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Ε στην καθημερινή διατροφή, ενισχύουμε την υγεία και την ευεξία του σώματος, όσο και την αντιγήρανση.

Οι καλύτερες αντιρυτιδικές κρέμες ματιών για το 2023 

Λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένους παράγοντες, είναι εύκολο να καταλήξεις στα προϊόντα που θα εντάξεις στην αντιρυτιδική και συσφικτική αγωγή για την περιοχή των ματιών. Η επιλογή της κατάλληλης αντιρυτιδικής κρέμας εξαρτάται από:

Ανάγκες του δέρματός: Προσδιόρισε τις ανάγκες και τους στόχους σου, όπως λεπτές γραμμές, βαθιές ρυτίδες ή συνολική υφή του δέρματος. Αυτός ο τρόπος θα σε βοηθήσει να επιλέξεις μία κρέμα που στοχεύει στη ρίζα του προβλήματός σου.

TIP: Διάλεξε με βάση τον τύπο του δέρματός σου (ευαίσθητο, ξηρό, λιπαρό, μεικτό ή οποιεσδήποτε άλλες συγκεκριμένες συνθήκες δέρματος).

Συστατικά: Δώσε προσοχή στη λίστα συστατικών. Αναζήτησε αποδεδειγμένα συστατικά γνωστά για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες, όπως ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια. Αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης των ρυτίδων και να προωθήσουν την αναζωογόνηση του δέρματος.

Ποιότητα των δραστικών συστατικών: Οι αποτελεσματικές αντιρυτιδικές κρέμες πρέπει να είναι πλούσιες για να προσφέρουν αισθητά αποτελέσματα. Διάλεξε προϊόντα που δηλώνουν σαφώς το ποσοστό ή τη συγκέντρωση των δραστικών τους συστατικών.

Στο Pharmacy Discount βρίσκεις γυναικεία προϊόντα περιποίησης, ενυδάτωσης και καθαρισμού από αξιόπιστα brands γνωστά για τη δέσμευσή τους στην ποιότητα, την έρευνα και την ασφάλεια.

Το Pharmacy Discount προτείνει: 

LIERAC Lift Integral Ανορθωτική Κρέμα Ματιών 15ml

Το Pharmacy Discount προτείνει:

APIVITA Queen Bee Κρέμα Ματιών Απόλυτης Αντιγήρανσης & Αναζωογόνησης 15ml


Το Pharmacy Discount προτείνει:

KORRES Μαύρη Πεύκη 360 Eye-Lift Super Serum Ματιών 15ml


Μπορεί να σε ενδιαφέρει: 7+1 Καλύτερες αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου για 40+!

Στη μάχη κατά της αντιγήρανσης χρειάζεσαι φυσική ενίσχυση από τη διατροφή και τα προϊόντα περιποίησης σώματος και προσώπου για να πετύχεις. Πρόσεξε τα εξής:

  • Η κρέμα ματιών καλό είναι να τοποθετείται σε όλη την περιοχή γύρω από το μάτι, κάτω από το φρύδι και περιμετρικά στο κόκαλο της κόγχης.
  • Απλώνουμε το προϊόν κάνοντας απαλό μασάζ. Το μασάζ μπορεί να γίνει είτε με τα χέρια, είτε με ειδικά εργαλεία μασάζ της περιοχής.
  • Χρησιμοποιούμε καθημερινά ορό ματιών, που συμβάλλει στη γενικότερη ενυδάτωση και τόνωση της περιοχής.
  • Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην διαδικασία του καθαρισμού και του ντεμακιγιάζ, χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα για τα μάτια και χωρίς να ασκούμε μεγάλη πίεση.

Για να αποφύγουμε τη δημιουργία ρυτίδων και λεπτών γραμμών, χρειάζεται να κρατάμε το δέρμα ενυδατωμένο και προστατευμένο από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη για αυτό και χρειάζεται τα κατάλληλα προϊόντα. Απόκτησέ τα online σε ασυναγώνιστες τιμές μόνο από το Pharmacy Discount.




Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc









358 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 35.75€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 65.00€
35.75€
273 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 24.78€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 49.57€
27.26€
272 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 27.22€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 51.35€
27.22€