ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Rhodiola Rosea, ένα φυτό προσαρμογόνο και ωφέλιμο!

Rhodiola Rosea, ένα φυτό προσαρμογόνο και ωφέλιμο!

Rhodiola Rosea, φυτό προσαρμογόνο και ωφέλιμο
 

Το Rhodiola rosea (ρίζα τριαντάφυλλου) που ανήκει στην οικογένεια Crassulaceae είναι ένα δημοφιλές φαρμακευτικό φυτό που φύεται σε χώρες ορεινές και με κρύο κλίμα όπως η Ρωσία και η Σκανδιναβία.

Σύμφωνα με έρευνες, έχει διαπιστωθεί ότι τα εκχυλίσματα των ριζών του θεωρούνται προσαρμογόνες ουσίες και επηρεάζουν ευνοϊκά μια σειρά από φυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων των νευροδιαβιβαστών, της δραστηριότητας του κεντρικού νευρικού συστήματος και της καρδιαγγειακής λειτουργίας. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό, το φυτό αυτό, που ονομάζεται και η «χρυσή ρίζα»,  χρησιμοποιείται για:

  • την τόνωση του νευρικού συστήματος,

  • τη μείωση της κατάθλιψης,

  • τη βελτίωση της απόδοσης στην εργασία,

  • την εξάλειψη της κόπωσης

  • και την πρόληψη της ασθένειας σε μεγάλο υψόμετρο.

Οι περισσότερες από αυτές τις θετικές επιδράσεις του φυτού έχουν αποδοθεί σε συστατικά όπως η σαλιδροσίδη (ροδιολοσίδη), οι ροζαβίνες και η π-τυροσόλη. Έχει επίσης βρεθεί ότι είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντικαρκινογόνο λόγω της παρουσίας αρκετών φαινολικών ενώσεων.

Γενικά, τα προσαρμογόνα όπως η  Rhodiola Rosea είναι φυτικά εκχυλίσματα που επιτρέπουν στον οργανισμό να εξουδετερώνει δυσμενείς φυσικούς, χημικούς και βιολογικούς στρεσογόνους παράγοντες.

Είναι επίσης γνωστό ότι αυξάνουν τη διαθεσιμότητα ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνουν τα συναισθήματα άγχους, αυξάνουν την αντοχή και την πνευματική εγρήγορση.

Αυτό το φαρμακευτικό φυτό πολλαπλών χρήσεων (R. rosea), με προσαρμογόνες ιδιότητες που αυξάνουν τη μη ειδική αντίσταση του σώματος και ομαλοποιούν τις λειτουργίες, ειδικά σήμερα, λόγω των αυξανόμενων απαιτήσεων των καταναλωτών για φυσικά προϊόντα υγείας και των αυξανόμενων ενδιαφερόντων για τους δευτερογενείς μεταβολίτες των φυτών και της εφαρμογής τους στη βιοτεχνολογία και τη θεραπεία, χρησιμοποιείται ευρέως ως συμπλήρωμα διατροφής.

 

Συντάκτης: Άρης Πασχαλίδης - Φαρμακοποιός