ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Οι ευεργετικές ιδιότητες των φυτών και η Υδροενζυματική εκχύλιση

Οι ευεργετικές ιδιότητες των φυτών και η Υδροενζυματική εκχύλιση

Όταν λέμε ότι η υγεία προέρχεται από τα φυτά, εννοούμε ότι τα φυτά περιέχουν πολλές φυτικές ουσίες που είναι ευεργετικές για τους ανθρώπινους οργανισμούς.

Τα φυτά κατά την διάρκεια της εξέλιξής τους, ανέπτυξαν μηχανισμούς άμυνας στον κακό καιρό, τη ρύπανση, τα βλαβερά έντομα και τους μικροοργανισμούς, τον καυτό ήλιο ή την έλλειψη νερού, επειδή δεν μπορούν να ξεφύγουν από το περιβάλλον τους (όπως θα συνέβαινε σε ένα ζώο).

Έτσι αναγκάζονται από μόνα τους να προσαρμόζονται στο περιβάλλον για να εξασφαλίσουν την ύπαρξή τους.  Για το λόγο αυτό περιέχουν ουσίες με ευεργετικές ιδιότητες (που αναπτύχθηκαν σε μια μακρά διαδικασία αυτοάμυνας), που είναι γνωστές και χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα.

Ωστόσο, αυτές οι ουσίες βρίσκονται συχνά στα κυτταρικά τοιχώματα του φυτού και η πλήρης εξαγωγή τους με παραδοσιακές μεθόδους ήταν ανέκαθεν αδύνατον να συμβεί.

Σήμερα, χάρη στην τεχνική της Υδροενζυματικής Εκχύλισης (΄΄ΕΙΕ΄΄ από τον ιταλικό όρο Estrazione IdroEnzimatica), μια παγκόσμια καινοτομία που χρησιμοποιεί η ADAMAH βασιζόμενη σε εικοσαετή έρευνα του Πανεπιστημίου της Μπολόνια (Ιταλία), χρησιμοποιώντας μια ολόκληρη σειρά διαδοχικών ενζυμικών διεργασιών, μπορούμε να στοχεύσουμε, σε μοριακό επίπεδο, τις μακροδομές που πρέπει να διασπαστούν από το τοίχωμα του φυτού, συμπεριλαμβανομένων των πολυσακχαριτών και των πρωτεϊνών.

Το εκπληκτικό αποτέλεσμα είναι ένα εκχύλισμα που περιέχει το 100% των φυτοχημικών ουσιών, σε μορφή που είναι βιοδιαθέσιμη για τον οργανισμό χωρίς την χρήση ή παραγωγή αλκοόλης.  Επιπρόσθετα, η μέθοδος δεν απαιτεί επικίνδυνους διαλύτες, που χρησιμοποιούνται συνήθως στις κλασσικές μεθόδους εκχύλισης.  Μπορούμε λοιπόν να αποκτήσουμε τελικά προϊόντα που να είναι ασφαλή τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για το περιβάλλον.

Έτσι η ομάδα της ADAMAH, που αποτελείται από επαγγελματίες υγείας και ερευνητές με στόχο την βελτίωση της υγείας και της ευεξίας των ανθρώπων, κατόρθωσε να δημιουργήσει μοναδικά και επαναστατικά συμπληρώματα διατροφής από μια μεγάλη γκάμα φυτών.

Χρησιμοποίησε στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Μπολόνια (Ιταλία) την επαναστατική βιοτεχνολογία εξαγωγής η οποία κάνει το 100% των φυτοχημικών ουσιών πλήρως διαθέσιμων στον ανθρώπινο οργανισμό: ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν.

 

ΕΙΕ ΥΔΡΟΕΝΖΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΧΥΛΙΣΗ

μια νέα τεχνική φυτο-εκχύλισης από την ADAMAH

  • Χωρίς αλκοόλ
  • Χωρίς χρωστικές
  • Χωρίς πρόσθετη ζάχαρη
  • Χωρίς αρωματικές ουσίες

 

  1. ΕΙΕ ΥΔΡΟΕΝΖΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΧΥΛΙΣΗ

Είναι μια καινοτόμος τεχνική εκχύλισης*, χάρη στην οποία μπορούμε να αποκτήσουμε όλα τα ενεργά μόρια που περιέχονται στα φυτά, πάντα δουλεύοντας σε ένα υδάτινο περιβάλλον.  Στην ΕΙΕ, χάρη στην εκχύλιση με ένζυμα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως «μοριακά ψαλίδια», είναι δυνατόν να κόψουμε επιλεκτικά τους χημικούς δεσμούς των φυτών και να δημιουργήσουμε ένα διάλυμα ολόκληρου του φυτοσυμπλέγματος το οποίο είναι πλήρως βιοδιαθέσιμο.

ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ: Δεν χρησιμοποιείται αλκοόλ σε καμία φάση της παραγωγής.

*Σε συνεργασία με την Phenbiox srl, παράρτημα του University of Bologna, Industrial Chemistry and Materials.

 

  1. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εκχύλιση Φυτοσυμπλέγματος

Το φυτοσύμπλεγμα είναι ένα μίγμα όλων αυτών των ουσιών, φαρμακολογικά ενεργών και μη, που διαθέτει το φυτό από μόνο του, και έτσι αντιπροσωπεύει τη χημική σύσταση από την οποία προέρχονται οι φαρμακολογικές ιδιότητες.

 

  1. ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΟΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Υψηλή βιοδιαθεσιμότητα χάρη στην εκχύλιση μέσω των ενζύμων

Στην ΕΙΕ τα ενεργά μόρια (φυτοσύμπλεγμα) είναι έτοιμα να απορροφηθούν αφού τα φυτά έχουν ήδη «προπεφθεί» με ειδικές ενέργειες των ενζύμων.

Διαστάσεις μορίων

Οι μικρότερες διαστάσεις μορίων επιτρέπουν την καλύτερη απορρόφηση και αναγνώριση από το δικό μας βιολογικό σύστημα.

 

  1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Έλεγχος ποιότητας πρώτων υλών

Φυτά: Τα περισσότερα φυτά προέρχονται από βιοδυναμικές, βιολογικές καλλιέργειες ή από αυθόρμητη συλλογή.

Γλυκερίνη: Φυτικής προέλευσης, χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής μαζί με το κιτρικό οξύ, επιτρέπει τη συντήρηση της ΕΙΕ.

Νερό: Μικροβιολογικά καθαρό

Ένζυμα: Μια ποικιλία υδρολυτικών ενζύμων, πάντα φυτικής προέλευσης, χρησιμοποιείται για την Υδροενζυματική Εκχύλιση.  Είναι σε θέση να διασπάσει τους χημικούς δεσμούς με επιλεκτικό και στοχευμένο τρόπο.

 


 

 

 

222 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 22.23€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 26.78€
22.23€
236 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 23.62€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 28.46€
23.62€
222 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 22.23€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 26.78€
22.23€
222 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 22.23€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 26.78€
22.23€