Ποιος δε θέλει όμορφα και υγιή πόδια όλο το καλοκαίρι, που θα τον ταξιδέψουν σε καινούργια μονοπάτια και περιπέτειες; Γνωρίζεις όμως ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες υγιεινής των ποδιών ώστε να αποφύγεις τυχόν μυκητιάσεις, κάλους, σκληρύνσεις και  σκασμένες πτέρνες –  δηλαδή τα τέσσερα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πόδια μας το καλοκαίρι!

Διάβασε τα tips μας και απόλαυσε το καλοκαίρι σου στο έπακρο!

Tip 1:

1. Καθημερινή φροντίδα
Τα πέλματά μας για να ανταπεξέλθουν στην ξηροδερμία και τις τυχόν παθήσεις  που μπορεί να προκύψουν χρειάζονται καθημερινό καθαρισμό με ένα και πολύ καλό στέγνωμα ιδιαίτερα στην περιοχή ανάμεσα στα δάκτυλα, ώστε να αποφύγουμε μυκητιάσεις. Τα προϊόντα που σου προτείνουμε γι’ αυτό είναι το Νο.1 και must have προϊόν του καλοκαιριού , το Σαπούνι απολέπισης εμπλουτισμένο με ελαφρόπετρα και περλίτη από την Podia. Χρησιμοποιείται με κυκλικές κινήσεις σε βρεγμένο δέρμα, ακριβώς όπως μία ελαφρόπετρα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα με ένα τρόπο φιλικό και ανώδυνο, προσφέροντας υγιή και βελούδινα πέλματα. Extra info: Περιέχει και Tea tree oil που σε προφυλάσσει από την κακοσμία κα τις μυκητιάσεις.

Tip 2:

2. Προσοχή στα παπούτσια
Όταν τα παπούτσια είναι άνετα έρχεται αυτόματα να προστεθεί και η υγιεινή. Τα παπούτσια που στενεύουν τα πόδια επιβαρύνουν την κυκλοφορία του αίματος, οδηγώντας σε πρήξιμο και πόνο. Ταυτόχρονα, αυτός ο περιορισμός δεν επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει σωστά. Με άλλα λόγια, τα στενά παπούτσια δημιουργούν συνθήκες ανθυγιεινές, τις οποίες πρέπει με κάθε τρόπο να αποφεύγουμε. Γι’ αυτό, αν το καλοκαίρι σου σε βρει με στενά παπούτσια , θα πρέπει να αποσυμφορήσεις τα πόδια σου με εξειδικευμένα προϊόντα όπως το κρεμώδες gel ανακουφισης της Podia

Tip 3:

3. Η υγιεινή των νυχιών
Φροντίζουμε να κόβουμε τα νύχια μας συχνά ( κάθε 15 μέρες πάνω- κάτω ), με ψαλίδι ή νυχοκόπτη που είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. Σε περίπτωση που έχουμε κάποια πάθηση, που δεν φτάνουμε τα νύχια μας ή δεν βλέπουμε καλά, είναι καλύτερο να απευθυνθούμε σε κάποιον επαγγελματία, καθώς ένα λάθος κόψιμο μπορεί να ξεκινήσει ένα ολόκληρο ντόμινο ενοχλήσεων. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε πρώιμο αποχρωματισμό ή γενικά αλλαγή στο χρώμα των νυχιών μας, θα πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα την εφαρμογή ενός εξειδικευμένου προϊόντος ενδυνάμωσης νυχιών , όπως ο εντατικός ορός ενδυνάμωσης της Podia και φυσικά να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε βερνίκι, ασετόν. Αν το πρόβλημα ενταθεί, θα πρέπει να αναζητήσουμε άμεσα συμβουλή από το φαρμακοποιό ή το γιατρό μας.

Εφαρμόζοντας αυτές τις απλές συμβουλές για την υγιεινή των ποδιών μας μπορούμε να προλάβουμε μικρές, καθημερινές ενοχλήσεις, αλλά και σοβαρότερες παθήσεις. Αυτό που έχει σημασία στο θέμα αυτό- όπως και σε όλα, τελικά- είναι να διατηρούμε τη σωστή στάση απέναντι στο θέμα: ναι, τα πόδια μας χρειάζονται φροντίδα, εξειδικευμένα προϊόντα και λίγο από το χρόνο μας. Δεν είναι δύσκολο, ούτε απαιτητικό, σωστά;

Πηγή: Podia FootCare 

Ομάδα Σύνταξης PharmacyDiscount