ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Οδηγός δώρων για τη Γιορτή της Μητέρας

Οδηγός δώρων για τη Γιορτή της Μητέρας


Σε όλο τον κόσμο, γιορτάζεται η γιορτή της Μητέρας σε διαφορετικές ημέρες. Στην Ελλάδα, σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στις ΗΠΑ γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, δηλαδή το 2024 πέφτει στις 12 Μαΐου. 

Η αρχαία παράδοση

Στην αρχαία Ελλάδα, γιορτάζονταν η Γαία, η προσωποποίηση της φύσης και η Ρέα, γνωστή ως η «Μητέρα των Θεών» καθώς οι αρχαίοι Έλληνες της απέδιδαν τιμές κάθε άνοιξη, αφού ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας. Παράλληλα, ήταν και κόρη της Γαίας. Αυτές οι γιορτές τιμούσαν τη γονιμότητα και την αναπαραγωγή, με έμφαση στη θεία και φυσική δημιουργία. 

Η σύγχρονη παράδοση

Στη σύγχρονη Ελλάδα, η γιορτή της Μητέρας ξεκίνησε το 1929, συνδέοντας την με την εορτή της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου, όπου η ορθόδοξη εκκλησία τιμά την Παναγία που πηγαίνει τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός, γύρω στο 1960, άρχισε να τιμάται η γιορτή κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Πως γιορτάζουμε τη Γιορτή της Μητέρας

Πλέον, η Γιορτή της Μητέρας γιορτάζεται με διάφορους τρόπους, ανάλογα με την παράδοση κάθε χώρας. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι εορτασμού είναι η απονομή δώρων ή λουλουδιών, ή και ταξιδίων, για τους πιο τολμηρούς. Η ημέρα αυτή είναι μια υπενθύμιση της ανεκτίμητης αγάπης, προστασίας και συμβολής των μαμάδων στη ζωή μας και μια μικρή ευκαιρία να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς εκείνες. 

Πάμε να δούμε μερικές προτάσεις δώρων για τις μαμάδες;

Ας ξεκινήσουμε με κατηγορίες που θεωρούμε ότι θα αρέσουν πολύ στις μαμάδες και θα τις εκτιμήσουν πολύ.

  • Άρωμα



Μπορεί να λένε ότι όταν κάνεις δώρο
άρωμα σε κάποιον, εάν δεν σου δώσει ένα κέρμα, θα τσακωθείτε. Ακόμα και εάν είναι η μαμά σου, το ρισκάρεις; πάντως, είναι ένα από τα πιο όμορφα δώρα που μπορείς να επιλέξεις και διαχρονικό. Μπορείς να διαλέξεις μέσα από τη μεγάλη γκάμα αρωμάτων του φαρμακείου μας από eau de parfum και eau de toilette καθώς και ποικιλία σε body mists για να μυρίζει πάντα καλοκαίρι! Επίσης, θα βρεις πακέτα δώρων με αρώματα για να διαλέξεις!

  • Μαλλιά



Τα
μαλλιά πάντα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην εικόνα μιας γυναίκας και ειδικά όταν είναι περιποιημένη και βαμμένη, τα μαλλιά πρέπει να είναι on fleek, δηλαδή τέλεια. Οπότε, ένα δώρο που μπορείς να κάνεις στη μαμά σου είναι προϊόντα μαλλιών. Πιο συγκεκριμένα, ένα καλό λαδάκι για styling, μαζί με ένα σετ λαστιχάκια σε τέλεια σχέδια και χρώματα ή ακόμα και μια καλή βούρτσα μαλλιών για να μην κόβονται τα μαλλιά της όταν χτενίζεται! Εάν θέλεις να το απογειώσεις, μπορείς να διαλέξεις ένα από τα ψαλίδια μαλλιών όπως ισιωτικές, ψαλίδι για μπούκλες, τρίαινα και άλλα. Υπάρχουν πολλές επιλογές!

  • Περιποίηση προσώπου



Η
περιποίηση προσώπου είναι απαραίτητη σε όλες τις ηλικίες και για τις γυναίκες και τους άνδρες. Όσο πιο πολύ περιποιείται τον εαυτό της η μαμά σου, τόσο πιο πολύ θα νιώθει αναζωογόνηση. Έχουμε και εδώ τα τέλεια δώρα για το πρόσωπο όπως ορούς και serums για ενυδάτωση και αντιγήρανση, προϊόντα λάμψης καθώς και ειδικές ηλεκτρικές συσκευές προσώπου για πιο νεανικά και υγιή αποτελέσματα. Εσύ τι θα διαλέξεις;

  • Γυμναστική



Εάν η μαμά σου είναι fit και fan της γυμναστικής, τότε μπορείς να διαλέξεις ένα δώρο από την κατηγορία μας
γυμναστική - αθλητισμός. Θα βρεις υπέροχα παγούρια για να κουβαλάει μαζί της όταν γυμνάζεται καθώς και ειδικά αξεσουάρ για yoga ή pilates, δραστηριότητες που συνηθίζουν να κάνουν οι μαμάδες και είναι διαδεδομένες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. 

  • Περιποίηση σώματος



Μια εύκολη λύση για εσένα που δεν ξέρεις τι να πάρεις στη μαμά σου είναι τα προϊόντα
περιποίησης σώματος. Όπου και εάν είναι, ό,τι και εάν κάνει, ένα σαπούνι θα το χρησιμοποιήσει. Για λίγο πιο εξεζητημένες επιλογές, σου προτείνουμε τα άλατα μπάνιου και scrubs για απολέπιση σώματος, λαδάκια για μετά το scrub καθώς και τα τέλεια αξεσουάρ μας όπως σφουγγάρια, βούρτσες πλάτης και άλλα. 

  • Μακιγιάζ



Τώρα φτάνουμε στο πιο γλυκό δώρο γιατί όπως και να’ χει, το
μακιγιάζ είναι στην καθημερινότητα μιας γυναίκας. Θα βρεις μεγάλη ποικιλία υπέροχων προϊόντων στην κατηγορία αυτή, όμως εμείς σου προτείνουμε τα λίγο πιο αγαπημένα μας. Ένα κραγιόν πρέπει πάντα να υπάρχει στην τσάντα της γυναίκας, είτε σε απαλές αποχρώσεις είτε σε έντονες. Ένα σετ πινέλα είναι ωραίο δώρο απλώς φρόντισε να μάθεις εάν τα χρησιμοποιεί η μαμά σου για το μακιγιάζ της. Μαζί με τα πινέλα, μια παλέτα σκιών στα χρώματα που φοράει θα της αρέσει σαν δώρο. Και τέλος, εάν βάφει μόνη της τα νύχια της, μπορείς να της πάρεις βερνίκια σε διάφορα χρώματα! 

  • Καθημερινό δώρο



Φτάνουμε στα καθημερινά και πρακτικά δώρα θα έλεγα. Μια
ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο για τη μαμά σου, αφού θα τη βοηθήσει να αποκτήσει ακόμα καλύτερη στοματική υγιεινή. Εάν η μαμά σου δουλεύει, μπορείς να της πάρεις ένα lunch box για να παίρνει το φαγητό της μαζί στη δουλειά και να το κρατάει ζεστό! Επίσης, ένα δώρο που θα της αρέσει είναι τα αρωματικά υφασμάτων που μπορεί να ψεκάζει τα ρούχα της πριν βγει από το σπίτι ή τους καναπέδες πριν κάτσει! Τέλος, ένα απλό και ιδιαίτερο δώρο είναι το  αρωματικό κερί, το οποίο θα βρεις σε ανεπανάληπτες μυρωδιές και σχέδια για να επιλέξεις το αγαπημένο σου! 

  • Πακέτα δώρων



Και τέλος, μπορείς να μπεις στην κατηγορία “
για εκείνη” και να βρεις έτοιμα πακέτα δώρων για να διαλέξεις. Το θετικό είναι ότι έχεις πολλές επιλογές και όμορφες αλλά και οικονομικές. Τι θα διαλέξεις για τη μαμά σου τελικά;


Ο Θεός έφτιαξε τις μανάδες γιατί δεν μπορούσε να είναι παντού
- παροιμία των Γίντις



Πηγές:

Γιορτή της μητέρας 2023: Κάθε πότε γιορτάζεται και πώς καθιερώθηκε. NewsIT. (2023, May 13). https://www.newsit.gr/ellada/giorti-tis-miteras-2023-kathe-pote-giortazetai-kai-pos-kathierothike/3772521/