ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Cupuacu: ο άγνωστος ξάδελφος του κακάο!

Cupuacu: ο άγνωστος ξάδελφος του κακάο!

  Ο καρπός Cupuaçu παρέμενε για πολύ καιρό ένα καλά φυλαγμένο μυστικό των κατοίκων της Νοτίου Αμερικής. Πρόκειται για τον άγνωστο ξάδελφο του κακάο, που ευδοκιμεί στα τροπικά δάση του Αμαζονίου, αλλά και στις ζούγκλες του Περού, της Κολομβίας και της Βολιβίας. “Με την παγκοσμιοποίηση όμως ο καρπός Cupuaçu, όπως τον αποκαλούν οι Βραζιλιάνοι, έγινε γνωστός και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού”, επισημαίνει ο Bernard Fabre, διευθυντής φυσικών συστατικών του ομίλου Pierre Fabre (Avène,Ducray,Klorane,A-derma,Elancyl,Elgydium). Οι Βραζιλιάνοι είτε το τρώνε ωμό ,είτε το ενσωματώνουν σε γλυκά, αφού διαθέτει τη μυρωδάτη γεύση και το άρωμα του κακάο. Η σάρκα του είναι μαλακή και ξινή, με χυμό που φέρει νότες αχλαδιού και μπανάνας.

 

  Τα τελευταία όμως χρόνια πέρα από τις γευστικές απολαύσεις που προσφέρει στη σύγχρονη γαστρονομία κατακτώντας ολοένα και διαφορετικές κουζίνες ανά τον κόσμο, γίνεται ιδιαίτερα αγαπητό και στo χώρο της κοσμετολογίας χάρη στις μοναδικές του θρεπτικές ιδιότητες. Από τους σπόρους του μέσω της εν ψυχρώ πίεσης εκχυλίζεται ένα θρεπτικό βούτυρο, πολύ πλούσιο σε λιπαρά οξέα (Ω6 και Ω9), που συγκρατεί το νερό στην καρδιά της επιδερμίδας. Αν θελήσουμε να το συγκρίνουμε με το γνωστό σε όλους μας βούτυρο Karité, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το βούτυρο Cupuaçu είναι  μιάμιση φορά πιό ισχυρό και αποτελεσματικό, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε λινολεϊκά και ολεϊκά οξέα!!!
 

   Παραδοσιακά, οι γυναίκες στη Βραζιλία το χρησιμοποιούσαν απευθείας στα μαλλιά τους για να τα προφυλάξουν από την ξηρότητα και το σπάσιμο της τρίχας στις άκρες, την ενοχλητική ψαλίδα. Το βούτυρο Cupuaçu περιέχει άλλωστε τ΄απαραίτητα εκείνα λιπαρά οξέα, που δημιουργούν ένα προστατευτικό φίλμ στην επιδερμίδα και στα μαλλιά, προφυλάσσοντάς τα από από τις εξωτερικές επιθέσεις και την αφυδάτωση. Στη σύστασή του το θαυματουργό αυτό βούτυρο περιέχει ακόμη πολυφαινόλες, που ως αντιοξειδωτικά, πολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και σμιλεύουν το περίγραμμα του προσώπου ενισχύοντας τη σύνθεση του κολλαγόνου. Τέλος, μαλακώνει την επιδερμίδα και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, χαρίζοντας λάμψη και θρέψη, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

   

  Τα εργαστήρια Klorane παρουσίασαν λοιπόν φέτος μία ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης σώματος, που στηρίζεται εξολοκλήρου στις μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες του καρπού Cupuaçu για μία επιδερμίδα λεία και σφριγηλή! 
 

  Ανακαλύψτε το αφροντούς και την κρέμα σώματος που είναι κατάλληλη για εσάς και παραδοθείτε στον πλούσιο και ενυδατικό αφρό του!!! Και μην ξεχνάτε ότι είναι και bio!!!!
Δείτε τα προϊόντα ΕΔΩ!!

 


Ελίνα Δαρατσιανού Πασχαλίδου