ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Αφυδατωμένο Πρόσωπο: Τρόποι Αντιμετώπισης

Αφυδατωμένο Πρόσωπο: Τρόποι Αντιμετώπισης

Αντικρίζεις συχνά ένα θαμπό, κουρασμένο πρόσωπο στον καθρέπτη σου; Με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας, μπορεί να μην έχεις χρόνο για το skincare σου με αποτέλεσμα την αφυδάτωση στο πρόσωπό σου.

Η ξηρότητα καθιστά το δέρμα λεπτότερο και ευάλωτο σε εξωτερικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ευκολότερα. Η έλλειψη υγρασίας σε συνδυασμό με τις κινήσεις των μυών του προσώπου μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, προκαλώντας πρόωρη γήρανση

Η έλλειψη ενυδάτωσης και η έκθεση στον ήλιο είναι δύο από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση των πρώτων σημαδιών γήρανσης. Ωστόσο, με τη χρήση κατάλληλων προϊόντων ενυδάτωσης, θα δεις μεγάλη διαφορά στην όψη της επιδερμίδας. 

Όμως, και το πρόσωπο του άνδρα, που επίσης εκτίθεται σε παράγοντες που αφυδατώνουν και ταλαιπωρούν το δέρμα του για αυτό και η ανδρική περιποίηση προσώπου είναι εξίσου απαραίτητη. Η αφυδάτωση χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση, ώστε να μην προκαλέσει κάποια μεγάλη βλάβη.

Ποια είναι τα σημάδια του αφυδατωμένου προσώπου; 

Μπορείς να αναγνωρίσεις το αφυδατωμένο πρόσωπο με τα εξής σημάδια: το δέρμα έχει θαμπή και κουρασμένη όψη και η επιφάνειά του είναι πιο σκληρή και τραχεία. Παράλληλα, βιώνεις μία αίσθηση τραβήγματος στο πρόσωπο, ιδίως κατά την κίνηση ή όταν έρχεται σε επαφή με ρούχα ή άλλα αντικείμενα.

  1. Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του αφυδατωμένου προσώπου είναι η φαγούρα, ειδικά μετά το μπάνιο. 
  2. Το πολύ αφυδατωμένο πρόσωπο μπορεί να ξεφλουδίζει και να χάνει την εξωτερική του στιβάδα.
  3. Το δέρμα, για να αντιμετωπίσει αυτήν την έλλειψη και να επαναφέρει την ελαστικότητά του, παράγει περισσότερο σμήγμα. Συνεπώς, η επιπλέον λιπαρότητα μπορεί να είναι ένα ακόμη καμπανάκι για την ανάγκη άμεσης ενυδάτωσης.
  4. Η υπερπαραγωγή σμήγματος σε λιπαρή, κανονική ή μικτή επιδερμίδα, μπορεί να την επιβαρύνει και να οδηγήσει σε εμφάνιση ή έξαρση της ακμής.
  5. Το αφυδατωμένο δέρμα είναι πιο ευάλωτο σε εξωγενείς επιθέσεις και επιταχύνει τη γήρανση καθώς οι λεπτές γραμμές λόγω της ξηρότητας, σταδιακά γίνονται όλο και πιο βαθιές.

Τι προκαλεί την αφυδάτωση του δέρματος; 

Η ξηρότητα μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

Έκθεση στον ήλιο: Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα και προκαλεί αφυδάτωση. Για να προστατευτείς, χρησιμοποιείς ηλιοπροστατευτικά προϊόντα ώστε να αποφύγεις την έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής.

Συνθήκες υγιεινής: Η χρήση σκληρού νερού κατά το πλύσιμο του προσώπου, η υπερβολική χρήση απολυμαντικών προϊόντων και το ζεστό νερό τείνουν να απομακρύνουν τη φυσική υγρασία του δέρματος.   

Περιβαλλοντικοί παράγοντες: Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, ο αέρας με χαμηλή υγρασία και η κεντρική θέρμανση μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση. 

Ανεπαρκής πρόσληψη υγρών: Η ανεπαρκής πρόσληψη νερού είναι ένας βασικός  παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση του δέρματος για αυτό και στην ερώτηση «τι να κάνω για το αφυδατωμένο πρόσωπο;» η απάντηση είναι «πιες περισσότερο νερό!». Εκτός όμως από την κατανάλωση νερού, υπάρχουν τα κατάλληλα καλλυντικά και προϊόντα, που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το πρόβλημα. 

Πώς να ενυδατώσεις το πρόσωπό σου; 

  • Χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου και εφάρμοσε την τακτικά και κυρίως μετά τον καθαρισμό προσώπου.
  • Προστατεύσου από την ηλιακή ακτινοβολία με τη χρήση αντηλιακού προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας. 
  • Κατανάλωσε αρκετό νερό για να διατηρήσεις την ενυδάτωση του δέρματος.
  • Επίλεξε προϊόντα καθαρισμού προσώπου που δεν ξηραίνουν το δέρμα και απόφυγε τη χρήση σκληρού νερού κατά τον καθαρισμό.
  • Απόφυγε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, που είναι ένας βασικός παράγοντας που αφυδατώνει το δέρμα.
  • Προστατεύσου από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και τις ελεύθερες ρίζες με τη χρήση αντιοξειδωτικών προϊόντων και αντηλιακού.
  • Απόφυγε τη χρήση καλλυντικών που περιέχουν ερεθιστικά συστατικά και προτίμησε προϊόντα με φυσικά και ενυδατικά συστατικά.

Ενυδάτωση προσώπου για κάθε τύπο επιδερμίδας

Μία ολοκληρωμένη skincare ρουτίνα μπορεί να συμβάλλει στη σωστή και βαθιά ενυδάτωση του προσώπου. Στο Pharmacy Discount μπορείς να βρεις ποικιλία προϊόντων για την ενυδάτωση του προσώπου στο σπίτι. Επίλεξε προϊόντα ενυδάτωσης σώματος και προσώπου, που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σας και να ακολουθείτε τις συστάσεις χρήσης.

Ακολουθούν τα βασικά προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ κάθε γυναίκας και απαντούν στην ερώτηση «Πώς να ενυδατώσω το πρόσωπό μου;».

#1. Η κατάλληλη ενυδατική προσώπου 

Η ιδανική ενυδατική προσώπου πρέπει να αφορά στον τύπο της επιδερμίδας σου αλλά και την ηλικιακή ομάδα, στην οποία ανήκεις. Προτίμησε προϊόντα, που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του μικροβιώματος, τη λείανση και την επαναπύκνωση του δέρματος.

 Το Pharmacy Discount προτείνει:

LIERAC Hydragenist Κρέμα Gel για Ενυδάτωση & Λάμψη 50ml

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες ενυδατικές κρέμες προσώπου!

#2 Το serum κάνει μαγικά 

Η αποτελεσματικότητα των ορών προσώπου οφείλεται στην περιεκτικότητά τους και σε δραστικά συστατικά που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανάγκες της επιδερμίδας, όπως ενυδάτωση, αντιγήρανση και σύσφιξη. Εξαιτίας της σύνθεσης τους εισχωρούν πιο βαθιά στο δέρμα.

 Το Pharmacy Discount προτείνει:

ORIGINS Ginzing Into the Glow Brightening Serum 30ml


#3. Ενυδατικό booster / Face mists για άμεση φρεσκάδα 

Το booster προσώπου σε υφή τζελ είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Λόγω της σύνθεσής του καταπραΰνει και ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό προστατεύοντάς το από εξωτερικούς παράγοντες και ρύπους. Ενυδατώνει, χωρίς να βαραίνει και αφήνει φωτεινότητα και λάμψη στο δέρμα. Το ίδιο ισχύει και με τα face mists, τα οποία χαρίζουν άμεση ενυδάτωση, σε στιγμές της ημέρας, που το δέρμα τραβάει ή είναι θαμπό.

 Το Pharmacy Discount προτείνει:

APIVITA Aqua Beelicious Booster Αναζωογόνησης & Ενυδάτωσης 30ml

#4. Καθαριστικό προσώπου για αναζωογόνηση 

Κάνε φίλους σου τα καθαριστικά προσώπου, που θα σου προσφέρουν ανακούφιση καθώς θα αφαιρούν μακιγιάζ, σκόνη, ρύπους και άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες.  Προτίμησε καθαριστικά που μειώνουν το μέγεθος των πόρων και την παραγωγή σμήγματος, αφήνουν το δέρμα καθαρό και αναζωογονημένο.

 Το Pharmacy Discount προτείνει:

FREZYDERM Mild Wash Foam Απαλός Αφρός Καθαρισμού 150ml

TIP: Βασικό στάδιο καθαρισμού της επιδερμίδας είναι και το scrub, που απολεπίζει, απομακρύνει τους ρύπους, λειαίνει την επιδερμίδα και επαναφέρει τη λάμψη της.

#5. Αντηλιακό: Ο καλύτερός μας φίλος 

Το αντηλιακό, ως ένα από τα βασικά προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, είναι καλό να έχει την υφή και τα συστατικά, που ενυδατώνουν το δέρμα και ρυθμίζουν τη λιπαρότητα.

 Το Pharmacy Discount προτείνει:

KORRES Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Αντιρυτιδική & Κατά Των Πανάδων Με Διάφανη Λάμψη SPF50 50ml

Δες και αυτό: Πως να επιλέξω το σωστό αντηλιακό;

#6. Patches ματιών για σύσφιξη και λάμψη 

Η τεχνολογία για τη φροντίδα της περιοχής των ματιών με τη βοήθεια των eye patches έχει εξελιχθεί και έχει άμεσα αποτελέσματα στην περιποίηση της περιοχής. Επίλεξε eye patches για λάμψη, ανόρθωση, σύσφιξη και λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

 Το Pharmacy Discount προτείνει:

NATURA SIBERICA Lab Biome 24K Gold Rejuvenating Patches Ματιών για Aναζωογόνηση με Xρυσό 24Κ 60 Τεμάχια

Απόλαυσε την απόλυτη ενυδάτωση προσώπου για άνδρες και για γυναίκες, με ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα  που ενισχύουν την υγιή και φυσική όψη, αφήνοντας πίσω τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος και της καθημερινής ζωής.

Το Pharmacy Discount διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος γνωστών brands. Στο online φαρμακείο μας θα βρείτε ασφαλή προϊόντα από αξιόπιστα brands, που βοηθούν στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της αφυδάτωσης του δέρματος. Τα κορυφαία προϊόντα skincare βρίσκονται εδώ σε πακέτα και σε προσφορές για να τα αποκτήσετε.



Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc



115 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 11.67€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 17.16€
11.50€
137 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 13.69€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 24.90€
13.69€
260 Πόντοι
ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΗΣ
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 28.29€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 56.57€
26.02€
260 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 25.96€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 48.99€
25.96€