ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
3 βήματα για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα!

3 βήματα για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα!

Ανεξαρτήτως εποχής, οι ιώσεις καραδοκούν! Συνεπώς, χρειάζεσαι ισχυρό ανοσοποιητικό όλο το χρόνο.

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η ασπίδα προστασίας του οργανισμού σε όλους τους εξωγενείς «εισβολείς» που προσπαθούν να αλλάξουν τη φυσιολογική λειτουργία και τον υγιή πολλαπλασιασμό των κυττάρων. 

Οι διάφοροι μικροοργανισμοί (ιοί, βακτήρια, μύκητες κλπ) που κάνουν «επίθεση» εξωγενώς, όταν βρίσκουν το ανοσοποιητικό υγιές και ισχυροποιημένο, ανακόπτουν την πορεία τους και εξαφανίζονται. Όταν όμως το βρίσκουν εξασθενημένο, ουσιαστικά έχουν στη διάθεσή τους πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν προκαλώντας μας νόσους, όπως το κοινό κρυολόγημα.

Tips για ισχυρό ανοσοποιητικο σύστημα

Σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία 

Συνήθως, όταν σκεφτόμαστε τη διατροφή μας, επικεντρωνόμαστε σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λιπαρά. Ωστόσο, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία είναι εξίσου σημαντικά για την υγεία. Τα πιο σημαντικά στοιχεία που μπορείς να λάβεις με τη διατροφή είναι τα εξής:

  • Πράσινα Φυτά: Λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο και τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνες όπως η βιταμίνη A, C, και K. Επίσης, περιέχουν ιχνοστοιχεία όπως το φώσφορο και το κάλιο.
  • Φρούτα: Τα φρούτα όπως τα πορτοκάλια, τα μήλα, και οι μπανάνες είναι πηγές βιταμίνης C. Επίσης, συμπληρώνουν τις ανάγκες σου για αντιοξειδωτικά.
  • Πρωτεΐνες: Οι πρωτεΐνες από τα κρέατα όπως το κοτόπουλο και το βοδινό, αλλά και από τα ψάρια, όπως ο σολομός, παρέχουν βιταμίνες Β12 και ιχνοστοιχεία όπως το σίδηρο και το ψευδάργυρο.
  • Γαλακτοκομικά: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα και το γιαούρτι είναι καλές πηγές ασβεστίου και βιταμίνης D, οι οποίες είναι σημαντικές για την υγεία των οστών.
  • Σιτηρά: Τα τρόφιμα όπως το ψωμί ολικής αλέσεως, το ρύζι και η πάστα αποτελούν πηγές βιταμινών του συμπλέγματος B και ιχνοστοιχείων όπως το μαγνήσιο και το σελήνιο. 
  • Ιχνοστοιχεία: Μην ξεχνάς τα ιχνοστοιχεία και τα μέταλλα όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, τον μαγνήσιο και ο χαλκός. Αυτά τα ιχνοστοιχεία είναι σημαντικά για τη λειτουργία του οργανισμού.

Μόλις καταφέρεις να εντάξεις αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σου θα εξασφαλίσεις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για την υγεία σου. 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: 9 + 1 Tips διατροφής για άμεση ανάρρωση μετά από ίωση!

Άσκηση και διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους 

Η άσκηση και ο έλεγχος ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες που βελτιώνουν τη διάθεση και βοηθούν στην αντιμετώπιση του στρες. Επιπλέον, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, προσφέροντας στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσει σωστά.

Η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους είναι εξίσου σημαντική. Η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για διάφορες ασθένειες και να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

  1. Ενσωμάτωσε την άσκηση στην καθημερινή σου ρουτίνα. Ακόμη και μικρές καθημερινές δραστηριότητες όπως ο περίπατος μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
  2. Επίλεξε έναν τύπο άσκησης που σου αρέσει, ώστε να είναι πιο πιθανό να τον ακολουθήσεις με συνέπεια.
  3. Ακολούθησε ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
  4. Προσπάθησε να μειώσεις την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και ζάχαρης.
  5. Κοιμήσου αρκετές ώρες κάθε νύχτα για να ανανεώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα.
  6. Μην ξεχνάς να διατηρείς το άγχος υπό έλεγχο, καθώς το υπερβολικό στρες μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Επαρκής και ποιοτικός ύπνος 

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για την ανάκτηση της ενέργειάς και την ανανέωση της ψυχικής μας και σωματικής κατάστασης. 

Να θυμάσαι ότι ο ύπνος συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα του οργανισμού να διατηρήσει υγιές το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο οργανισμός ανακυκλώνει τα αντισώματα και τα κύτταρα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και τις ασθένειες. Επιπλέον, βελτιώνει την αντοχή του σώματος στις λοιμώξεις και την ικανότητά του να αντιμετωπίζει το φλεγμονώδη στρες.

Συμβουλές για υγιή ύπνο:

  1. Προσπάθησε να κοιμάσαι και να ξυπνάς καθημερινά την ίδια ώρα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό βοηθά στην ενίσχυση του εσωτερικού ρολογιού.
  2. Περιόρισε την κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ πριν από την ώρα του ύπνου, καθώς μπορεί να σου προκαλέσουν διαταραχές.
  3. Μετρίασε το στρες στην καθημερινότητα σου.
  4. Κατανάλωσε ελαφρά γεύματα πριν από τον ύπνο ώστε να αποφύγεις τη δυσπεψία που μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο.
  5. Οι ηρεμιστικές δραστηριότητες πριν από τον ύπνο, όπως η ανάγνωση ή η μουσική μπορούν να βοηθήσουν στη χαλάρωση του μυαλού.
  6. Με τη σωστή φροντίδα για τον ύπνο, μπορείς να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα και να διατηρήσεις υγιές σώμα και πνεύμα.

Σε ό,τι αφορά τη διατροφή, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες για ισχυρό ανοσοποιητικό είναι τα «κλειδιά».

Ο ρόλος των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων στη λειτουργία του ανοσοποιητικού 

Η βιταμίνη Α είναι ζωτικής σημασίας για την ακεραιότητα των βλεννογόνων που αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας μας. 

Ομοίως, η βιταμίνη D3 εμπλέκεται στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος και διαδραματίζει ρυθμιστικούς ρόλους στις κυτταρικές ανοσοαποκρίσεις ενώ η βιταμίνη C είναι γνωστό αντιοξειδωτικό που μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος.

Δες και αυτό: Βιταμίνη C: Ιδιότητες & Οφέλη για την Υγεία

Ανάλογες ενδείξεις υπάρχουν και για το φολικό οξύ (βιταμίνη Β9) και την κοβαλαμίνη (βιταμίνη Β12) που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού καθώς τα ανεπαρκή επίπεδα τους μπορούν να αλλάξουν δραστικά την ανοσοαπόκριση.

Επίσης, ένα από τα σημαντικότερα ιχνοστοιχεία, ο ψευδάργυρος, συμβάλλει στην έμφυτη ανοσία, καθώς λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και σταθεροποιεί τις μεμβράνες προλαμβάνοντας τις βλάβες που προκαλούνται από ελεύθερες ρίζες κατά τη διάρκεια φλεγμονωδών διεργασιών. 

Παρόμοια θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα έχουν ο χαλκός - που η ανεπάρκειά του οδηγεί σε αυξημένη ευαισθησία σε βακτηριακές λοιμώξεις - και το σελήνιο που συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού.

Βιταμίνες για το ανοσοποιητικό σύστημα 

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μπορούν να ληφθούν μέσω διατροφής, συμπληρωμάτων διατροφής, και λήψης βοτάνων όπως η εχινάκεια.

Ο ρόλος των βιταμινών για το ανοσοποιητικό είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικός. Για αυτό και συχνά συστήνεται η πρόσληψη συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη B, C και D.

Να θυμάσαι ότι η πρόπολη έχει αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό.

Όταν επιλέγεις ένα συμπλήρωμα χαλκού ή κάποιο άλλο συμπλήρωμα διατροφής, βεβαιώσου ότι πρόκειται για υψηλής ποιότητας προϊόν που πληροί τις διατροφικές σου ανάγκες. Το σκεύασμα πρέπει να περιέχει τη συνιστώμενη ημερήσια δόση, η οποία εξαρτάται από την ηλικία, το φύλο και τις ανάγκες σου.

To PharmacyDiscount προτείνει 

UNI-PHARMA Tonosan Immunity Συμπλήρωμα για την Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού 20 Φακελίσκοι

 

Το νέο ΤΟΝΟSAN Immunity – για φυσική ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού! 

Με κατατεθειμένη πατέντα ευρεσιτεχνίας, το ΤΟΝΟSAN Immunity αποτελεί τον καινοτόμο συνδυασμό βιταμινών Α,D,C,B9,B12, και συμπλήρωμα ψευδαργύρου, σεληνίου, χαλκού. Περιέχει πρόπολη και εκχυλίσματα βοτάνων όπως εχινάκεια, κρητικού κίστου και πρίμουλας για την ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού και την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

To PharmacyDiscount προτείνει

ALTION Tonovit Πολυβιταμινούχο Συμπλήρωμα Διατροφής 40 Κάψουλες

To PharmacyDiscount προτείνει

ALMORA Plus Immune Cistus Protect για το Ανοσοποιητικό Σύστημα 15 Φυτικές Κάψουλες

Μπες τώρα στo Pharmacy Discount και επίλεξε τις κατάλληλες βιταμίνες και συμπληρώματα για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Στο κορυφαίο online φαρμακείο θα βρεις προϊόντα από τα μεγαλύτερα brands της αγοράς με ασυναγώνιστες τιμές, εύκολα και γρήγορα.

Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc

148 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 14.77€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 25.46€
14.77€
136 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 13.56€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 22.60€
13.56€
109 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 10.92€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 18.20€
10.92€