ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Τρόποι για αδυνάτισμα και στις διακοπές!

Τρόποι για αδυνάτισμα και στις διακοπές!

Η καρβακρόλη, το ενεργό συστατικό του ριγανελαίου ανήκει σε μια ομάδα ουσιών που ονομάζονται τερπένες και είναι  υπεύθυνη για τις βιολογικές του δράσεις. Μεταξύ αυτών αναστέλλει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων ενώ παράλληλα μειώνει τη φλεγμονή που προέρχεται από το λιπώδη ιστό.

Η παχυσαρκία είναι μια φλεγμονώδης διαδικασία. Το ανοσοποιητικό σύστημα ξεκινά έναν καταρράκτη φλεγμονής μέσα στο λιπώδη ιστό, που προσελκύει περισσότερα κύτταρα φλεγμονής και διαιωνίζει το φαινόμενο. Αυτή είναι η αιτία της δυσλειτουργίας του λιπώδους ιστού και συμβάλλει στην αποτυχία απώλειας βάρους.

Πώς βοηθάει η καρβακρόλη; Με δύο τρόπους.

  1. μειώνει τα επίπεδα του TNFa. Ο παράγοντας αυτός είναι μια πρωτεΐνη(κυτοκίνη) που εμπλέκεται στη δημιουργία της φλεγμονής. Η αναστολή αυτής της πρωτεΐνης αποτελεί θεραπευτικό στόχο σε πολλά αυτοάνοσα νοσήματα(αρθρίτιδες, νόσος Crohn κα).
  2. καταπολεμά αυτά τα βακτήρια, αλλά μπορεί και αδρανοποιεί τους τοξικούς λιποπολυσακχαρίτες. Τα άτομα που δυσκολεύονται να χάσουν βάρος είναι έχουν στο έντερο μικρόβια που παράγουν λιποπολυσαχαρίτες (LPS), οι οποίοι προκαλούν περαιτέρω φλεγμονή και επιβράδυνση του μεταβολισμού.

Το ριγανέλαιο είναι καλύτερα γνωστό για τη δράση του στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, επιδεικνύοντας ευρύ φάσμα αντιμικροβιακής και αντιμυκητιασικής δράσης. Τα νεότερα αυτά δεδομένα ωστόσο δηλώνουν ότι το ριγανέλαιο μπορεί να προστεθεί στο πρόγραμμα απώλειας βάρους των ασθενών και μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμο στις περιπτώσεις που συνυπάρχουν αυξημένο αίσθημα πείνας, δυσπεπτικά προβλήματα και αρθραλγίες. Τα ποσό της καρβακρόλης που έχει χρησιμοποιηθεί στις μελέτες απώλειας βάρους είναι 222mgr (2 κάψουλες HS Oregano Oil/ ημέρα) για ημερήσιες δίαιτες των 2000 θερμίδων.

To PharmacyDiscount προτείνει

Το Συμπλήρωμα Διατροφής HS Oregano Oil της Health Sign είναι ριγανέλαιο από αυθεντική Ελληνική ρίγανη με πιστοποίηση από τον ΕΟΦ.




Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc



 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1.      Supplemental carvacrol can reduce the severity of inflammation by influencing the production of mediators of inflammation.Kara M, Uslu S, Demirci F, Temel HE, Baydemir C. Inflammation. 2015;38(3):1020-7.

2.      Modulatory effects of thymol and carvacrol on inflammatory transcription factors in lipopolysaccharide-treated macrophages. Gholijani N, Gharagozloo M, Farjadian S, Amirghofran Z. J Immunotoxicol. 2016;13(2):157-64. doi: 10.3109/1547691X.2015.1029145. Epub 2015 Mar 27.

74 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 7.37€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 7.37€
7.37€