ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Tips για Λαμπερή Επιδερμίδα στις Γιορτές!

Tips για Λαμπερή Επιδερμίδα στις Γιορτές!

Όταν πλησιάζουν οι ημέρες των Χριστουγέννων, το μυαλό όλων μας πηγαίνει στην οικογένεια, τους φίλους και στον χρόνο που θέλουμε να περάσουμε όλοι μαζί.

Μικρά γλέντια και ρεβεγιόν, παραστάσεις στο θέατρο και τον κινηματογράφο θα είναι στο πρόγραμμα οπότε και εμείς επιθυμούμε να είμαστε στον καλύτερο μας εαυτό και να λάμπουμε τις χριστουγεννιάτικες ημέρες.

Ειδικά για τη γυναίκα, η αλήθεια είναι ότι όσο λαμπερό και να είναι το φόρεμα της γιορτής, αν δεν είναι λαμπερή η επιδερμίδα, τότε θα πάει μάλλον χαμένο!

Περιποίηση για λαμπερή επιδερμίδα (Να οριστεί ως Η2)

Η λαμπερή επιδερμίδα του προσώπου αντανακλά την υγεία και την ομορφιά μας. Η  λάμψης της υγείας από μέσα σου και ενισχύεται με τη σωστή ρουτίνα ομορφιάς. 

Υγιεινή διατροφή (Να οριστεί ως Η3)

Είναι αλήθεια ότι η λαμπερή επιδερμίδα ξεκινά από μέσα. Για να πετύχεις υγιές δέρμα, φρόντισε ώστε η διατροφή σου να περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες

Το νερό είναι επίσης κρίσιμο. Προσπάθησε να πίνεις αρκετό νερό μέσα στη μέρα ώστε να παραμένεις ενυδατωμένη.

Σε περίπτωση που ο οργανισμός σου έχει έλλειψη σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που υποστηρίζουν την υγεία του δέρματος, μπορείς να καλύψεις το κενό με συμπληρώματα διατροφής.

Καθημερινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου (Να οριστεί ως Η3)

Είναι σημαντικό να ακολουθείς καθημερινά μία ρουτίνα περιποίησης προσώπου ώστε να διατηρείς τη σφριγηλότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας.

Χρειάζεται απλώς να ακολουθείς σταθερά τα εξής βήματα:

Βήμα 1: Καθαρισμός (Να οριστεί ως Η4)

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι ο καθαρισμός της επιδερμίδας του προσώπου από μακιγιάζ, ρύπους και λιπαρότητα. Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποίησε ντεμακιγιάζ, γαλάκτωμα, αφρό ή τζελ καθαρισμού, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας.

Βήμα 2: Serum (Να οριστεί ως Η4)

Ένα serum προσώπου είναι ένα προϊόν γυναικείας περιποίησης που περιέχει υψηλή συγκέντρωση δραστικών συστατικών. Αυτά τα συστατικά μπορούν να προσφέρουν μια σειρά από οφέλη στο δέρμα, όπως:

Ενυδάτωση: Κάποια serum έχουν ισχυρή ενυδατική δράση, κάνοντάς το δέρμα πιο μαλακό και ελαστικό.

Αντιγήρανση: Τα ισχυρά συστατικά του ορού προσώπου βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής όψης της επιδερμίδας, καθώς προσφέρουν αντιγήρανση και σύσφιξη.

Αντιοξειδωτική προστασία: Τα serum προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν χαλάρωση και γήρανση.

Αναζωογόνηση: Τα serum συμβάλλουν στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό.

Μείωση της ακμής: Χρησιμοποίησε τους ορούς με τα κατάλληλα συστατικά ώστε να καταπολεμήσει την εμφάνιση της ακμής, καθαρίζοντας τους πόρους και ρυθμίζοντας την παραγωγή σμήγματος.

Αναθέρμανση της επιδερμίδας: Από τις πιο βασικές λειτουργίες των serum είναι ότι ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και τη βελτίωση της υφής του δέρματος.

Τα serum προσώπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν μια ποικιλία προβλημάτων του δέρματος, όπως η ξηρότητα, η ακμή, οι ρυτίδες και οι κηλίδες. Είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα για λάμψη προσώπου και για αυτό είναι σημαντικό να επιλέξεις, serum που είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σου.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά συστατικά που περιέχουν οι οροί:

  • Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που δρα κατά της γήρανσης 
  • Ρετινόλη: Η ρετινόλη είναι ένας τύπος βιταμίνης Α που μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.
  • Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη Ε θρέφει και ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και έχει αντιοξειδωτική δράση.
  • Υαλουρονικό οξύ: Είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος που είναι ένα απαραίτητο για την ενυδάτωση προσώπου.
  • AHAs & BHAs: Είναι κατηγορίες οξέων που βοηθούν την απολέπιση του δέρματος και στην απομάκρυνση των ρύπων.

TIP: Τα serum εφαρμόζονται μετά τον καθαρισμό προσώπου και πριν την ενυδατική. Εφάρμοσε μερικές σταγόνες και κάνε απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.

Βήμα 3: Ενυδάτωση (Να οριστεί ως Η4)

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για την περιποίηση του δέρματος στο πρόσωπο αλλά και στο λαιμό.

Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις την κρέμα, που ταιριάζει στον τύπο του δέρματος σου. Ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου σου και την εποχή, προτίμησε διαφορετική ενυδατική κρέμα το πρωί και διαφορετική το βράδυ.

Για ηλικίες 50+ προτείνεται η χρήση μιας καλής αντιγηραντικής κρέμας προσώπου, που εκτός από σύσφιξη και αναζωογόνηση, θα προσφέρει και λάμψη. Προτίμησε φόρμουλες με συστατικά και βιταμίνες, που θρέφουν την επιδερμίδα.

Βήμα 4: Αντηλιακή προστασία (Να οριστεί ως Η4)

Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη για την προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου όλο το χρόνο ακόμη και σε μέρες που επικρατεί συννεφιά.

Οι ακτίνες UVB είναι υπεύθυνες για το ηλιακό έγκαυμα, ενώ οι ακτίνες UVA είναι υπεύθυνες για τη γήρανση του δέρματος και την εμφάνιση κηλίδων.

Χρησιμοποίησε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30. Επίσης, επίλεξε φόρμουλα ώστε να προσφέρει και ενυδάτωση και να μην ξηραίνει την επιδερμίδα.

Εκτός από τα βασικά βήματα, μπορείς να προσθέσεις στο skincare routine σου και τα ακόλουθα:

  • Απολέπιση: Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος. Χρησιμοποίησε μία ή δυο φορές την εβδομάδα ένα scrub στο πρόσωπο και κάνε απαλό μασάζ για λίγα λεπτά.
  • Μάσκα: Οι μάσκες προσώπου αποτελούν μια πολύ καλή λύση ενισχυμένης ενυδάτωσης, πρόληψης της ξηρότητας, αναζωογόνησης ή θεραπείας συγκεκριμένων προβλημάτων της επιδερμίδας. Εφάρμοσε μάσκα στο πρόσωπο και άφησε τη να δράσει για το χρονικό διάστημα που αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Θρεπτική κρέμα ματιών: Η περιοχή των ματιών είναι πιο ευαίσθητη από το υπόλοιπο πρόσωπο, επομένως χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.
  • Θεραπεία: Αν αντιμετωπίσεις κάποιο συγκεκριμένο δερματικό πρόβλημα, όπως ακμή, ρυτίδες ή ξηρότητα, χρησιμοποίησε μια κρέμα που στοχεύει συγκεκριμένα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

TIP: Οι γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα χρειάζονται πιο συχνά απολέπιση, ενώ οι γυναίκες με ξηρή επιδερμίδα χρειάζονται πιο συχνή ενυδάτωση. 

Η φροντίδα του δέρματος είναι μια διαδικασία, και η συνεχής φροντίδα είναι κλειδί για μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Τα καλύτερα προϊόντα για λάμψη προσώπου (Να οριστεί ως Η2)

Τα καλύτερα προϊόντα για λάμψη προσώπου είναι, όσα βοηθούν στην ανάδειξη της φυσικής λάμψης του δέρματος.

Ένας ορός λάμψης κάτω από την ενυδατική και το μακιγιάζ, ο οποίος διαθέτει υψηλή συγκέντρωση βιταμινών, θα προσδώσει βαθιά ενυδάτωση και εκρηκτική λάμψη στο δέρμα.

Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως:

  • Ενυδατικές κρέμες και serums με υαλουρονικό οξύ: Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό που αποτρέπει την ξηρότητα και τη θαμπάδα του δέρματος.
  • Ενυδατικά προϊόντα με βιταμίνη C: Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα από τη γήρανση και το κάνει να φαίνεται πιο φωτεινό.
  • Απολεπιστικά προϊόντα με AHA ή BHA: Τα AHA και τα BHA είναι οξέα που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα.

To Pharmacy Discount προτείνει

INTERMED Eva Belle Booster Vitamin C Ορός για Λείανση & Λάμψη 15ml

Το Intermed Eva Belle Booster Vitamin C που έχει αντιοξειδωτική σύνθεση που δρα ενάντια στη γήρανση και τη θαμπή επιδερμίδα. Η βιταμίνη C προάγει τη σύνθεση του κολλαγόνου, λειαίνει τις ρυτίδες και αντιμετωπίζει την υπέρχρωση της επιδερμίδας.

To Pharmacy Discount προτείνει

INTERMED The Skin Pharmacist Age Active Olive Polyphenols Serum Αντιοξειδωτικός Ορός Αντιγήρανσης 30ml

Επιπλέον, το INTERMED The Skin Pharmacist Age Active Olive Polyphenols Serum 30ml, τον ορό με πολυφαινόλες ελιάς που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται λόγω ηλιακής ακτινοβολίας, ατμοσφαιρικής ρύπανσης ή στρες.

Προστατεύει το δέρμα από την πρόωρη γήρανση, προλαμβάνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων και λειαίνει τις υπάρχουσες. H καθημερινή χρήση συμβάλλει στην επαναφορά της λάμψης της επιδερμίδας.

To Pharmacy Discount προτείνει

NUXE Prodigieuse Boost Vitamin C Serum Ενυδατικός Ορός Λάμψης Προσώπου με Βιταμίνη C 30ml

Μην περιμένεις άλλο! Λάμψε τις Γιορτινές Ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με προϊόντα γυναικείας περιποίησης από το κορυφαίο online φαρμακείο σε ασυναγώνιστες τιμές με τα πιο γνωστά brands της αγοράς.


Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc