ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Περιποίηση & φροντίδα δέρματος το καλοκαίρι: Όλα τα tips!

Περιποίηση & φροντίδα δέρματος το καλοκαίρι: Όλα τα tips!

Το καλοκαίρι είναι η πιο διασκεδαστική εποχή του χρόνου αλλά και η πιο απαιτητική για την επιδερμίδα σου.

Εμείς απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά συχνά η επιδερμίδα μας υποφέρει, ακόμη και αν αυτό δεν είναι εμφανές. Η ρουτίνα ομορφιάς και το skincare για πρόσωπο και σώμα πρέπει να γίνεται πολύ σχολαστικά, περιέχοντας πάντα προϊόντα αντηλιακής προστασίας, ώστε να αποτρέψει τα εγκαύματα και τις υπόλοιπες βλαβερές συνέπειες, όπως η εμφάνιση κηλίδων, λεπτών γραμμών και ξηρότητας. 

Φτιάξε τη δική σου ρουτίνα περιποίησης δέρματος για το καλοκαίρι με κατάλληλα προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες σου και ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σου.

Περιποίηση προσώπου το καλοκαίρι 


Η έντονη ηλιοφάνεια, η θάλασσα αλλά και τα συχνά ντουζ είναι δύσκολες δοκιμασίες, που περνάει το δέρμα σου το καλοκαίρι και φτάνει σε σημείο να εκπέμπει SOS. 

Επίσης, η συχνή εφίδρωση, τα καυσαέρια ακόμη και η άμμος μπορεί να οδηγήσουν σε φραγμένους πόρους και ακμή. Σε αυτό πρόσθεσε ότι εξαιτίας της χρήσης του κλιματιστικού, η ατμόσφαιρα ξηραίνεται και το δέρμα κινδυνεύει να αφυδατωθεί.

Για αυτό και υπάρχουν χρυσοί κανόνες που θα αποτρέψουν τους παραπάνω κινδύνους. Αυτά τα 4 βήματα είναι απαραίτητα για τη φροντίδα προσώπου το καλοκαίρι:

Ο σωστός καθημερινός καθαρισμός προσώπου είναι το παν  

Ειδικά το καλοκαίρι έχεις ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη να αφαιρέσεις από το πρόσωπό σου τον ιδρώτα και όλα τα στοιχεία, που κολλάνε πάνω του κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου είναι ακόμη πιο απαραίτητος, γιατί η ζεστή και υγρή ατμόσφαιρα οδηγεί σε μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος. Ειδικά τα λιπαρά δέρματα και τα δέρματα με τάση ακμής, επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο από την υγρασία.

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου επίλεξε:

- Για λιπαρή επιδερμίδα: ένα σαπούνι ή έναν αφρό καθαρισμού.


Το Pharmacy Discount προτείνει:

FREZYDERM  Ac-Norm Active Foam Plus Αφρός Καθαρισμού Προσώπου για Λιπαρό Δέρμα 150ml

- Για ξηρή επιδερμίδα:
ένα πλούσιο γαλάκτωμα ή τζελ.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

VICHY PURETE THERMAL INTEGRAL 3IN1 200ML-

- Για μεικτή επιδερμίδα:
τζελ καθαρισμού ή λοσιόν με απαλή δράση.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

LIERAC Micellar Water Νερό Καθαρισμού με Μικύλλια 200ml

Η ενυδάτωση σώζει

Η ζέστη του καλοκαιριού μας αποτρέπει συχνά να χρησιμοποιήσουμε το serum και την ενυδατική μας καθώς μας δίνουν μια αίσθηση λιπαρότητας στο δέρμα. Όμως, χωρίς σωστή ενυδάτωση, το δέρμα εμφανίζει ξηρότητα και «σπάει». Με τα κατάλληλα προϊόντα και ακολουθώντας κάθε στάδιο από την περιποίηση της επιδερμίδας το καλοκαίρι, θα έχεις τα αποτελέσματα, που επιθυμείς.

Αν νιώθεις ακόμη πιο λιπαρό το δέρμα σου το καλοκαίρι, προτίμησε μία κρέμα με χρώμα και αντηλιακή κάλυψη για μέσα στην πόλη ή ένα μη λιπαρό αντηλιακό όταν εκτίθεσαι στον ήλιο. 


Συγκεκριμένα, ανάλογα με το δέρμα σου προτίμησε:


-
Για ξηρή επιδερμίδα: ενυδατικές κρέμες με συστατικά για πλούσια ενυδάτωση. Μερικά από αυτά είναι η γλυκερίνη, τα πεπτίδια που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και η βιταμίνη Β3, που δυναμώνει το δέρμα.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

BEPANTHOL Derma Replenishing Ενυδατική Κρέμα Προσώπου Ημέρας για Ξηρό Ευαίσθητο Δέρμα 50ml


-
  Για λιπαρή επιδερμίδα: ενυδατικές κρέμες με ελαφριά υφή, που δεν βαραίνουν το δέρμα και ειδικά τα σημεία γύρω από το Τ, που δημιουργείται περισσότερη λιπαρότητα.


Το Pharmacy Discount προτείνει:

FILORGA Hydra-Hyal 24ωρη Ενυδατική Κρέμα Προσώπου Ημέρας σε Υφή Gel με Υαλουρονικό Οξύ 50ml

- Για ευαίσθητη επιδερμίδα: ενυδατικές κρέμες fragrance-free και alcohol-free. Απόφυγε ουσίες και συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή ερεθισμούς. Επίλεξε τον συνδυασμό γλυκερίνης και βιταμίνης Β3, που έχει την ιδιότητα να προστατεύει το δέρμα και να αποτρέπει την εμφάνιση ερεθισμών και κοκκινίλας.


Το Pharmacy Discount προτείνει:

LA ROCHE POSAY Toleriane Dermallergo Creme 40ml


-
  Για μικτή επιδερμίδα: ενυδατικές κρέμες που δεν προκαλούν αυξημένη λιπαρότητα ή αυξημένη ξηρότητα και διατηρούν την ισορροπία του δέρματος. 


Το Pharmacy Discount προτείνει:

CeraVe Facial Moisturising Lotion Ενυδατική Κρέμα Προσώπου PM 52ml

Πουθενά χωρίς αντηλιακό χειμώνα και καλοκαίρι! 

Οι βλαβερές συνέπειες του ήλιου στην επιδερμίδα οφείλονται στις ακτίνες UV-A και UV-B. Έχει αποδειχθεί ότι η έκθεση μας σε αυτές συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση του δέρματος και στον σχηματισμό κηλίδων, πανάδων και λεπτών γραμμών. 
Για αυτό και τα κατάλληλα αντηλιακά για πρόσωπο, σώμα, χείλη και μαλλιά πρέπει να είναι στην τσάντα σου κάθε εποχή του χρόνου.

Το δέρμα χρειάζεται τόνωση

Η τονωτική λοσιόν ή αλλιώς toner είναι ένα προϊόν σε υγρή μορφή και διάφορες χρήσεις όπως καθαρισμό, ενυδάτωση, ντεμακιγιάζ, κλπ. Περιέχει περισσότερο νερό και λιγότερα έλαια από άλλα καλλυντικά και για αυτό έχει αυτήν τη διαυγή και λεπτόρρευστη υφή.

Εφαρμόζεται με τη χρήση βαμβακιού και απορροφάται άμεσα. Είναι ένας πολύ γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να προσθέσεις υγρασία και ενυδάτωση στο πρόσωπο σου και να νιώσεις αμέσως καλύτερα και φρέσκια.

Η επιλογή της κατάλληλης λοσιόν εξαρτάται και πάλι από τον τύπο της επιδερμίδας σου: 


-
  ­Για λιπαρή επιδερμίδα: τονωτική λοσιόν χωρίς οινόπνευμα. Αν έχεις μεγάλους  πόρους διάλεξε toner με αμινοξέα φρούτων ή γλυκολικό οξύ.


Το Pharmacy Discount προτείνει:

CAUDALIE Vinopure Purifying Toner Τονωτική Λοσιόν για Λιπαρή Επιδερμίδα 400ml


-
Για ξηρή επιδερμίδα: ενυδατικό toner που βοηθά στην απορρόφηση της ενυδατικής κρέμας. Μπορεί να περιέχει αμινοξέα, υαλουρονικό οξύ και άλλα ενυδατικά συστατικά.


Το Pharmacy Discount προτείνει:

DARPHIN Intral Daily Micellar Toner Τονωτική Λοσιόν Καθαρισμού 200ml


-
    Για μεικτή επιδερμίδα: toner, alcohol free.


Το Pharmacy Discount προτείνει:

SKINCODE EXCLUSIVE Cellular Revitalizing Toner 200ml


-
  Για ευαίσθητη επιδερμίδα: απαλό προϊόν, χωρίς αλκοόλ και με καταπραϋντικά συστατικά. Οποιαδήποτε σκληρή χημική ουσία μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

BIODERMA Micellar Water Ντεμακιγιάζ Sensibio H2O για Ευαίσθητες Επιδερμίδες 500ml

Συμβουλές για περιποίηση επιδερμίδας το καλοκαίρι


Η πιο σημαντική από τις συμβουλές για περιποίηση της επιδερμίδας το καλοκαίρι είναι να έχεις στην τσάντα σου αντηλιακό για πρόσωπο και σώμα με SPF 30 ή 50 ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σου. Στη θάλασσα χρειάζεται συχνά ανανέωση.

#1: Βρες το κατάλληλο αντηλιακό & μην το βγάλεις από την τσάντα σου

Το καλό είναι ότι στην αγορά υπάρχουν πολλά αντηλιακά προϊόντα και άρα σίγουρα θα βρεις το κατάλληλο για το πρόσωπο και το σώμα σου. 

Αυτό που χρειάζεται να προσέξεις δεν είναι μόνο το SPF, αλλά και το φάσμα της ακτινοβολίας, από το οποίο προστατεύει το προϊόν. Προτίμησε προϊόντα ευρέως φάσματος, που προστατεύουν από τις ακτίνες UVA, UVB και UVC.
Ενδεικτικά, να θυμάσαι ότι τα ανοιχτόχρωμα δέρματα έχουν ανάγκη από μεγαλύτερο δείκτη προστασίας (SPF50), ενώ τα «σταρένια» δέρματα, μπορούν να καλυφθούν με ένα αντηλιακό με δείκτη 30.

#2: Δοκίμασε πριν αγοράσεις

Το μυστικό σε όλα τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας είναι να ταιριάζει με τον τύπο του δέρματος και να απορροφάται σωστά, ώστε να έχει τα μέγιστα αποτελέσματα. 

Αν ένα προϊόν δεν απορροφάται σωστά από το δέρμα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό, αλλά απλώς ότι δεν σου ταιριάζει. Στο Pharmacy Discount θα βρεις μεγάλη γκάμα επιλογών σε αντηλιακά προϊόντα, με διαφορετικές υφές και συστατικά, ώστε να διαλέξεις, αυτό που θα σε σώσει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Extra TIP: Σε περίπτωση, που η ενυδατική σου σε συνδυασμό με την αντηλιακή σου, βαραίνει την επιδερμίδα, ένα serum ενυδάτωσης αντί για την ενυδατική το πρωί θα σου προσφέρει εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τα serum είναι πιο λεπτόρρευστα, απορροφώνται άμεσα και ενυδατώνουν χωρίς να βαραίνουν. 

#3: Πότε εφαρμόζεις την αντηλιακή στο πρόσωπο;

Πρώτα εφαρμόζεις την ενυδατική κρέμα ματιών και προσώπου και στη συνέχεια το προϊόν με την αντηλιακή προστασία ώστε οι δείκτες της να λειτουργούν ως ασπίδα από τις βλαβερές συνέπειες των UV ακτινοβολιών.

 #4: Το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση 

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της επιδερμίδας είναι η αφυδάτωση αφού το καλοκαίρι λόγω ζέστης και εφίδρωσης, «διψά» διαρκώς. Ακόμη και αν έχεις κάνει μία ολοκληρωμένη αντηλιακή διαδικασία περιποίησης του δέρματος πριν φύγεις από το σπίτι, δεν αποκλείεται να μην είναι αρκετή ή το δέρμα να ξαναδιψάσει έντονα κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Για αυτές τις απαιτητικές στιγμές, υπάρχουν τα ενυδατικά νερά σε μορφή spray. Δοκίμασε να τα χρησιμοποιήσεις σε μία ζεστή μέρα του καλοκαιριού και θα νιώσεις άμεση ανακούφιση και αναζωογόνηση.

#5: Μην αμελείς την αντηλιακή προστασία σε μάτια & μαλλιά 

Το δέρμα μας γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο και για αυτό χρειάζεται ειδική φροντίδα και στον ήλιο. 

Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά που εξαιτίας της έντονης ακτινοβολίας και του θαλασσινού νερού, κινδυνεύουν να αφυδατωθούν και να αδυνατίσουν.

Επίσης, είναι καλό να προσέχουμε πολύ την έκθεση στον ήλιο και για το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής, που επίσης κινδυνεύει με εγκαύματα το καλοκαίρι.

#6: Απόφυγε το βαρύ μακιγιάζ το καλοκαίρι

Οι συνθήκες ζέστης και υγρασίας το καλοκαίρι, εμποδίζουν την επιδερμίδα να αναπνέει κανονικά. Ένα επιπλέον εμπόδιο είναι το βαρύ μακιγιάζ, που φράζει τους πόρους. Προτίμησε μία bb cream ή μία κρέμα με χρώμα και αντηλιακή προστασία, ώστε να καλύπτεις και τις δύο ανάγκες σου.

#7: Το αντηλιακό από μόνο του δεν αρκεί

Χρησιμοποίησε καπέλο με γείσο (η σκιά του να καλύπτει το πρόσωπο αλλά και το πίσω μέρος του λαιμού σου) και γυαλιά ηλίου. Ειδικά, στην παραλία η ομπρέλα θαλάσσης είναι απαραίτητη και φυσικά και εκεί θα χρειαστείς αντηλιακό.

Φροντίδα της επιδερμίδας μετά το καλοκαίρι

Μετά από ένα καλοκαίρι στη θάλασσα, τον ήλιο, την άμμο ακόμα και την πισίνα, το δέρμα θα χρειαστεί χρόνο για να επανέλθει αφού πιθανότατα θα έχει ταλαιπωρηθεί και θα έχει χάσει μέρος της υγρασίας και της ελαστικότητάς του.

Το κομμάτι της περιποίησης του δέρματος μετά το καλοκαίρι είναι εξίσου απαραίτητο για την αποκατάσταση του δέρματος αλλά και τη διατήρηση της υγείας του και του μαυρίσματος.

  • Η ενυδάτωση πρέπει να είναι η #1 προτεραιότητα σου μετά την παραλία, την πισίνα και τον ήλιο. Ακόμη και τα πιο λιπαρά δέρματα έχουν ανάγκη από πλούσια ενυδατική περιποίηση με τα κατάλληλα συστατικά. Αναζήτησε κρέμες, ορούς ή μάσκες με ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ ή ceramides για επανόρθωση και αναζωογόνηση.
  • Σε περίπτωση που ο ήλιος σου άφησε ερεθισμούς ή και ελαφρά εγκαύματα, προτίμησε ένα προϊόν όπως ένα τζελ που θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς την κατάσταση με απόλυτα φυσικό τρόπο.
  • Βοήθησε την επιδερμίδα σου να ανακτήσει τη λάμψη και την ελαστικότητά της, ενισχύοντας την με βιταμίνη C. Έτσι θα βελτιώσεις την υφή του δέρματος αλλά και τον χρωματικό του τόνο, που λόγω του ήλιου είναι πιθανόν να έχει υποστεί αλλοιώσεις.
  • Καθιέρωσε ρουτίνα αποτοξίνωσης του σώματος και άρα και του δέρματος ώστε σιγά - σιγά να επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση. Αφού φροντίσεις να έχεις μια διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά αλλά και να πίνεις καθημερινά πολύ νερό, ενίσχυσε τη διαδικασία του detox με κατάλληλες λοσιόν και απολεπιστικά.

Αν δεν έχεις αγοράσει τα αντηλιακά για σένα και την οικογένεια σου, μπες στο Pharmacy Discount και προμηθεύσου τώρα τα καλύτερα αντηλιακά προϊόντα της αγοράς! 

Επίλεξε με βάση τις ανάγκες σου και τα χαρακτηριστικά της επιδερμίδας σου ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σου.

Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας! 






106 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 10.64€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 16.37€
10.64€
145 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 14.52€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 23.42€
14.52€
101 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 10.06€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 18.99€
10.06€
441 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 44.08€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 62.97€
44.08€