ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Tips για να μένεις ήρεμος σε περιόδους έντονου στρες

Tips για να μένεις ήρεμος σε περιόδους έντονου στρες

Το στρες είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, το οποίο απασχολεί όλο τον πληθυσμό του κόσμου. Πόσο ωραίο θα ήταν εάν μπορούσαμε να βρούμε έναν τρόπο να το αποβάλλουμε; 

Σου δίνουμε όχι έναν αλλά δεκαπέντε (15) τρόπους για να μείνεις ήρεμος σε περιόδους έντονου στρες: 

  1. Οργάνωση – φτιάξε λίστες με αυτά που έχεις να κάνεις μέσα στην εβδομάδα. Baby steps χρειάζονται, όχι μεγάλα βήματα. Στόχευσε σε μι βδομάδα τη φορά.

  2. Λύση – εστίασε στο να βρίσκεις λύσεις στα προβλήματά σου. Κάθε φορά που θα δυσκολεύεσαι με κάποιο θέμα, θα ψάχνεις να βρεις πως μπορείς να το αλλάξεις.

  3. Διαλογισμός – θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να σου φύγει το άγχος, έστω και στιγμιαία σε πολλές καταστάσεις. Μπορείς να διαλέξεις τον καθοδηγούμενο ή τον σιωπηλό διαλογισμό. Ο πρώτος είναι με τη βοήθεια ενός οδηγού είτε σε βίντεο είτε εάν ξεκινήσεις να πηγαίνεις σε ομάδα. Ο σιωπηλός διαλογισμός είναι όταν είσαι σπίτι σου και βάζεις μουσική διαλογισμού χωρίς καθοδήγηση, αλλά αυτή η επιλογή είναι για πιο έμπειρους στο διαλογισμό.

  4. Ευγνωμοσύνη – προσπάθησε να καταλάβεις ότι όσα έχεις είναι αρκετά και να νιώσεις ευγνώμων για όλα αυτά που έχεις.

  5. Θετική σκέψη – μπορείς να μετατρέψεις όλες τις αρνητικές σκέψεις σου σε θετικές για να σου φτιάξει η διάθεση και να προχωρήσεις πιο εύκολα παρακάτω.

  6. Καφεΐνη – καλό θα ήταν στις καταστάσεις έντονου στρες να μειώσεις την καφεΐνη όσο μπορείς. Το πράσινο τσάι και το χαμομήλι θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις καθώς και ροφήματα με βαλεριάνα ή λουίζα.

  7. Ύπνος – προσπάθησε να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες καθημερινά για περισσότερη ευεξία και λειτουργικότητα.

  8. Περπάτημα – βγες έξω να περπατήσεις, κάνε μια βόλτα να καθαρίσει το μυαλό σου, επισκέψου ένα μουσείο, ένα πάρκο, γενικώς άλλαξε παραστάσεις και πήγαινε στη φύση.

  9. Πίεση – μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα παραπάνω απ’ όσα μπορείς τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ή εάν δε θέλεις.

  10. Διατροφή – πρόσεξε τη διατροφή σου. Ό, τι τρως βγαίνει στο σώμα σου. Προσπάθησε να ενσωματώσεις στη διατροφή σου φρούτα και λαχανικά που είναι και αντιοξειδωτικά.

  11. Φίλοι – μίλησε σε κάποιον φίλο που εμπιστεύεσαι για ό, τι σου συμβαίνει. Έτσι, θα έχεις μια δεύτερη οπτική που ίσως σε βοηθήσει να πάρεις κάποιες αποφάσεις εάν δυσκολεύεσαι.

  12. Journaling – μπορείς να ξεκινήσεις να κρατάς ημερολόγιο με τα καθημερινά σου συναισθήματα και εμπειρίες.

  13. Όχι – δεν υπάρχει λόγος να λες πάντα και σε όλα ναι, μπορείς να λες όχι εάν δε θέλεις να κάνεις κάτι.

  14. Διασκέδαση – κράτα χρόνο για τη διασκέδασή σου, κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν, που σε κάνουν να νιώθεις καλά.

  15. Αποδοχή – μάθε να αποδέχεσαι πως δε θα πάνε όλα έτσι όπως τα έχεις σκεφτεί. Things happen και θα τη βρεις τη λύση.


Πηγή: https://www.turbotenant.com/blog/self-therapy/