ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Προετοιμάσου κατάλληλα για τη νέα σχολική χρονιά!

Προετοιμάσου κατάλληλα για τη νέα σχολική χρονιά!

 Το κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε λίγες μέρες θα χτυπήσει και οι τάξεις θα γεμίσουν και πάλι από όμορφες παιδικές φωνούλες!!!Αυτές τις μέρες  οι ετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά είναι πυρετώδεις και σε κάθε οικογένεια συμπληρώνονται οι λίστες με τις απαραίτητες προμήθειες για τους νέους μαθητές! 

 Τσάντες, βιβλία, κασετίνες, μολύβια, τετράδια καταλαμβάνουν πρωταρχικές θέσεις στη λίστα των σχολικών αγορών !!Πέρα όμως από αυτά, προστίθενται στις σχολικές λίστες και τα απαραίτητα εφόδια για την προφύλαξη των μαθητών από την μετάδοση του Covid-19 ,όπως μάσκες ,αντισηπτικά και βιταμίνες που θα θωρακίσουν το παιδικό οργανισμό απέναντι στην πανδημία,αλλά και θα διαφυλάξουν την  τόσο σημαντική και αναντικατάστατη «δια ζώσης» διδασκαλία.

 
Οι βασικές λοιπόν κατηγορίες προϊόντων που μπορούν οι γονείς να προμηθευτούν από το φαρμακείο μας για τους μαθητές, είναι οι ακόλουθες:

 
Μάσκες προστασίας
 
Για άλλη μία χρονιά,σύμφωνα με το υπουργείο  Παιδείας , οι μάσκες θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο  στη σχολική καθημερινότητα . Οι γονείς θα πρέπει να επιλέξουν την πιο άνετη και αποδεκτή από τα παιδιά τους μάσκα, καθώς θα τη χρησιμοποιούν τόσο μέσα στη σχολική τάξη ,όσο και στα διαλείμματα με εξαίρεση την ώρα του φαγητού.Οι επιλογές  είναι πολλές ,υφασμάτινες απλές ή ενισχυμένες με φίλτρα ( (respishield), χειρουργικές μιάς  χρήσεως ή  μεγαλύτερης προστασίας ffp2.(Kn95,CE),ώστε να καλύψουν τις ανάγκες κάθε παιδιού ξεχωριστά.
 
Αντισηπτικά
 
Εύκολα και πρακτικά, σε συσκευασίες που διευκολύνουν τους μικρούς μας φίλους, τα αντιμικροβιακά μαντηλάκια,gels ή spray προσφέρουν καθαριότητα στη στιγμή ,χωρίς τη χρήση νερού!! Τα χέρια του παιδιού είναι απόλυτα καθαρά ,κάθε φορά που απαιτείται εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο  τη μετάδοση του ιού Covid-19,αλλά και άλλων παθογόνων μικροβίων.
 
Βιταμίνες
 
Τα παιδιά χρειάζονται ειδικά σχεδιασμένες βιταμίνες ,που υπόσχονται να καλύψουν μία μεγάλη γκάμα διαφορετικών αναγκών! Παιδικές βιταμίνες που επικεντρώνονται στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού( βιταμίνη C, εχινάτσια,πρόπολη, βασιλικός πολτός), στις εγκεφαλικές λειτουργίες ( ωμέγα-3,μουρουνέλαιο,)στην υγιή ανάπτυξη των οστών(ασβέστιο,σίδηρος,βιταμίνη D,) αλλά και ενισχυμένες  πολυβιταμινούχες φόρμουλες για περισσότερες ανάγκες μαζί. Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους εφήβους για τους οποίους υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες βιταμίνες ,που ενισχύουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση σε περιόδους εξετάσεων.
 
Αντιφθειρική προστασία
 
Επειδή η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία,η καθημερινή χρήση μιας  προληπτικής αντιφθειρικής λοσιόν θα προφυλάξει τα κεφαλάκια  των μικρών μας φίλων από τις ανεπιθύμητες ψείρες. Επίσης κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους συνίσταται η χρήση ενός ειδικά σχεδιασμένου αντιφθειρικού σαμπουάν ,που θα χρησιμοποιούν τα παιδιά μία με δύο φορές την εβδομάδα για μία πιο ολοκληρωμένη προστασία. Ακολουθώντας τα δύο αυτά βήματα ,τα παιδικά κεφαλάκια θα μείνουν ήσυχα από τους ενοχλητικούς αυτούς “απρόσκλητους” επισκέπτες!!
 
Υγιεινά σνακ
 
Μπάρες δημητριακών, χυμοί και φρουτοπολτοί, σε συσκευασίες ειδικά σχεδιασμένες για τους μικρούς μας φίλους, αποτελούν την αγαπημένη επιλογή των σύγχρονων μαμάδων!!! Βιολογικής καλλιέργειας, εμπλουτισμένα με βιταμίνες, αλλά και πρωτεΐνες για τους εφήβους, που γυμνάζονται καθημερινά, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα και χρώματα,συμβάλλουν καθοριστικά στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.
 
Καθημερινή υγιεινή
 
Τα παιδιά θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα δικά τους αφρόλουτρα  και σαμπουάν, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες του ευαίσθητου παιδικού δέρματος και έχουν τη σφραγίδα ποιότητας του φαρμακείου. Επίσης μπορούν να προμηθευτούν παιδικά αποσμητικά απαλλαγμένα από άλατα αλουμινίου, parabens, και χημικά, που επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει και να μένει παράλληλα καθαρή. Με φυσικά συστατικά όπως ο ορυκτός κρύσταλλος, αιθέρια έλαια ευκαλύπτου ή τεϊόδεντρου τα αποσμητικά αυτά δεν ερεθίζουν την επιδερμίδα και προτείνονται από τους παιδιάτρους. Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη στοματική υγιεινή των παιδιών που είναι τόσο σημαντική, ενθαρρύνοντας  τα  να επιλέξουν την αγαπημένη τους οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.  
 
Ανάγκες εφήβων
 
Πολλές φορές λόγω ορμονικών διαταραχών που προκαλούνται κατά την εφηβεία, τα προσωπάκια των εφήβων υποφέρουν από την ακμή. Η εφηβική ακμή άλλωστε είναι η συχνότερη δερματοπάθεια των εφήβων. Από την ηλικία των 12-14 ετών τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν τα δικά τους καλλυντικά προϊόντα ,που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν αλλά και να θεραπεύσουν την ακνεϊκή επιδερμίδα.
Σαπούνια για λιπαρές επιδερμίδες ,καθαρίζουν αποτελεσματικά από ρύπους, σκόνη και ιδρώτα το πρόσωπο των μαθητών .Στη συνέχεια μία λοσιόν ή μία κρέμα θα περιορίσει την περίσσεια σμήγματος που ευθύνεται για τα ανεπιθύμητα σπυράκια.Η ρουτίνα αυτή θα πρέπει να ακολουθείται καθημερινά .
 
Self test
 
Στο φυσικό φαρμακείο και με την επίδειξη του ΑΜΚΑ των μαθητών, οι γονείς μπορούν να προμηθεύονται τα δωρεάν self tests που παρέχει το κράτος.Ωστόσο τόσο στο φυσικό,όσο και στο Pharmacydiscount.gr μπορούν να προμηθευτούν επι πληρωμή ρινικά ή σιέλου self test.
 
Τέλος ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία σε όλους τους μαθητές!!
 

Ελίνα Δαρατσιανού Πασχαλίδου