ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Οι ψυχικές προκλήσεις του ζευγαριού μετά την πανδημία

Οι ψυχικές προκλήσεις του ζευγαριού μετά την πανδημία

Ο Δρ. Θάνος Ασκητής είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Έχει ειδικευτεί στη Νευρολογία και την Ψυχιατρική  και έχει Διδακτορικό στην Κοινωνική Ψυχιατρική. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ψυχιατρική, στην ανθρώπινη συμπεριφορά και των διαπροσωπικών σχέσεων στο New York University. Επιπροσθέτως, είναι θεραπευτής διαπροσωπικών σχέσεων και ανθρώπινης σεξουαλικότητας καθώς και έχει κάνει Κλινική Ψυχιατρική και Συμπεριφορική θεραπεία. Το 1987 άνοιξε το Σεξολογικό Ινστιτούτο και έχει υπάρξει παρουσιαστής στην ΕΡΤ1 με εβδομαδιαία εκπομπή ιατρικής φύσεως.  Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύει επιστημονικούς φορείς και θεραπευτές της ψυχικής και σεξουαλικής υγείας με συνεχή προγράμματα. Τέλος, συνέγραψε μαζί με την επιστημονική του ομάδα το βιβλίο “Πρακτικός Οδηγός για την Κατάθλιψη” με σκοπό την ενημέρωση του κοινού. 


Στο Podcast μας μιλά για τις ψυχικές κυρίως προκλήσεις που αντιμετωπίζει κανείς στις μέρες μας, ειδικά μετά την πανδημία.


Εάν κάποιος έχει κολλήσει covid πάνω από 3-4 φορές, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ισχαιμικών επεισοδίων. Λόγω της πολυφαρμακίας που έχει χορηγηθεί μέσα από την ανάγκη να δούμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια του covid, δεν περιμέναμε να δούμε θεραπείες τόσο πολύ όσο θα έπρεπε.


Η πανδημία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής, έχουν αυξήσει τη θεραπεία μέσω φαρμάκων και καλλυντικών με σκοπό τη βελτίωση της ζωής και της εξωτερικής μας εμφάνισης;

Η χώρα μας, είχε μια άστοχη πολυφαρμακία. Η πανδημία μας έδειξε ότι μπορούμε να κάνουμε πιο στοχευμένη φαρμακευτική προσαρμογή και στα συμπληρώματα διατροφής που καταναλώνουμε λόγω της ελλιπούς και κακής διατροφής μας. 


Η πεντάδα της υγείας σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας)

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, υπάρχουν 5 χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν την ποιότητα και την ποσότητα της ζωής μας.

  1. Ύπνος: 8 στους 10 ανθρώπους που πέρασαν covid ή κάποια άλλη νόσο όπως γρίπη κτλ, εμφάνισαν διαταραχές του ύπνου με συμπτώματα την πρώιμη αφύπνιση και τα εφιαλτικά όνειρα. Το αποτέλεσμα ήταν η χορήγηση ηρεμιστικών και υπνωτικών φαρμάκων με σκοπό να προκληθεί σωστός και αρκετός ύπνος, δηλαδή 7-8 ώρες ημερησίως. 
  2. Διατροφή: τι τρώμε σήμερα. Οι τροφές στις μέρες μας έχουν περισσότερα Ε παρά λιπαρά οξέα. Για να έχουμε υγιή εγκέφαλο, υγιή αγγεία και καλό νευρομυϊκό σύστημα, τότε πρέπει να εμπλουτιστεί η διατροφή μας με σωστά τρόφιμα.
  3. Άσκηση: σε συνδυασμό με την άσκηση, η κατανάλωση συγκεκριμένων συμπληρωμάτων διατροφής με μαγνήσιο (για την κίνηση), με ψευδάργυρο (για την πλαστικότητα) κ.ά. προτείνεται. 
  4. Σεξουαλικότητα: μέσω της σεξουαλικότητας σου, εκφράζεις τα συναισθήματά σου, εκκρίνονται οι ορμόνες ντοπαμίνη, υπεύθυνη για την ικανοποίηση και την ευχαρίστηση και οι ενδορφίνες, οι οποίες βοηθούν στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου. 
  5. Ψυχική πληρότητα: ή αλλιώς συντροφικότητα. Κανείς δεν είναι γεννημένος για να είναι μόνος του. Μέσω της συντροφικότητας αποκτά περισσότερο νόημα η ζωή του ανθρώπου. 

 Οι τρεις (3) μηχανισμοί μιας καλής και λειτουργικής ζωής:


  1. Πρόληψη: πάντα πρέπει να προλαμβάνουμε τα χειρότερα για να έχουμε τα καλύτερα. Η πρόληψη σώζει ζωές και μόνο θετικά αποτελέσματα φέρνει.
  2. Προφύλαξη: εφόσον υπάρχει πρόληψη, πρέπει να υπάρχει και προφύλαξη. Προφυλάσσεις τον εαυτό σου μέσω της πρόληψης και αποφεύγεις αρνητικές καταστάσεις και αποτελέσματα.
  3. Προσδοκία: οι προσδοκίες που έχει ο καθένας για τη ζωή του, είναι επακόλουθες των πράξεών του και συνεπώς της πρόληψης και της προφύλαξης. Επίσης, πρέπει να συνάδουν με την ρεαλιστική καθημερινότητά σου και να μην περιμένεις να συμβούν ακατόρθωτα πράγματα.


266 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 26.59€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 45.85€
26.59€
166 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 16.58€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 26.32€
16.58€
215 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 21.46€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 44.70€
21.46€
227 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 22.18€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 26.10€
22.71€