ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Monoi: το Μαγικό Λάδι των διακοπών μου!

Monoi: το Μαγικό Λάδι των διακοπών μου!

 

 Η πρώτη επαφή που είχα με το λάδι Monoi ήταν πριν απο 8 χρόνια, όταν κατά τη διάρκεια των οικογενειακών μας διακοπών στην Κρήτη, το ανακάλυψα σ΄ένα κατάστημα καλλυντικών. Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή ήταν το λουλούδι, που υπήρχε στο διάφανο μπουκαλάκι. Όταν ρώτησα, μου ανέφεραν ότι το λουλούδι αυτό είναι η πολυνησιακή γαρδένια ή αλλιώς το φημισμένο tiaré. Μόλις το μύρισα ξετρελάθηκα με το άκρως εξωτικό άρωμά του, που σε ταξιδεύει νοερά σε μακρινούς καλοκαιρινούς προορισμούς.


 Το χρησιμοποιούσα κάθε μέρα στα μαλλιά μου σαν ενυδατική μάσκα, αφήνοντάς το να δράσει για 1 ώρα πριν το λούσιμο, αλλά και σαν after sun σε βρεγμένη καλύτερα επιδερμίδα μετά το βραδινό μου μπάνιο. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά, καθώς η επιδερμίδα μου ήταν μαλακή και πολύ ενυδατωμένη ,ενώ τα μαλλιά μου από ξηρά και άκρως ταλαιπωρημένα από χημικές θεραπείες (βαφές,ισιωτικές), μετατράπηκαν σε απαλά, λεία και υγιή. Σε μία τυχαία συνάντηση με μία φίλη μου Αμερικανίδα, μου ανέφερε ότι η μητέρα της είχε πάντα στο φαρμακείο του σπιτιού τους το πολυνησιακό αυτό λάδι, που το χρησιμοποιούσε θεραπευτικά σε εγκαύματα ηλιακά και θερμικά. Από εκείνη τη στιγμή  θέλησα να ανακαλύψω περισσότερες πληροφορίες για τις καλλυντικές-θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του λαδιού, που τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστό και στη χώρα μας και αγαπήθηκε θερμά από τις ελληνίδες καταναλώτριες.

Λίγα λόγια:

 Το λάδι Monoi αποτελεί για πάνω από 2.000 χρόνια αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας της Ταϊτής. Πολύ παραπάνω από ένα καλλυντικό συστατικό, αρχικά το χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά σε παραδοσιακές τελετουργίες. Πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των πολυνησίων με χρήσεις, όπως βρεφικό μασάζ, περιποίηση προσώπου ή ακόμη και ενδυνάμωση των θρυλικών μαλλιών των εξωτικών καλλονών της Ταϊτής.
 Το 1992 αναγνωρίστηκε επίσημα η ονομασία προέλευσης του Monoi, διασφαλίζοντας την αυθεντικότητα,την τοπική πολυνησιακή παραγωγή αλλά και τη γνησιότητα του πολύτιμου ελαίου.


Πώς παράγεται:

 Το Monoi de Tahiti παράγεται από μουλιασμένα λουλούδια τιαρέ (ένα είδος γαρδένιας που προέρχονται από τη γαλλική Πολυνησία) σε διυλισμένο λάδι καρύδας. Το έλαιο καρύδας που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του  MONOÏ de Tahiti είναι ενα εξαιρετικά φίνο και διαυγές έλαιο,που εξάγεται απο τον πυρήνα των ώριμων καρπών της καρύδας αποκλειστικά σε κοραλλιογενές έδαφος, γεγονός που του αποδίδει ξεχωριστές και ανώτερες ιδιότητες.
   
 Η διύλιση φρέσκων λουλουδιών tiaré δεν γίνεται μόνο για λόγους ευχάριστου αρώματος. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας το  MONOÏ de Tahiti αποκτά τις μοναδικές του καταπραϋντικές ιδιότητες.

Αποτέλεσμα: Ενα εξαιρετικά αγνό και αναντικατάστατο έλαιο ομορφιάς που αναμφίβολα αξίζει την ονομασία ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης), που του έχει απονεμηθεί.       
Άλλωστε το MONOÏ de Tahiti είναι το πρώτο καλλυντικό προϊόν που του παραχωρήθηκε ο συγκεκριμένος τίτλος!

 Οι γυναίκες στην Tahiti χρησιμοποιούσαν ανέκαθεν το λάδι MONOÏ για να συντηρούν και να αναζωογονούν τα μακριά στιλπνά μαλλιά τους. Επιπλέον, αποτελεί μια μοναδική φροντίδα ενάντια στην ξηρότητα και την ψαλίδα.

Πολλαπλές χρήσεις του:

• Χρησιμοποιήστε το λάδι MONOÏ κάνοντας μασάζ στις ρίζες των μαλλιών για ανακούφιση απο ερεθισμούς, ξηροδερμία και ενοχλήσεις, 15 λεπτά πριν απο το λούσιμο.
• Δώστε λάμψη στις άκρες των μαλλιών και προστατεύσετε απο την ψαλίδα με λίγες σταγόνες MONOÏ σε καθαρά στεγνά μαλλιά.
• Κάντε μια αναπλαστική μάσκα μαλλιών απλώνοντας λάδι  MONOÏ στα μαλλιά απο τις ρίζες έως τις άκρες. Ενισχύστε το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας τον ζεστό αέρα απο το πιστολάκι των μαλλιών και στην συνέχεια λουστείτε.
• Δημιουργήστε το δικό σας conditioner προσθέτοντας λίγες σταγόνες έλαιο MONOÏ σε ενα ουδέτερο σαμπουάν.

Αυτό το ήξερες;

 To λάδι MONOÏ επιταχύνει την διαδικασία του μαυρίσματος, ενισχύει τη μαυρισμένη όψη της επιδερμίδας και παρατείνει το μαύρισμα βελτιώνοντας την υφή του δέρματος.

 To  MONOÏ λοιπόν ανακαλεί στην μνήμη την παρήγορη μυρωδιά των διακοπών και του ήλιου πάνω στο δέρμα.
 Περισσότερο από μια οσμή, ένα αληθινό άρωμα αφού η διαβροχή μπουμπουκιών tiare είναι παρόμοια με τις παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής αρωμάτων που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία.

Δες παρακάτω τα top προϊόντα:

Φορέστε το λάδι ΜΟΝΟΪ όπως ένα άρωμα στο εσωτερικό των καρπών, τη γραμμή του στήθους, πίσω από τα αυτιά... και ταξιδέψτε νοερά σε μέρη εξωτικά!!!!!!!!!


Ελίνα Δαρατσιανού Πασχαλίδου