ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Maskne & Φροντίδα Προσώπου!

Maskne & Φροντίδα Προσώπου!

Maskne & Φροντίδα Προσώπου!

Ο κορωνοϊός εισέβαλλε αιφνιδιαστικά στη ζωή μας απειλώντας την υγεία μας και αλλάζοντας τα πάντα στην καθημερινότητα και τις συνήθειές μας. Πλέον, πρώτη στη λίστα με όσα δεν ξεχνάμε ποτέ πριν βγούμε από το σπίτι, βρίσκεται η μάσκα, η προστατευτική χρήση της οποίας όμως έδειξε πως έχει και μια άλλη όψη που επηρεάζει την υγεία της επιδερμίδας μας.

Έτσι, την εποχή της πανδημίας, το παγκόσμιο λεξικό της ομορφιάς εμπλουτίστηκε με έναν νέο όρο που θα μας απασχολεί μέχρι να μην χρειάζεται να φοράμε μάσκες, πια.
Ο λόγος για τη maskne (προέρχεται από τις λέξεις mask + acne), έναν νέο τύπο ακμής που οφείλεται στη χρήση της μάσκας, αφορά όλους τους τύπους δέρματος και εμφανίζεται στις περιοχές που μένουν κάτω από αυτή για ώρες, όπως τα μάγουλα, το πηγούνι, η ζώνη γύρω από το στόμα, η μύτη.

Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα κάτω από τη μάσκα, όσες ώρες μένει υπό την προστασία της;


Στη συγκεκριμένη περιοχή δημιουργείται ένα περιβάλλον ζέστης και υγρασίας από την αναπνοή και την ομιλία, που διαταράσσει την ισορροπία του μικροβιώματος, ενώ η χρήση της μάσκας δημιουργεί τριβές που μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμούς και κοκκινίλες, ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματός μας.

Οι πόροι φράσσουν, η οξυγόνωση των κυττάρων υπολειτουργεί, η τριβή διευκολύνει τη διείσδυση των βακτηρίων στο δέρμα και όλα αυτά τα δεδομένα μαζί, βάζουν τρικλοποδιά στην υγεία της επιδερμίδας, ανοίγοντας τον δρόμο στην εμφάνιση της maskne, που αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα από τα πιο κοινά προβλήματα του δέρματος παγκοσμίως.

Καθώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποφύγουμε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας (που φαίνεται πως θα συνεχιστεί για κάμποσους μήνες ακόμα), αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προλάβουμε την εμφάνιση της maskne με την καθημερινή, σωστή φροντίδα του προσώπου μας. 
 

Maskne. Καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς


  1. Ξεκινήστε με καλό ντεμακιγιάζ, συνεχίστε με ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού και ολοκληρώστε τη διαδικασία με ένα micellar water που απομακρύνει ακόμα και το τελευταίο ίχνος ρύπων και αφήνει μια απολαυστική αίσθηση δροσιάς. Επόμενο βήμα, η κρέμα νύχτας που ξεκουράζει την επιδερμίδα και την τροφοδοτεί με τα συστατικά που χρειάζεται για να αναπληρώσει τα επίπεδα υγρασίας, να διορθώσει τις βλάβες και να είναι έτοιμη για τις προκλήσεις της επόμενης μέρας.
  2. Σε περίπτωση που κάνουν την εμφάνισή τους σπυράκια, κοκκινίλες ή ερεθισμοί- δηλαδή βρεθείτε αντιμέτωπες με τη maskne- είναι απαραίτητο να περάσετε σε προϊόντα ειδικά μελετημένα για επιδερμίδα με τάση ακμής που δρουν στοχευμένα στο πρόβλημα αλλά και να εφαρμόστε τοπικά ένα ειδικό προϊόν με συστατικά που εξουδετερώνουν τα σπυράκια (όπως το σαλικυλικό οξύ). Αν το φαινόμενο επιμένει, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας που θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία
 

Άρης Πασχαλίδης - Φαρμακοποιός Msc