ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Ηλίου φαεινότερο

Ηλίου φαεινότερο

Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τις ακτίνες του ήλιου άφοβα, είναι απαραίτητο να προστατεύουμε το δέρμα μας. Η προστασία από τον ήλιο είναι ζωτικής σημασίας τόσο ως βασικό μέρος μιας ρουτίνας ομορφιάς, όσο και για να διατηρούμε το δέρμα μας υγιές και περιποιημένο. Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές των προϊόντων ομορφιάς είναι ο δείκτης αντηλιακής προστασίας, ή SPF. Η τιμή του SPF μετρά το επίπεδο προστασίας, ή την προστατευτική ικανότητα που παρέχει ένα αντηλιακό προϊόν έναντι των ακτίνων UVB.

  • Τι είδους αντηλιακά υπάρχουν;

Όσον αφορά την προστασία του δέρματος, τα αντηλιακά κατατάσσονται κυρίως σε δύο τύπους: τα φυσικά και τα χημικά. Τα φυσικά αντηλιακά περιλαμβάνουν φυσικά ή ανόργανα φίλτρα στο σύστημα φιλτραρίσματός τους. Αυτά τα φίλτρα δρουν κυρίως με την ανάκλαση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Στην περίπτωση των χημικών φωτοπροστατευτικών προϊόντων, οι τύποι τους περιλαμβάνουν χημικά φίλτρα, γνωστά και ως οργανικά φίλτρα. Δρουν απορροφώντας την ηλιακή ακτινοβολία εμποδίζοντάς τη να διεισδύσει στο δέρμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι υπάρχουν επίσης φωτοπροστατευτικά προϊόντα που στη σύνθεσή τους ενσωματώνουν τόσο φυσικά όσο και χημικά αντηλιακά, προσφέροντας έτσι ένα μικτό σύστημα φιλτραρίσματος.

Οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός αντηλιακού είναι φυσικά ο τύπος του δέρματος, η προσωπική προτίμηση, η δραστηριότητα και το επίπεδο προστασίας που παρέχει το προϊόν.

 

  • Τι σημαίνει ο δείκτης προστασίας SPF;

Ο δείκτης SPF στα αντηλιακά προϊόντα αναφέρεται στον Παράγοντα Προστασίας Ηλιακών Ακτίνων (Sun Protection Factor). Ο δείκτης αυτός μετρά την προστασία που παρέχει ένα αντηλιακό προϊόν από την υπεριώδη ακτινοβολία του Ηλίου. Η τιμή του SPF αντιπροσωπεύει την ικανότητα του προϊόντος να προστατεύσει το δέρμα από την ερυθρότητα που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία (UVB) σε σύγκριση με την προστασία χωρίς τη χρήση αντηλιακού. Για παράδειγμα, ένα προϊόν με SPF 30 προστατεύει το δέρμα 30 φορές περισσότερο από την ερυθρότητα, σε σύγκριση με την προστασία που παρέχει το δέρμα χωρίς καμία προστασία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο δείκτης SPF κυρίως μετρά την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία τύπου B (UVB) και όχι την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία τύπου A (UVA), η οποία μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιές στο δέρμα. Γι' αυτόν το λόγο, πολλά αντηλιακά προϊόντα περιλαμβάνουν επιπλέον προστασία κατά της UVA και αυτό συνήθως αναφέρεται στην αντίστοιχη σήμανση. Τα αντηλιακά που προστατεύουν τόσο από την UVB όσο και από την UVA αποκαλούνται ευρέος φάσματος, συστήνεται δει να χρησιμοποιείς μόνο αυτά. Οι διαθέσιμοι δείκτες και τα διαφορετικά επίπεδα προστασίας που μπορεί να προσφέρει ένα αντηλιακό, βάσει του δείκτη SPF είναι:

Δείκτης προστασίας (SPF) - Επίπεδο προστασίας

  • 6, 10 (χαμηλό)
  • 15, 20, 25 (μεσαίο)
  • 30, 50 (υψηλό)
  • 50+ (πολύ υψηλό)

 

  • Επιλογή αντηλιακού:

Όταν πρόκειται για την προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές συνέπειες του Hλιου, πρέπει να λάβεις υπόψη κάποια δεδομένα.

Εάν πιστεύεις ότι θα κολυμπήσεις ή θα ιδρώσεις, προτίμησε μια αδιάβροχη ή/και ανθεκτική στον ιδρώτα φόρμουλα. Θα παραμείνει περισσότερο στο δέρμα παρέχοντας προστασία μεγαλύτερης διάρκειας.

Εάν πάλι έχεις πιο ξηρό ή πιο λιπαρό δέρμα, είναι επίσης σημαντικό να προσέξεις την υφή του. Σήμερα υπάρχουν στην αγορά τα πάντα, από κρεμώδεις υφές μέχρι ελαφριές λοσιόν, υδρόρρευστα, ακόμη δε και διφασικά διαλύματα.

Επίσης συνυπολόγισε το επίπεδο έκθεσης στον ήλιο που πρόκειται να κάνεις, την ένταση της ακτινοβολίας και το πώς αντιδρά το δικό σου δέρμα στον ήλιο. Όλα αυτά είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει πάντα να λαμβάνεις υπόψη.

Τέλος, είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα αντηλιακό που θα το χρησιμοποιείς πραγματικά. Είτε προτιμάς κρέμα, λοσιόν, σπρέι ή στικ, αναζήτησε μια φόρμουλα που θα σου αρέσει πραγματικά, έτσι ώστε να τη χρησιμοποιείς τακτικά.