ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Όμορφα μαλλιά και το καλοκαίρι!

Όμορφα μαλλιά και το καλοκαίρι!

 

Όμορφα Μαλλιά... και το Καλοκαίρι!!!  


  Αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία και προσοχή στην προστασία των μαλλιών μας, για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες φθορές. Σύμφωνα με τους ειδικούς κατά τη διάρκεια των διακοπών, τα μαλλιά μας εκτίθενται σε εξωτερικές επιθέσεις, που προκαλούν φθορά, κάνοντάς τα να φαίνονται θαμπά, αφυδατωμένα και άτονα. Ο ήλιος τα καίει, το αλάτι της θάλασσας τα αφυδατώνει, το χλώριο της πισίνας τα αποχρωματίζει (ιδίως τα ανοιχτόχρωμα), ο αέρας και η άμμος προκαλούν κατεστραμμένες άκρες και ψαλίδα. Για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας λοιπόν υγιή και αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να τα προστατεύσουμε πριν από κάθε έκθεση στον ήλιο και τη θάλασσα, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα .

  Κάθε χρόνο οι μεγάλοι οίκοι σύγχρονης κοσμετολογίας (Phyto, Rene Furterer, Klorane, Nuxe, Apivita, Korres) παρουσιάζουν καινούργιες καλλυντικές φόρμουλες, ειδικά σχεδιασμένες για να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη προστασία στα μαλλιά μας σε ποικίλες υφές (λάδι, κρέμα, σπρευ), ώστε να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες. Έντονη λιπαρότητα τριχωρού, ξηρά και ταλαιπωρημένα, αδύναμα και βαμμένα μαλλιά κλπ.

  Ακολουθώντας όμως μερικά έξυπνα βήματα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε από τις διακοπές μας με όσο το δυνατόν λιγότερες φθορές. Έτσι, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε όμορφα μακριά μαλλιά, χωρίς το φόβο του ψαλιδιού!


ΒΗΜΑ 1: Δεν παραλείπουμε το αντιηλιακό για τα μαλλιά

  Μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε ένα λάδι ή ένα απαλό ανάλαφρο σπρέυ που προσφέρει αντιηλιακή προστασία απέναντι στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV), πριν βγούμε στην παραλία. Μπορούμε, επίσης, να τα βρέξουμε πρώτα με νερό και μετά να χρησιμοποιήσουμε το αντιηλιακό μαλλιών που θα επιλέξουμε, καθώς με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσουμε μια επιπλέον ασπίδα προστασίας.

  Μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα ή στην πισίνα, καλό θα ήταν να τα ξεπλένουμε με άφθονο καθαρό νερό, ώστε να απομακρύνουμε το αλάτι ή τα υπολείμματα χημικών αντίστοιχα. Το καπέλο, το μαντήλι ή τη μπαντάνα, εκτός από στυλ προσφέρουν μια επιπλέον προστασία, ενάντια στον ήλιο που αλλοιώνει το χρώμα και στον αέρα που τα αφυδατώνει.

- Phytoplage voile protecteur solaire 125ml (της εταιρείας Phyto)
- Soin Soleil Monoi & Tamanu (της εταιρείας Klorane)
- Huile lactee capillaire 100ml (της εταιρείας Nuxe)
- Bee Sun Safe Ενυδατικό Λάδι Μαλλιών για Προστασία με Αντηλιακά Φίλτρα 100ml (της εταιρείας Apivita)
- Αντιηλιακό μαλλιών κόκκινο αμπέλι 150ml (της εταιρείας Korres)
 

ΒΗΜΑ 2: Λουζόμαστε με ένα ενυδατικό σαμπουάν για μετά τον ήλιο 

Όταν επιστρέφουμε στο σπίτι μας, λουζόμαστε μ' ένα ειδικά σχεδιασμένο σαμπουάν. Τα σαμπουάν αυτά είναι αρκετά απαλά στη σύστασή τους για να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, χωρίς να προκαλούν λιπαρότητα. Είναι εμπλουτισμένα μας ενυδατικούς παράγοντες, ώστε να αναπληρώνουν άμεσα την υγρασία που χάνεται κατά την έκθεση στον ήλιο. Τέλος, αφαιρούν τα χημικά συστατικά, την άμμο και το αλάτι, επαναφέροντας τη λάμψη αλλά και την ελαστικότητα στα μαλλιά μας.
 

- Solaire shampoo Nutri-reparateur NF 150ml (της εταιρείας Rene Furterer)
- Phytoplage shampoo réhydatant 200ml (της εταιρείας Phyto)
- Soin soleil Ylang-Ylang 200ml (της εταιρείας Klorane)
 

ΒΗΜΑ 3: Δεν ξεχνάμε τη μάσκα μαλλιών

Τα μαλλιά μας μετά από κάθε επίσκεψη στην παραλία αφυδατώνονται. Ξεδιψάστε τα χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σχεδιασμένο conditioner ή μια ειδική μάσκα μαλλιών που θρέφει, επανορθώνει και αναδομεί σε βάθος τα ξηρά και κατεστραμμένα από τον ήλιο μαλλιά. Τα προϊόντα αυτά στη σύνθεσή τους είναι εμπλουτισμένα με ενυδατικά βούτυρα (kerarice ή βούτυρο κουπουασού) προσφέροντας βαθιά φροντίδα, που φθάνει ως την καρδιά της τρίχας. Τα μαλλιά ξαναποκτούν τη λάμψη και την απαλότητά τους. 

- Phytoplage masque reparateur 125ml (της εταιρείας Phyto)
- Solaire masque reparateur apres soleil 100ml (της εταiρείας Rene Furterer)
 

ΒΗΜΑ 4: Στεγνώνουμε φυσικά τα μαλλιά

Κατά τη διάρκεια των διακοπών καλό θα ήταν το στέγνωμα των μαλλιών να γίνεται με φυσικό τροπό αποφεύγοντας το πιστολάκι. Τα μαλλιά με αυτόν τον τρόπο ηρεμούν και κλειδώνουν επιπλέον υγρασία. Το καλοκαίρι λοιπόν είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για τα μαλλιά να ξεκουραστούν από ένα δύσκολο και απαιτητικό χειμώνα με πολλές φθορές (βαφές, χτενίσματα, τεχνικές). Πλεξίδες, κότσοι, κυματισμοί (waves), μπούκλες με αφρό είναι μερικά από τα εύκολα καλοκαιρινά χτενίσματα που δε θέλουν χρόνο για μια άψογη επιμελώς ατιμέλητη εμφάνιση στο νησί!!!!
 

ΒΗΜΑ 5: Επανόρθωση ΤΩΡΑ!

Τελευταία, αλλά ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η επανορθωτική θεραπεία που μπορούμε να προσφέρουμε στα μαλλιά μας, εύκολα και οικονομικά. Επιλέγουμε ένα προϊόν χωρίς ξέβγαλμα πλούσιο σε λιπαρά οξέα που στηρίζεται στις ευεργετοκές ιδιότητες του βουτύρου Karite, του ελαίου Argan, Jojoba, Καρύδας και Monoi.
 

Εκτός από επανόρθωση, τα προϊόντα αυτά μαλακώνουν τα μαλλιά και βοηθούν πολύ στο καθημερινό styling, καθώς μειώνουν το φριζάρισμα. Επιπροσθέτως, τα προϊόντα αυτά βοηθούν πολύ και τα σπαστά ή με μπούκλες μαλλιά. Τα σπαστά μαλλιά αποκτούν ομορφους κυματισμούς, ενώ οι μπούκλες ενυδατώνονται άμεσα και αποκτούν τη χαμένη ελαστικότητά τους.

Προσοχή: Αποφεύγουμε να τα χρησιμοποιήσουμε κοντά στις ρίζες των μαλλιών, γιατί με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά λαδώνουν περισσότερο και χάνουν τον όγκο τους.

- Phytoplage spray reparateur 125ml (της εταιρείας Phyto)
- Phytoplage apres soleil huile sublimante 100ml (της εταιρείας Phyto)

Και για τα Βαμμένα Μαλλιά:

Τα βαμμένα μαλλιά κατά τη διάρκεια των διακοπών ταλαιπωρούνται περισσότερο. Από τη μία μεριά ο ήλιος εξασθενίζει το χρώμα τους και από την άλλη το νερό απελευθερώνει τις χρωστικές τους ουσίες, με αποτέλεσμα τα βαμμένα μαλλιά να φαίνονται άτονα, θαμπά και ξεθωριασμένα!!!!!

Γι' αυτό στην πλαζ χρησιμοποιείστε ένα προστατευτικό αντιηλιακό λάδι και στη συνέχεια λουστείτε μ' ένα σαμπουάν με οξύ PH, που θα βοηθήσει να κλειδώσουν στην τρίχα οι χρωστικές και να απομακρυνθούν οι άσχημες αντανακλάσεις για να αποκτήσουν τα μαλλιά τη χαμένη τους λάμψη!!!

 

Ελίνα Δαρατσιανού Πασχαλίδου