ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για το Διαβητικό Πόδι

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για το Διαβητικό Πόδι

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (World Diabetes Day – WDD) είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη παγκοσμίως και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου. Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε διότι στις 14 Νοεμβρίου του 1891 γεννήθηκε ο Sir Frederick Banting, ο οποίος το 1922 ανακάλυψε την ινσουλίνη μαζί με τον Charles Best. 

Καθιερώθηκε το 1991 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Διαβήτη (International Diabetes Federation) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) με σκοπό την προαγωγή της σημασίας της συντονισμένης και ομαδικής δράσης για την αντιμετώπιση του διαβήτη, ως κρίσιμου παγκόσμιου προβλήματος υγείας.

Η εκστρατεία αντιπροσωπεύεται από ένα λογότυπο με μπλε κύκλο που υιοθετήθηκε το 2007 μετά την έγκριση σχετικού ψηφίσματος του ΟΗΕ. Ο μπλε κύκλος αποτελεί το παγκόσμιο σύμβολο για την ευαισθητοποίηση γύρω από το διαβήτη και σηματοδοτεί την ενότητα της παγκόσμιας κοινότητάς του.

Κάθε χρόνο, η εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη επικεντρώνεται σε ένα ειδικό θέμα που διαρκεί για ένα ή περισσότερα χρόνια. Το θέμα για το χρονικό διάστημα 2021-23 είναι η πρόσβαση στη φροντίδα του διαβήτη.

Το 2023, η εκστρατεία εστιάζει στη σημασία της γνώσης του κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2 ώστε να βοηθήσει στην καθυστέρηση ή στην πρόληψη της πάθησης, τονίζοντας τον αντίκτυπο των επιπλοκών που σχετίζονται με τον διαβήτη και τη σημασία της πρόσβασης στις σωστές πληροφορίες και φροντίδα για την εξασφάλιση έγκαιρης θεραπείας.

Ωστόσο, ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να προληφθεί σε πολλές περιπτώσεις με τη σωματική άσκηση και τη διατήρηση κανονικού βάρους, γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί από μελέτες που διεξήχθησαν στις Η.Π.Α., αλλά και τη Φινλανδία και την Κίνα. Επίσης, είναι σημαντικό να γίνονται τακτικά οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, σύμφωνα με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου ιατρού που παρακολουθεί την πορεία του ασθενή. 

Όσον αφορά στον τρόπο φροντίδας των ποδιών και στην πρόληψη των σοβαρών επιπλοκών του Διαβητικού Ποδιού, είναι απαραίτητη η ευλαβική τήρηση μίας ρουτίνας περιποίησης. Ιδιαίτερη σημασία έχει η επιλογή των προϊόντων, τα οποία πρέπει να είναι σχεδιασμένα και μελετημένα για τις ειδικές ανάγκες φροντίδας των ποδιών για ανθρώπους με διαβήτη. 

Η ρουτίνα περιλαμβάνει τακτικό έλεγχο και συγκεκριμένα βήματα περιποίησης.

Βήμα #1! Τα πάντα ξεκινούν με την καθαριότητα της επιδερμίδας του ποδιού. Χρησιμοποιήστε το Podia Σαπούνι Καθαρισμού & Απολέπισης που συνδυάζει όλα τα οφέλη που συμβάλλουν στην υγιεινή και αισθητική βελτίωση των ποδιών σας με τον πλέον φιλικό τρόπο.

Βήμα #2! Σειρά έχει η περιποίηση των νυχιών. Η Podia Επαγγελματική Λίμα Νυχιών Διπλής Όψης είναι ιδανική. Διαθέτει ειδικά στρογγυλεμένες άκρες που αποτρέπουν τους τραυματισμούς κατά την περιποίηση.

Βήμα #3! Είναι ώρα για την αποτελεσματική περιποίηση. Η Podia Διαβητικό Πόδι Κρέμα Προστασίας & Περιποίησης προσφέρει ολοκληρωμένη φροντίδα και συμβάλλει στην πρόληψη των επιπτώσεων του Διαβήτη στα πόδια. Ενυδατώνει την επιδερμίδα, μειώνοντας τη διαδερμική απώλεια νερού, συμβάλλει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση κάλων και σκληρύνσεων, αλλά και ανακουφίζει από το αίσθημα κνησμού, που προκαλεί η ξηροδερμία.



 Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc

 

107 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 10.70€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 18.45€
10.70€
31 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 3.12€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 5.38€
3.12€
32 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 3.23€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 5.56€
3.23€