ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Ωτίτιδα : Οδηγός Αυτοφροντίδας με Φαρμακευτικά Προϊόντα

Ωτίτιδα : Οδηγός Αυτοφροντίδας με Φαρμακευτικά Προϊόντα

Μια μόλυνση του αυτιού, οπως η ωτίτιδα, μπορεί να ξεκινήσει με κρυολόγημα και να επηρεάσει το μέσο αυτί (μέση ωτίτιδα). Μπορεί επίσης να συνοδεύεται από έντονο πόνο. Οι περισσότερες λοιμώξεις του αυτιού υποχωρούν από μόνες τους σε λίγες ημέρες και δεν χρειάζονται αντιβιοτικά. Επίσης, τα αντιβιοτικά δεν δρουν ενάντια στους ιούς, που μπορεί να είναι η αιτία της μόλυνσής σας. Οι τακτικές δόσεις αναλγητικών είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τον πυρετό σας και να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα.

Η μετέπειτα φροντίδα είναι βασικό μέρος της θεραπείας και της ασφάλειάς σας. Φροντίστε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό σας, εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα.

  • Πάρτε τα παυσίπονα ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες χορήγησής τους.
  • Εάν ο φαρμακοποιός ή ο γιατρός σας έδωσε ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο για τον πόνο, πάρτε το όπως ακριβώς σας έχει συνταγογραφηθεί.
  • Εάν δεν παίρνετε ένα φάρμακο για τον πόνο με συνταγή, πάρτε ένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή, όπως ακεταμινοφαίνη (Tylenol), ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin) ή ναπροξένη (Aleve). Διαβάστε και ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στην ετικέτα τους και ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας για περισσότερες οδηγίες.
  • Μην παίρνετε δύο ή περισσότερα παυσίπονα ταυτόχρονα, εκτός εάν σας το έχει πει ο γιατρός. Πολλά παυσίπονα έχουν ακεταμινοφαίνη, που είναι το Tylenol. Η υπερβολική ποσότητα ακεταμινοφαίνης (Tylenol) μπορεί να είναι επιβλαβής.
  • Σχεδιάστε να πάρετε μια πλήρη δόση αναλγητικού πριν τον ύπνο. Ο επαρκής ύπνος θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε.
  • Δοκιμάστε ένα ζεστό, υγρό πανί προσώπου στο αυτί. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου.
  • Εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει αντιβιοτικά, πάρτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην σταματήσετε να τα παίρνετε μόνο και μόνο επειδή αισθάνεστε καλύτερα. Πρέπει να λάβετε την πλήρη σειρά αντιβιοτικών.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
  • Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις που μπορεί να κάνετε αν είστε γονεύς.

  • Μπορεί να διαγνωστεί μια λοίμωξη στο αυτί μέσω τηλεφώνου ή πρέπει να πάω το παιδί μου για επίσκεψη σε ιατρείο;

Η λοίμωξη του αυτιού δεν μπορεί να διαγνωστεί μέσω τηλεφώνου. Πρέπει, αντίθετα, να γίνει φυσική εξέταση του αυτιού με τη χρήση ενός οργάνου που ονομάζεται Πνευματικό Ωτοσκόπιο. Αυτό επιτρέπει στον γιατρό να κοιτάξει καλά το εσωτερικό του αυτιού και το τύμπανο για να δει εάν υπάρχουν ορατά σημάδια μόλυνσης όπως ερυθρότητα, πρήξιμο ή υγρό. Μετά την εξέταση μπορεί να γίνει ακριβής διάγνωση.

  • Γιατί τα παιδιά παθαίνουν ωτίτιδες συχνότερα από τους ενήλικες;

Είναι αλήθεια ότι τα βρέφη και τα μικρά παιδιά είναι τα πιο ευαίσθητα στις μολύνσεις του αυτιού. Αυτό οφείλεται στην ανατομία του αυτιού αλλά και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι ευσταχιανές σάλπιγγες στα παιδιά είναι μικρότερες και επίπεδες, επιτρέποντας στα μικρόβια να φτάσουν εύκολα στο μέσο αυτί. Το μέγεθος και το σχήμα δυσκολεύουν επίσης την απελευθέρωση υγρού, το οποίο δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για μικρόβια. Σε αντίθεση με τους ενήλικες, το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο, καθιστώντας τους πιο δύσκολο να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις.

  • Ποια είναι τα σημάδια ότι το παιδί μου μπορεί να έχει λοίμωξη στο αυτί;

Τα συμπτώματα μόλυνσης του αυτιού μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά. Στο ήπιο άκρο του φάσματος, το παιδί σας μπορεί να έχει αυξημένη θερμοκρασία, έναν θαμπό πόνο στο αυτί του ή να αισθάνεται κουρασμένο και λήθαργο. Πιο σοβαρά συμπτώματα είναι το τράβηγμα του αυτιού τους, η δυσκολία ακοής, η έλλειψη ισορροπίας και η διαρροή υγρού από τα αυτιά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να συζητηθεί με το γιατρό σας εάν γενικά δεν είναι χαρακτηριστικά για το παιδί σας.

  • Πώς μπορούν να προληφθούν οι λοιμώξεις του αυτιού;

Δεν υπάρχει τρόπος πρόληψης των μολύνσεων του αυτιού, αλλά υπάρχουν τρόποι να μειώσετε τον κίνδυνο του παιδιού σας. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας είναι ενήμερο με όλα τα εμβόλια του και βεβαιωθείτε ότι έχει κάνει εμβόλιο κατά της γρίπης. Διδάξτε στα παιδιά την υγιεινή και τη σημασία του πλυσίματος των χεριών τους για την πρόληψη της εξάπλωσης μικροβίων και αν είστε μητέρα, , θηλάστε το μωρό σας. Τα μωρά που θηλάζουν συνδέονται με μειωμένες περιπτώσεις βακτηριακών και ιογενών λοιμώξεων. Τέλος, αποφύγετε την έκθεση στον καπνό. Το κάπνισμα και η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα θέτει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών.

  • Είναι τα αντιβιοτικά η καλύτερη επιλογή για θεραπεία;

Εξαρτάται κυρίως από τον τύπο και τη σοβαρότητα της λοίμωξης του αυτιού και το ιατρικό ιστορικό του παιδιού. Για την αντιμετώπιση της αντίστασης στα αντιβιοτικά, οι γιατροί σήμερα τείνουν να παρακολουθούν τους ασθενείς για μερικές ημέρες για να δουν εάν το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι σε θέση να καταπολεμήσει τη μόλυνση. Η ιβουπροφαίνη και η ακεταμινοφαίνη χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση του πόνου εντός των πρώτων ημερών. Ωστόσο, εάν το παιδί έχει υψηλό πυρετό, επιδείνωση των συμπτωμάτων και επαναλαμβανόμενο ιστορικό λοιμώξεων θα χρησιμοποιηθεί αντιβιοτική θεραπεία.

  • Υπάρχουν και άλλα προϊόντα φαρμακείου που μπορούν να μου ανακουφίσουν κάποια συμπτώματα;

Φυσικά. Στο φαρμακείο μας, θα βρείτε ειδικά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να περάσετε πιο ανώδυνα τη δύσκολη αυτή περίοδο της λοίμωξης του αυτιού σας, όπως αυτά...