ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Ώρα για δυναμική επιστροφή στο γραφείο!

Ώρα για δυναμική επιστροφή στο γραφείο!

Μήπως φαντάζει δύσκολη η επιστροφή στο γραφείο και αναρωτιέσαι πως θα επανέλθεις στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και τα πολλαπλά καθήκοντα της δουλειάς σου μετά από ένα σύντομο ή εκτεταμένο διάλειμμα διακοπών; Αρχικά, take it easy!
Πάντα υπάρχουν τρόποι να διευκολύνουμε την μετάβαση μας πίσω στην καθημερινότητα.

Πάμε να δούμε μαζί 8 πρακτικές συμβουλές που θα καταστήσουν πιο ομαλή και αποδοτική την επιστροφή μας στο γραφείο!


  1. Δώσε προτεραιότητα στον ύπνο σου

Ο ύπνος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της γνωστικής λειτουργίας. Η συνεχής στέρηση ύπνου μπορεί όχι μόνο να διαταράξει τη συγκέντρωση αλλά και να βλάψει τη μνήμη και την προσοχή μας. Είναι σημαντικό να επιδιώκεις την ύπαρξη 7 έως 8 ωρών ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ για να εξασφαλίσεις τη βέλτιστη απόδοση στο εργασιακό σου περιβάλλον. Η ανάγνωση ενός βιβλίου ή ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο θα διευκολύνει και θα επάγει την διαδικασία του ύπνου. Επίσης, η διατήρηση δροσερής θερμοκρασίας στο δωμάτιο σου και η αποφυγή έκθεσης σε οθόνες μία ώρα πριν τον ύπνο συμβάλλει στην ύπαρξη ποιότητας στον ύπνο σου!


  1. Ενσωματώστε την άσκηση στην ζωή σου

Η άσκηση αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της συγκέντρωσης. Ακόμη και μια σύντομη περίοδος σωματικής δραστηριότητας θα επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα. Εάν θεωρείς ότι είναι δύσκολο να αφιερώσεις χρόνο για μια συνεδρία στο γυμναστήριο, σκέψου να εντάξεις το περπάτημα στην καθημερινότητα σου από και προς τις δουλειές που έχεις να διεκπεραιώσεις μέσα στην ημέρα. Θυμήσου, ο στόχος είναι να συνεχίσεις να κινείσαι, ώστε να ενισχύσεις τη σωματική ευεξία, η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ψυχική σου υγεία!


  1. Απόκτησε επαφή με την φύση

Φαίνεται σε μελέτες ότι η επαφή μας με την φύση δρα ευεργετικά στη συγκέντρωσή μας. Ακόμη και μια σύντομη βόλτα σε ένα πάρκο ή λίγος χρόνος στον κήπο μας μπορεί να αναζωογονήσει το μυαλό μας. Επίσης, φαίνεται ότι η ύπαρξη φυτών στον χώρο εργασίας μας, μπορεί επίσης να ενισχύσει τη συγκέντρωση και να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, ενισχύοντας την παραγωγικότητα των εργαζομένων.


  1. Δοκίμασε και αγκάλιασε τον διαλογισμό 

Ο διαλογισμός αποτελεί μία καινούρια, αλλά από ότι δείχνουν οι μελέτες αποτελεσματική, πρακτική για την ενίσχυση της συγκέντρωσης. Υπάρχουν διάφορες πρακτικές διαλογισμού, με κάποιες από αυτές την γιόγκα και την τεχνική βαθιάς αναπνοής. Εάν είσαι νέος στον διαλογισμό, μπορείς να ξεκινήσεις με απλές τεχνικές και να εξερευνήσεις σταδιακά διάφορες μορφές που μπορεί να σου ταιριάζουν περισσότερο.


  1. Κάνε τακτικά διαλείμματα

Κάθε φορά που παρατηρείς ότι η προσοχή σου μειώνεται, απομακρύνσου από το γραφείο σου, έστω και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Μια γρήγορη βόλτα ή η ακόμα και η κατανάλωση ενός θρεπτικού σνακ θα σε βοηθήσει να επιστρέψεις στη δουλειά με μεγαλύτερη προσήλωση και δημιουργικότητα.


  1. Άκου μουσική

Η μουσική μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό σύμμαχο στην ενίσχυση της συγκέντρωσης. Η επιλογή του σωστού είδους μουσικής και κατά προτίμηση σε επίπεδο θορύβου παρασκηνίου, μπορεί να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για αποδοτική εργασία. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να επιλέξεις μουσική που δεν σου αποσπά την προσοχή αλλά αντιθέτως θα εντείνει την προσήλωση σου σε όλα όσα έχεις να κάνεις.


  1. Υιοθέτησε μια ισορροπημένη διατροφή

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στις γνωστικές σου λειτουργίες. Η ενσωμάτωση τροφών που τονώνουν την λειτουργία του εγκεφάλου μας όπως τα λιπαρά ψάρια, τα μύρτιλα και φρούτα και λαχανικά με υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών συστατικών μπορεί να ενισχύσει τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Επιπλέον, η επαρκής ενυδάτωση μέσα στην ημέρα είναι σημαντική τόσο για την συγκέντρωση όσο και για την μνημονική σου ικανότητα, επομένως προσπάθησε να καταναλώνεις τουλάχιστον 1,5-2 λίτρα νερό την ημέρα.


  1. Αξιοποίησε τα οφέλη της καφεΐνης

Αν και δεν είναι απαραίτητο, η ενσωμάτωση της καφεΐνης στη διατροφή σου μπορεί ενδεχομένως να ενισχύσει την προσήλωση και την συγκέντρωση σου. Η καφεΐνη δρα ως διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Όταν φτάσει στον εγκέφαλό μας, εντείνει την εγρήγορση και την συγκέντρωση μας. 


Επομένως, το κλειδί για την ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης στην εργασία μας βρίσκεται σε μια ισορροπημένη ολιστική προσέγγιση. Με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σου και με λίγη θέληση η απόδοση στον εργασιακό σου χώρο θα εκτοξευθεί. Ακόμα να δοκιμάσεις τις παραπάνω συμβουλές;



Κατερίνα Λουκά,
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Med.Sci



Βιβλιογραφία

  • Einöther SJL, et al. (2013). Caffeine as an attention enhancer: Reviewing existing assumptions.
    https://link.springer.com/article/10.1007/s00213-012-2917-4
  • Improving your concentration: Three key steps. (2016).
    https://media.cancercare.org/publications/original/71-fs_chemo_concentration.pdf
  • Lehmann JAM, et al. (2017). The influence of background music on learning in the light of different theoretical perspectives and the role of working memory capacity.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5671572/
  • Alabaster A. (2011). Moderate exercise may improve memory in older adults.
    https://www.nih.gov/news-events/nih-research-matters/moderate-exercise-may-improve-memory-older-adults
  • Dadvand P, et al. (2017). Lifelong residential exposure to green space and attention: A population-based prospective study.
    https://ehp.niehs.nih.gov/doi/10.1289/EHP694
161 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 16.05€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 25.48€
16.05€