ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Ω-3 λιπαρά οξέα: Πόσο ωφελούν τελικά την υγεία μας;

Ω-3 λιπαρά οξέα: Πόσο ωφελούν τελικά την υγεία μας;

Η υψηλή θρεπτική αξία των ω-3 λιπαρών οξέων ολοένα και ενισχύεται τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για πολυακόρεστα απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία λαμβάνονται μέσω της διατροφής και συμβάλλουν στην καλή καρδιαγγειακή λειτουργία και κυτταρική ακεραιότητα.

Έχουν αντιθρομβωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, γεγονός που τα κάνει απαραίτητα στην καθημερινή πρόσληψη, καθώς προστατεύουν από διάφορες ασθένειες, όπως η νόσος Alzheimer και κάποιες νευροεκφυλιστικές παθήσεις.

Πλούσιες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων είναι τα ιχθυέλαια και τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, η σαρδέλα, ο γαύρος, η ρέγκα, η πέστροφα, ο μπακαλιάρος, το σκουμπρί και ο τόνος, τα οποία περιέχουν το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA).

Άλλες πηγές είναι τα σπορέλαια, όπως το σογιέλαιο και το λινέλαιο, τα καρύδια και ο λιναρόσπορος, που περιέχουν 18-α-λινολενικό οξύ (ALA), το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε EPA και DHA. Η ανάγκη πρόσληψης επαρκούς ποσότητας ω-3 λιπαρών οξέων καθημερινά έχει οδηγήσει και στην παραγωγή εμπλουτισμένων με αυτά τροφίμων, όπως μαλακής φυτικής μαργαρίνης.

Τα ω-3 αποτελούν βασικό δομικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών και διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην νευροανάπτυξη, γι’ αυτό και έχει ερευνηθεί η επίδρασή τους στην καλή λειτουργία της όρασης και της εγκεφαλικής λειτουργίας. Όσον αφορά στον εγκέφαλο, πολλές μελέτες έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν την κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων με την άνοια, την μνήμη και τη νόσο Alzheimer.

Είναι γεγονός, πως την αύξηση της ηλικίας συνοδεύεται από έκπτωση της καλής νοητικής λειτουργίας και της εγκεφαλικής ανθεκτικότητας. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι το 25% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 85 ετών έχει σημαντική νοητική βλάβη, που συνοδεύεται από άνοια και νόσο Alzheimer, κάτι που αυτόματα υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής, τόσο του ηλικιωμένου, όσο και του οικογενειακού του περιβάλλοντος. 

Πλήθος ερευνών έχει ανιχνεύσει τη σπουδαιότητα της πρόσληψης ω-3 λιπαρών οξέων στην επιβράδυνση της νοητικής υποβάθμισης και κατ’ επέκταση στη συνολική πνευματική υγεία. 

Έτσι, λοιπόν, καλό θα ήταν να φροντίζουμε να λαμβάνουμε τις απαραίτητες ποσότητες ω-3 λιπαρών οξέων σε καθημερινή βάση. Πέρα από τη διατροφή, μπορούμε να επιλέξουμε και κάποιο ειδικό συμπλήρωμα διατροφής. 

To PharmacyDiscount προτείνει

To Mourinol της Power Health είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με γαλακτωματοποιημένο μουρουνέλαιο υψηλής καθαρότητας απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα και τοξίνες, με υψηλή συγκέντρωση σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, καθώς και σε βιταμίνες D3 και Α.  Η τεχνολογία γαλακτωματοποίησης με την οποία έχει παραχθεί, προσφέρει μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα και απορρόφηση, ενώ το απαλλάσσει από την οσμή και τη γεύση του ιχθυελαίου.

Τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα αποδίδουν ΕPΑ και DHA τα οποία συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Το DHA συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εγκεφάλου και της φυσιολογικής όρασης.

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών των παιδιών και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Η βιταμίνη Α συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης και της κατάστασης του δέρματος.

  • Χωρίς επίγευση ψαριού
  • Χωρίς οσμή
  • Με υπέροχη γεύση μάνγκο-ροδάκινο
  • Κατάλληλο για όλη την οικογένεια

 


Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας!


159 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 15.92€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 30.62€
15.92€
96 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 9.60€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 18.47€
9.60€