ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Φρόντισε την καρδιά σου!

Φρόντισε την καρδιά σου!

Θωρακίστε την καρδιά σας, με τη δύναμη του ελαιολάδου & των πολυφαινολών

 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία και ένα έναυσμα για να προσέξουμε λίγο περισσότερο το ανθρώπινο αυτό όργανο που μαζί με τον εγκέφαλο, θεωρούνται χωρίς υπερβολή οι… leaders στον άνθρωπο.

Η υγεία της καρδιάς ωστόσο, απαιτεί προσοχή, καθώς υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την καλή της λειτουργία και να την απορρυθμίσουν, όπως είναι το έντονο στρες, το οξειδωτικό στρες, το χρόνιο άγχος, η αθηρωματική πλάκα, η αύξηση χοληστερίνης κλπ.

Προτιμήστε ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο μπορείτε να το καταναλώνετε άφοβα- βεβαίως καλό είναι πρωτίστως να ρωτήσετε τον γιατρό σας- και το οποίο θα θωρακίσει την καρδιά.
Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα σε μαλακές κάψουλες πλούσιες σε πολυφαινόλες (υδροξυτυροσόλη και ελευρωπαίνη) οι οποίες περιέχουν ένα δραστικό συστατικό του πολυτιμότερου καρπού της ελληνικής φύσης, της ελιάς.

Το ελαιόλαδο, είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες οι οποίες προστατεύουν τα λιπίδια του αίματος από το οξειδωτικό στρες και κατά συνέπεια από τη δημιουργία της αθηρωματικής πλάκας.

Συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες. Οι κάψουλες καλό είναι να μην περιέχουν νάτριο, ή αλάτι και να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.

Το ελαιόλαδο βρίσκεται στην κορυφή της Μεσογειακής και Κρητικής Διατροφής, η οποία συνδέεται με την μακροζωία και την ευεξία. Βεβαίως είναι τρόφιμο, το οποίο ωστόσο διαθέτει τις ευεργετικές ιδιότητες ενός φαρμάκου. Όπως προκύπτει από τυχαιοποιημένες κλινικές μελέτες, η μακροχρόνια κατανάλωση Μεσογειακής δίαιτας πλούσιας σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συσχετίζεται με μειωμένους δείκτες αθηροσκλήρωσης.

Η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της γλυκόζης, την ολική χοληστερόλη, την LDL χοληστερόλη και τα επίπεδα της οξειδωμένης LDL χοληστερόλης σε σύγκριση με τη δίαιτα δυτικού τύπου. Ταυτόχρονα, αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης.

Επειδή όμως η ποσότητα που πρέπει να λαμβάνεται δεν είναι πάντα γνωστή, η χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής με υδροξυτυροσόλη, σε ασθενείς με παράγοντες κινδύνου στεφανιαίας νόσου, κατόπιν ιατρικής συμβουλής, μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική, για τη μείωση των καρδιαγγειακών συμβαμάτων.

Επιπροσθέτως, για μία ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση, προτείνονται οι μαλακές κάψουλες με ελαιόλαδο Κορωνέϊκης ποικιλίας, το οποίο είναι ενισχυμένο με βιταμίνες D και K.

Η βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη φυσιολογική απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου και στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των δοντιών και των μυών.

Η βιταμίνη K συμβάλλει στη φυσιολογική πήξη του αίματος και στη διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών.

Φυσικά σε κάθε περίπτωση και πριν αποφασίσουμε να καταναλώσουμε ένα συμπλήρωμα διατροφής, καλό είναι να ρωτήσουμε τον γιατρό μας, είτε τον οικογενειακό, είτε τον καρδιολόγο.

Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc