ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Υγεία του εντέρου & η σχέση της με τα συναισθήματα

Υγεία του εντέρου & η σχέση της με τα συναισθήματα

Πώς συνδέεται το έντερο με τα συναισθήματα



Εκτός από τα διάφορα συστήματα οργάνων που επηρεάζονται από το έντερο, φαίνεται ότι και κάποια άλλα προβλήματα υγείας ρυθμίζονται από αυτό. Πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τον νου, όπως οι διαταραχές της διάθεσης, το άγχος, η κατάθλιψη, ο αυτισμός, η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον, μπορούν όλα να έχουν τη ρίζα τους στο έντερο.

Το κοινό γνώρισμα σε όλα αυτά τα προβλήματα – μεταξύ άλλων – είναι η φλεγμονή, ο προστατευτικός και θεραπευτικός μηχανισμός του σώματος ενάντια σε ένα τραύμα ή μόλυνση. Αν και η φλεγμονή θεωρείται λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, αυτό, με τη σειρά του, ρυθμίζεται από πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις με το έντερό μας.

Ο Δρ Alejando Aballay στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Duke λέει ότι η σχέση είναι ακόμα πιο περίπλοκη και περιλαμβάνει ένα τρίτο στοιχείο: το νευρικό μας σύστημα. Ο αγγελιοφόρος και των τριών, πιστεύει, είναι η ντοπαμίνη, ένας νευροδιαβιβαστής που ρυθμίζει τα συναισθήματα ανταμοιβής και ευχαρίστησης του εγκεφάλου.

Το 2009, δοκίμασε τη θεωρία σε μια απλή μορφή ζωής - το νηματοσκώληκα C. elegans, που έχει μόλις 302 νευρώνες σε σύγκριση με τα 100 δισεκατομμύρια ενός ανθρώπου και ένα πολύ απλό ανοσοποιητικό σύστημα. Σε μια σειρά μελετών, ο Aballay υποστηρίζει ότι η φλεγμονή στο έντερο θα μπορούσε να διαχειριστεί αλλάζοντας τα επίπεδα ντοπαμίνης στο σώμα.

Αυτό έδειξε μια σύνδεση μεταξύ του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος, που ελέγχεται από τα βακτήρια του εντέρου - μια σχέση που υποτίθεται ότι δεν υπάρχει, σύμφωνα με τα τρέχοντα βιολογικά μοντέλα.

 

To PharmacyDiscount προτείνει


Τo Συμπλήρωμα Διατροφής CalmBiotix της Quest
είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που έχει σχεδιαστεί ειδικά για όσους είναι πιεσμένοι, ανήσυχοι, νιώθουν ένταση ή ταραχή λόγω αυξημένου άγχους ή στρες και αναζητούν μια φυσική υποστήριξη για τη διαχείρισή του.
Προτείνεται για κάθε στρεσογόνο κατάσταση, όπως υψηλές απαιτήσεις στην εργασία, εξετάσεις, συναισθηματική ανισορροπία, προσωπικά ή κοινωνικά προβλήματα, καθώς και όταν υπάρχει εκνευρισμός λόγω διαφόρων καταστάσεων, όπως λόγω διακοπής του καπνίσματος ή επιβολής ενός αυστηρού διαιτολογίου. Περιέχει Lactium, L-theanine, φιλικά βακτήρια, βιταμίνες Β1, Β2 και μαγνήσιο.

Βρείτε το εδώ στο PharmacyDiscount!


Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας!




ΠηγήCurr Biol, 2016; 26: 2329-34

236 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 23.62€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 42.17€
23.62€