ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Τσάκρας και χρώματα

Τσάκρας και χρώματα

Τα τσάκρας, οι πηγές ενέργειας στο αστρικό σώμα μας, “απεικονίζονται¨ με επτά χρώματα, αντίστοιχα, τόσο για να μπορούμε να τα οραματιζόμαστε καλύτερα, όσο και για να ανταποκρίνονται στη σημασία και τον συμβολισμό του κάθε χρώματος που εκπροσωπούν.  

  • Τσάκρα του στέμματος & βιολετί

Το χρώμα με το οποίο συνδέεται συχνότερα το τσάκρα του στέμματος είναι το βιολετί, όπως και το μωβ. Σχετικά, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους γίνεται συνήθως η συσχέτιση αυτή. Το πιο προφανές είναι ότι πρόκειται για χρώματα που μερικές φορές αποδίδονται σε έννοιες Θεϊκής φύσης. Δεδομένου ότι το τσάκρα του στέμματος ασχολείται με την ψυχή και όλα τα θεϊκά θέματα, είναι λογικό τα χρώματα αυτά να συνδέονται μαζί του. 

  • Τσάκρα του τρίτου ματιού & indigo

Υπάρχουν δύο χρώματα που συνήθως συνδέονται με το τσάκρα αυτό. Το ένα είναι το μωβ και το άλλο το indigo, ένα βαθύ χρώμα του μπλε (λουλακί). Και τα δύο αυτά χρώματα πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύουν την πνευματική σοφία και στην περίπτωση του indigo, ιδιαίτερα, πιστεύεται ότι αφορά περισσότερο τη σύνδεση ανάμεσα σε εσάς και τον πνευματικό κόσμο γύρω σας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε αυτές τις πληροφορίες για να “ταξιδέψετε” σε αυτόν. 

  • Τσάκρα του λαιμού & μπλε

Και πάλι, το χρώμα που σχετίζεται περισσότερο με το τσάκρα του λαιμού είναι το μπλε, μια “λογική χρωματική επανάληψη” όταν σκεφθείτε ότι όλα αυτά τα ενεργειακά κέντρα συνδέονται μεταξύ τους με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Εάν κάποιο από αυτά “αποκλεισθεί”,  θα εμφανίσει την τάση να επηρεάσει δυσμενώς όλα τα άλλα τσάκρας, (ή ενεργειακά κέντρα), ταυτόχρονα. 

  • Τσάκρα του λαιμού & κόκκινο

Αν νομίζετε ότι το κόκκινο είναι το χρώμα που σχετίζεται με το τσάκρα της καρδιάς, ξανασκεφτείτε το. Στην πραγματικότητα, το χρώμα που συνδέεται συχνότερα με αυτήν “τη συναισθηματική κεντρική αρτηρία”, είναι το πράσινο, κάτι που δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, ειδικά όταν θεωρείται ότι το πράσινο συνδέεται συχνά με τη ζωή και τη συνεχή ανανέωση. Και τα θετικά συναισθήματα όπως η αγάπη και η χαρά συνδέονται συχνά με την ανανέωση καθώς και με την ίδια τη ζωή. Ακόμη και τα συναισθήματα που θεωρούνται συνήθως αρνητικά, όπως ο θυμός, μπορούν να αντιμετωπιστούν με θετικό τρόπο, εφόσον αυτό το συγκεκριμένο τσάκρα είναι σε ισορροπία με τα υπόλοιπα.  

  • Τσάκρα ηλιακού πλέγματος & “χρυσό”

Το χρώμα που συνδέεται συχνότερα με το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος είναι το κίτρινο ή το χρυσό. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το χρυσό χρώμα συνδέεται συνήθως με υψηλότερο επίπεδο πνευματικής επίγνωσης. Ταυτόχρονα, θεωρείται ότι είναι ένα χρώμα που υποδηλώνει δύναμη και αγνότητα. Όταν ξέρετε τι θέλετε και είστε αποφασισμένοι να πετύχετε τους στόχους σας, είναι συνήθως επειδή έχετε κάτι πολύ σταθερό στα πνευματικά σας θεμέλια που σας καθοδηγεί. Ως αποτέλεσμα, από την άλλη, μπορείτε να αυξήσετε τη δραστηριότητα στο τσάκρα του ηλιακού σας πλέγματος, αν νομίζετε ότι χρειάζεται φορώντας πράγματα που έχουν χρυσαφί, ή κίτρινο λαμπερό χρώμα, προτιμώντας να είστε αυστηρά στον προσωπικό σας χώρο!  

  • Ιερό τσάκρα & πορτοκαλί

Το χρώμα που συνδέεται πιο συχνά με το ιερό τσάκρα είναι το πορτοκαλί. Συνήθως πιστεύεται ότι το πορτοκαλί είναι το κυρίαρχο χρώμα σε αυτό επειδή είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός χρυσού και κόκκινου, που δηλώνει δύναμη και πάθος. Οι άνθρωποι που έχουν υπολειτουργικό ιερό τσάκρα μπορεί να βιώνουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων. Για παράδειγμα, μπορεί να μην είστε τόσο δημιουργικοί όσο συνήθως. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να αισθάνεστε ότι τα συναισθήματά σας διασκορπίζονται εδώ και εκεί και δεν μπορείτε να εντοπίσετε τον ακριβή λόγο για τον οποίο αισθάνεστε έτσι. Μερικοί άνθρωποι που έχουν ένα υπολειτουργικό ιερό τσάκρα έχουν πολύ λίγες σεξουαλικές επιθυμίες. Με την ίδια λογική, κάποιο υπερδραστήριο μπορεί να προκαλέσει σε ένα άτομο σεξουαλικές τάσεις που κυριαρχούν στη ζωή του, καθώς και άλλες τάσεις εθισμού. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διατηρήσετε ισορροπημένο το ιερό τσάκρα σας για να ζήσετε μια ζωή υγιή, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.  

  • Τσάκρα της ρίζας & κόκκινο

Το χρώμα που συνδέεται συνήθως με το τσάκρα της ρίζας είναι το κόκκινο. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το κόκκινο συχνά θεωρείται το χρώμα του πάθους και της ενέργειας. Χρησιμοποιείται επίσης για να δηλώσει δύναμη και αγνότητα σε πολλά θρησκευτικά περιβάλλοντα. Όλα αυτά είναι λογικά όταν αναλογιστείτε το γεγονός ότι ένα υγιές τσάκρα της ρίζας σας δίνει τη συναισθηματική σταθερότητα για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις κατά μέτωπο. Ένα υγιές τσάκρα της ρίζας σας επιτρέπει να αισθάνεστε ασφαλείς ως προς την αυτογνωσία σας. Από την άλλη πλευρά, κάποιο  υπολειτουργικό τσάκρα της ρίζας μπορεί να σας κάνει να νιώθετε τον φόβο να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μπορεί να έχετε έλλειψη αυτοπεποίθησης και αδυναμία λήψης αποφάσεων χωρίς τη συνεχή επιβεβαίωση από άλλους ανθρώπους. Σωματικά, μπορεί να προκαλέσει πόνο στο ακραίο κάτω μέρος της πλάτης που “χτυπάει” στα πόδια. Συσχετίζεται επίσης συνήθως με την αύξηση των άσχημων ονείρων. 

Εκείνο που πρέπει να τονισθεί, στο σημείο αυτό, είναι ότι όλα τα τσάκρας στο σώμα σας πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους για να ζήσετε τη ζωή σας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εάν ένα από αυτά είναι εκτός ισορροπίας, μπορεί να βγάλει εκτός ισορροπίας και τα άλλα. Μαθαίνοντας να συσχετίζετε τα χρώματα με τα αντίστοιχα τσάκρα τους μπορεί να σας βοηθήσει να εκτελέσετε καλύτερα τεχνικές οπτικοποίησης που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα πάντα καλά μαζί ή να κάνετε κινήσεις που θα σας βοηθήσουν, σχετικά. Για παράδειγμα, να επιλέξετε να προσαρμόσετε το ντύσιμό σας σε ένα συγκεκριμένο χρώμα τσάκρα, εάν αυτό σας κάνει καλό (και δεν είναι εκτός αισθητικής και λογικής, φυσικά), ή να διακοσμήσετε ένα ανάλογα ένα δωμάτιο ή ολόκληρο το σπίτι σας.

Συνδυάζοντας τα χρώματα με τα τσάκρα σας, μπορείτε να γίνετε πιο ισορροπημένοι και να απολαύσετε μια πιο χαρούμενη και υγιή ζωή.