ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Το φαρμακείο των διακοπών!

Το φαρμακείο των διακοπών!

 

Το φαρμακείο των διακοπών!!!!         

Ένας δύσκολος χειμώνας τελείωσε και καθώς οι άδειες έχουν ήδη αρχίσει να δίνονται, πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε τις πολυαναμενόμενες καλοκαιρινές διακοπές!
Διακοπές χαλάρωσης, ηρεμίας, ξεκούρασης σώματος και πνεύματος, αναδιοργάνωσης σκέψεων και ασφαλώς βαθιάς περισυλλογής.
Διακοπές που θέλουμε να περάσουμε όμορφα,οικογενειακά ή με παρέα αγαπημένων μας φίλων χωρίς απρόοπτα και άτυχες στιγμές, που θα διαταράξουν το ΖΕΝ των ημερών!

Για να μπορέσουμε λοιπόν να χαμογέλασούμε ξανά απέναντι σε αυτές τις απρόοπτες καταστάσεις, χωρίς κόπο και αγωνία, θα πρέπει να είμαστε εφοδιασμένοι με το απαραίτητο φαρμακείο διακοπών.
 
Η ομάδα του PharmacyDiscount.gr με τη συμβολή πάντα του έμπειρου φαρμακοποιού μας Άρη Πασχαλίδη επέλεξε και σας παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο kit που δε θα πρέπει να λείπει από κανέναν ταξιδιώτη.
 

1. Λύση στα τσιμπήματα

Από το πιο αθώο μέχρι το πιο μολυσμένο τσίμπημα  εντόμων, δε θα πρέπει να λείπει μια κορτιζονούχος κρέμα ή ένα καλό after bite εντόμων ιδίως όταν έχουμε μικρά παιδιά μαζί μας.

Frezyderm anticort cream 50 ml :κρέμα για χρήση αντί της κορτιζόνης ,κατάλληλη για βρέφη και παιδιά.

2. Ναυτία στο ταξίδι

Στο χώρο του φαρμακείου υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά σκευάσματα που βασίζονται στις ευεργετικές, για το στομάχι, ιδιότητες της πιπερόριζας, χωρίς όμως να προκαλούν υπνηλία. Πριν το ταξίδι προμηθευτείτε ένα σκεύασμα, για να κρατήσετε στις αναμνήσεις σας μόνο τα θετικά του.
 

3. Εμετοί ή διάρροιες

Οι γαστροεντερικές  διαταραχές το καλοκαίρι είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, που οφείλεται σε κατανάλωση μη πόσιμου νερού ιδίως στα νησιά, σε κακή συντήρηση τροφίμων, που χρειάζονται ψύξη ή σε μεταβολές διατροφικών συνηθειών με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετά κρούσματα σαλμονέλας,ή διαρροϊκών επεισοδίων. Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να υπάρχει ένα αντιδιαρροϊκό σκεύασμα, όπως το tasectan για ενήλικες ή το tasectan για παιδιά, αλλά και ηλεκτρολύτες που ενυδατώνουν τον οργανισμό και αναπληρώνουν τις απώλειες  σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
 

4. Ηλιακά εγκαύματα

Η μη χρήση αντιηλιακών ή η μη επαρκής ανανέωσή τους μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο δέρμα, με έντονο πόνο και φλόγωση. Ένα καλό after sun ή μια κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για ηλιακά και όχι μόνο εγκαύματα θα μπορέσει άμεσα να προσφέρει ανακούφιση από το δυσάρεστο αίσθημα καύσου. Χάρη στα πλούσια ενυδατικά στοιχεία που περιέχουν δροσίζουν την επιδερμίδα στη στιγμή και προσφέρουν άμεση άνεση. Διατίθενται σε διάφορες μορφές, όπως δροσιστικά gels, πλούσιοι αφροί, αόρατα σπρέι, ή ενυδατικά νέας τεχνολογίας mists, για να καλύψουν κάθε γούστο.

5. Διαταραχές ύπνου 

Κατά τη διάρκεια των διακοπών μας συχνά αναστατώνεται το εσωτερικό μας ρολόϊ, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται ο ύπνος μας. Δυσκολία να αποκοιμηθούμε το βράδυ, πολύ πρωινό ξύπνημα και τέλος διακεκομμένος ύπνος, είναι οι συνηθέστερες μορφές διαταραχής του ύπνου ,που παρατηρούνται το καλοκαίρι, όταν αλλάζουμε περιβάλλον .Όσοι λοιπόν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στον ύπνο μας μπορούμε να προμηθευτούμε ένα σκεύασμα που θα μας χαρίσει ξεκούραση στις διακοπές μας.
 

6. Απολύμανση χεριών

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ιδίως όταν χρησιμοποιούμε μέσα μαζικής μεταφοράς ( πλοία,αεροπλάνα,τρένα ,λεωφορεία ) και έχουμε μαζί μας μικρά παιδιά, καλό θα ήταν να έχουμε πάντα στη τσάντα μας απολυμαντικά προϊόντα, όπως μαντηλάκια, gels, spray, που καθαρίζουν στη στιγμή τα χέρια μας και περιορίζουν την μετάδοση ασθενειών. Τα μικρόβια άλλωστε στα δημόσια μέσα μεταφοράς βρίσκονται παντού (κάθισμα,χερούλια,τουαλέτες), με αποτέλεσμα να μολυνόμαστε πολύ εύκολα μέσω των χεριών μας.
 

7. Δυσκοιλιότητα διακοπών

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια των διακοπών παρατηρείται το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας ακόμη και σε εκείνους που είναι τακτικοί στην χρήση της τουαλέτας στην καθημερινή τους ζωή. Οι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα είναι ποικίλοι. Αρχικά μπορεί να συμβεί γιατί δεν αφιερώνουμε τον απαιτούμενο χρόνο ή γιατί αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε δημόσιες τουαλέτες ,αφού μπορεί οι συνθήκες υγιεινής να μην ανταποκρίνονται στις ''απαιτήσεις'' μας. Μπορεί όμως και να οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια, όπως το άγχος της προετοιμασίας, η αλλαγή περιβάλλοντος, αλλά και η δυσκολία της προσαρμογής στο νέο περιβάλλον. Στο χώρο του φαρμακείου μπορούμε να προμηθευτούμε σκευάσματα φυτικά ,που χωρίς εθισμό και παρενέργειες υπόσχονται να λύσουν το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας των διακοπών.
 

8. Προστασία ουρουποιητικού

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία ευνοούν την επιβίωση και ανάπτυξη των μικροβίων, που ευθύνονται για την έξαρση ουρολοιμόξεων κυρίως στις γυναίκες. Από τη μία, η πιο συχνή επαφή με τα μικρόβια στις, όχι πάντα καθαρές, θάλασσες και, κυρίως, πισίνες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλές φορές παραμένουμε με το βρεγμένο μαγιό για ώρες, αποτελούν αφορμή για την εμφάνιση ουρολοίμωξης. Αν έχουμε μία προδιάθεση στις λοιμώξεις του ουροποιητικού, μπορούμε να καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια των διακοπών μας ένα σκέυασμα που βασίζεται στις ευεργετικές ιδιότητες του κράνμπερι. Με έναν φυσικό, λοιπόν, τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε τη λήψη των αντιβιοτικών θωρακίζοντας καλύτερα το ουροποιητικό μας σύστημα. Η συχνή αλλαγή μαγιό μετά το τέλος του μπάνιου, αλλά και η χρήση ενός ειδικά σχεδιασμένου σαπουνιού για την ευαίσθητη περιοχή, σε συνδυασμό με την κατανάλωση άφθονου νερού, μπορούν να μας προστατεύσουν απέναντι στις ανεπιθύμητες επιπτώσεις μίας ουρολοιμώξης.

 
Τέλος, δε θα πρέπει να παραλείψουμε να αγοράσουμε τα αντιηλιακά μας από το χώρο του φαρμακείου, για να είμαστε απόλυτα ασφαλείς εμείς και η οικογένειά μας απέναντι στις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Σε συσκευασία οικογενειακή για πρόσωπο και σώμα, με τεχνολογία να μην κολλάει η άμμος ή να χρησιμοποιούνται απευθείας σε νωπή επιδερμίδα υπάρχει μία τεράστια γκάμα για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες.

Φέτος παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά και ήδη αγαπήθηκαν πολύ τα ενυδατικά αντιηλιακά mists, αόρατα με τη μορφή νερού, δροσίζουν την επιδερμίδα και ενισχύουν την αντιηλιακή προστασία κάθε φορά που βγαίνουμε από το νερό.

 
Ας έχουμε ένα όμορφο λοιπόν, δημιουργικό καλοκαίρι, που ακόμη και σε απρόοπτες καταστάσεις θα έχουμε μαζί μας τα απαραίτητα εφόδια για να τις αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα και κυρίως χωρίς να χαλάσουμε την καλή μας διάθεση!!!!!!!!!!!!
 
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!!! 



Ελίνα Δαρατσιανού Πασχαλίδου​