ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Σωστή διατροφή για καλύτερο ανοσοποιητικό ενάντια στις ιώσεις!

Σωστή διατροφή για καλύτερο ανοσοποιητικό ενάντια στις ιώσεις!

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το σώμα χρειάζεται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να λειτουργεί σωστά και να έχει ενέργεια. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι τροφές για δυνατό ανοσοποιητικό αλλά και γενικά ο τρόπος ζωής.

Ποιες σούπερ τροφές βοηθούν το ανοσοποιητικό μου;

Η διατήρηση μιας σωστής διατροφής με ποικιλία τροφών είναι η καλύτερη προσέγγιση για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που ανεβάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και αποκαλούνται «σούπερ τροφές». Είναι πλούσιες σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση της ανοσοποιητικής λειτουργίας. Είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνεις στη διατροφή σου μια ποικιλία από σούπερ τροφές για το ανοσοποιητικό. Μπορείς να το κάνεις αυτό προσθέτοντας φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα και σνακ, επιλέγοντας γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και ψητά, άπαχα κρέατα και ψάρια.

Το ανοσοποιητικό και το πεπτικό σύστημα είναι στενά συνδεδεμένα και λειτουργούν αρμονικά για τη διατήρηση της γενικότερης υγείας του οργανισμού. 

Μια διατροφή για την καλή λειτουργία του εντέρου και την υποστήριξη της συνολικής ευεξίας του πεπτικού, χρειάζεται φυτικές ίνες, προβιοτικά και αντιοξειδωτικά, ώστε να μπορεί να στηρίξει τον δεύτερο “εγκέφαλο” του οργανισμού, το έντερο.

Μην περιορίζεις τις θερμίδες που λαμβάνεις αλλά και μην υπερκαταναλώνεις φαγητό. Η ανεπαρκής θερμιδική κάλυψη ή η υπερβολική κατανάλωση «κενών» θερμίδων χωρίς θρεπτική αξία, μπορούν να αποδυναμώσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού έναντι των ιώσεων.

Φρούτα και λαχανικά

Οι καλύτερες τροφές για ανοσοποιητικό περιλαμβάνουν μια ποικιλία από φρούτα, λαχανικά και σπόρους πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που ενισχύουν την ανοσία και προάγουν την καλή υγεία.

Εξαιρετικές πηγές βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών, τα φρούτα και τα λαχανικά που θεωρούνται ιδιαίτερα ευεργετικά για το ανοσοποιητικό είναι:

  • Εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ): Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού η οποία είναι απαραίτητη για τη δημιουργία των λευκών αιμοσφαιρίων.
  • Βρώμη: Είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6, η οποία βοηθά στη δημιουργία των αντισωμάτων.
  • Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην προστασία των κυττάρων από βλάβες.
  • Μπρόκολο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, Α και ίνες, όλα τα οποία είναι σημαντικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Πιπεριές: Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α και βιταμίνη Β6.
  • Ωμά όσπρια: Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α και ίνες.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την ενίσχυση της άμυνας είναι:

  • Γιαούρτι: Περιέχει προβιοτικά, τα οποία είναι ζωντανά βακτήρια που βοηθούν στην ενίσχυση της ανοσοποιητικής λειτουργίας.
  • Γάλα: Είναι καλή πηγή βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου και για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Τυρί: Είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου.

Πρωτεΐνη

Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων. Μερικές καλές πηγές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν:

  • Κρέας
  • Πουλερικά
  • Ψάρι
  • Φασόλια
  • Λαχανικά

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι καλές πηγές βιταμινών, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Ειδικότερα τα καρύδια και οι σπόροι (λιναρόσπορος, βρώμη, σουσάμι και ηλιόσποροι) είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ποιες βιταμίνες και μέταλλα να πάρω για να ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου;

Αν έχεις πεσμένο ανοσοποιητικό και η διατροφή σου δεν μπορεί να σε βοηθήσει, αυξάνεται ο κίνδυνος να αρρωστήσεις! 

Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να επιλέξουμε τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ποια θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες περιέχουν. 

Πιο αναλυτικά, οι βιταμίνες που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ιώσεων είναι:

  • Βιταμίνη C: Ένα από τα βασικότερα οφέλη της βιταμίνη C είναι η συμβολή της στη δημιουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Καλές πηγές βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή, τα ακτινίδια, το μπρόκολο, οι πιπεριές και οι φράουλες.

To Pharmacy Discount προτείνει

Η Βιταμίνη C της Health Sign (HS VITAMIN C PLUS) βρίσκεται σε μορφή ασκορβικού ασβεστίου και συνδυάζεται με μύρτιλο, βιοφλαβονοειδή και εκχύλισμα μαύρου πιπεριού για αποτελεσματική απορρόφηση από τον οργανισμό. Μπορεί να αποτελέσει επιλογή ακόμα και για άτομα με γαστρεντερικά προβλήματα.

  • Βιταμίνη D: Βοηθά στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Ο οργανισμός λαμβάνει βιταμίνη D και από την κατανάλωση λιπαρών ψαριών και γαλακτοκομικών προϊόντων εμπλουτισμένων με D.
  • Βιταμίνη A: Προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες και ενισχύει την ανοσοποιητική λειτουργία. Βιταμίνη Α περιλαμβάνουν λαχανικά με πορτοκαλί ή πράσινο χρώμα, όπως τα καρότα, τα κολοκύθια και τα λαχανάκια Βρυξελλών.
  • Βιταμίνη Ε: Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες και ενισχύει την ανοσοποιητική λειτουργία. Η βιταμίνη Ε εντοπίζεται σε ξηρούς καρπούς, σε σπόρους και φυτικά έλαια.
  • Βιταμίνη Β6: Συμβάλλει στη δημιουργία αντισωμάτων. Τη Β6 μπορείς να τη λάβεις με την κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως, οσπρίων και τροφίμων που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.
  • Βιταμίνη Β12: Βοηθά στη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα. Τα χαμηλά επίπεδα της Β12 μπορεί να οδηγήσουν σε κόπωση και αποδυνάμωση του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων. Η Β12 εντοπίζεται σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης, όπως το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

To Pharmacy Discount προτείνει

Tο Pharmacy Discount προτείνει επίσης τη Βιταμίνη Β12 (HS VITAMIN B12) της Health Sign!

Για μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, επίλεξε τροφές που περιέχουν σίδηρο, φυλλικό οξύ, ψευδάργυρο, χαλκό και σελήνιο, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία του ανοσοποιητικού και κυκλοφορικού συστήματος.

  • Ψευδάργυρος: Απαραίτητο μέταλλο για τη δημιουργία των λευκών αιμοσφαιρίων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Μπορείς να τον βρεις σε άπαχα κρέατα, πουλερικά, ψάρια, όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Ως εναλλακτική μπορείς να επιλέξεις ένα συμπλήρωμα διατροφής με ψευδάργυρο από το Pharmacy Discount.
  • Χαλκός: Είναι απαραίτητος για τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων και για την παραγωγή αντισωμάτων, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Επίσης, η λήψη του είναι σημαντική γιατί αυτό το μέταλλο υποστηρίζει διάφορες φυσιολογικές λειτουργίες, όπως η παραγωγή ενέργειας, η νευρολογική υγεία, το ανοσοποιητικό και η απορρόφηση του σιδήρου.  Βρες το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής με χαλκό από το πιο φθηνό online φαρμακείο της αγοράς.

Ποια βότανα μπορούν να τονώσουν το ανοσοποιητικό μου;

Υπάρχουν πολλά βότανα που διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις και ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες, καταπραΰνουν τον πονόλαιμο και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία. Μερικά από τα πιο δημοφιλή βότανα για δυνατό ανοσοποιητικό είναι τα παρακάτω:

Εχινάκεια

Η εχινάκεια έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τη θεραπεία του κρυολογήματος και της γρίπης. Έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Ginger

Το ginger είναι ένα βότανο με αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην προστασία των κυττάρων από βλάβες. Είναι τόσο σημαντική η συμβολή του τζίντζερ στον ανθρώπινο οργανισμό, που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό της γρίπης.

Ρίγανη

Η ρίγανη είναι βότανο με αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην καταπολέμηση των βακτηριακών λοιμώξεων.

To Pharmacy Discount προτείνει

Το ριγανέλαιο της Health Sign (HS OREGANO OIL) αποτελεί ελληνικό προϊόν με συνδυασμό από ενεργά συστατικά ριγανέλαιου (με 88% καρβακρόλη) και έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Ο συνδυασμός αυτός συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Κανέλα

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ανοσοποιητικής λειτουργίας, στην καταπολέμηση των λοιμώξεων που προκαλούνται από βακτήρια, ιούς και μύκητες. Ακόμα, περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες αλλά και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Στο κορυφαίο online φαρμακείο του Pharmacy Discount θα ανακαλύψεις τις πιο δημοφιλείς βιταμίνες και συμπληρώματα για να ενισχύσουν την ανοσοποιητική λειτουργία σου, σε ασύγκριτες τιμές από τα μεγαλύτερα brands της αγοράς!

Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc