ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Σύμπλεγμα βιταμινών Β: Γιατί έχει σημασία να τις λαμβάνω όλες μαζί;

Σύμπλεγμα βιταμινών Β: Γιατί έχει σημασία να τις λαμβάνω όλες μαζί;

Στην κατηγορία των μικροθρεπτικών συστατικών, οι βιταμίνες Β έχουν πολλαπλούς ρόλους ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό. Αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που συνολικά είναι γνωστά ως σύμπλεγμα βιταμινών Β, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο σε διάφορες σωματικές λειτουργίες, από την παραγωγή ενέργειας έως τη ρύθμιση της διάθεσης. Ενώ οι μεμονωμένες βιταμίνες Β μπορούν να προσφέρουν συγκεκριμένα οφέλη, υπάρχουν πολλά επιστημονικά δεδομένα που υποστηρίζουν τη χρήση ενός συμπληρώματος συμπλέγματος βιταμινών Β για την αποτελεσματική αξιοποίηση της συνεργιστικής δράσης τους.
Άλλωστε, στη φύση, οι βιταμίνες Β βρίσκονται συνήθως μαζί και αυτό δείχνει την αλληλεξάρτηση και τη συνέργεια μεταξύ αυτών των βασικών θρεπτικών συστατικών.
Το σύμπλεγμα βιταμινών Β αποτελείται από οκτώ διαφορετικές βιταμίνες Β, καθεμία από τις οποίες έχει τις δικές της μοναδικές λειτουργίες και οφέλη. Αυτές οι βιταμίνες περιλαμβάνουν τις B1 (θειαμίνη), B2 (ριβοφλαβίνη), B3 (νιασίνη), B5 (παντοθενικό οξύ), B6 (πυριδοξίνη), B7 (βιοτίνη), B9 (φολικό ή φυλλικό οξύ) και B12 (κοβαλαμίνη). Εδώ, θα διερευνήσουμε γιατί η χρήση ενός συμπληρώματος του συμπλέγματος Β είναι συχνά καλύτερη επιλογή από τις μεμονωμένες βιταμίνες Β.

  1. Ολοκληρωμένη υποστήριξη: Ένας από τους κύριους λόγους για να επιλέξει κανείς ένα συμπλήρωμα του συμπλέγματος Β είναι ότι παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη για διάφορες σωματικές λειτουργίες. Κάθε βιταμίνη Β παίζει έναν συγκεκριμένο ρόλο και μαζί συμβάλλουν στον ενεργειακό μεταβολισμό, τη σύνθεση του DNA, τη λειτουργία των νεύρων και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Όταν λαμβάνετε ένα σύμπλεγμα βιταμινών Β, εξασφαλίζετε ότι το σώμα σας έχει πρόσβαση σε όλα αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αποτρέποντας πιθανές ελλείψεις.
  2. Συνεργιστικά οφέλη: Συχνά οι βιταμίνες Β λειτουργούν σε συνέργεια μεταξύ τους. Για παράδειγμα, η βιταμίνη Β6 βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει τη βιταμίνη Β12, ενώ η βιταμίνη Β9 (φoλικό οξύ) είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή αξιοποίηση της Β12. Αυτή η διασύνδεση σημαίνει ότι οι ελλείψεις σε μια βιταμίνη Β μπορεί να επηρεάσουν την απορρόφηση και τη λειτουργία των άλλων. Ένα συμπλήρωμα του συμπλέγματος Β διασφαλίζει ότι αυτές οι βιταμίνες είναι διαθέσιμες στις σωστές αναλογίες, βελτιστοποιώντας τα συλλογικά τους οφέλη.
  3. Παροχή ενέργειας: Πολλοί άνθρωποι στρέφονται στις βιταμίνες Β για μια φυσική ενίσχυση της ενέργειάς τους. Οι βιταμίνες Β είναι ζωτικής σημασίας για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια μέσω της διαδικασίας του μεταβολισμού. Μεμονωμένα, παίζουν συγκεκριμένους ρόλους σε αυτή τη διαδικασία και η έλλειψη σε οποιαδήποτε από αυτές μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Η λήψη ενός συμπλέγματος βιταμινών Β μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κόπωσης και στη διατήρηση της συνολικής ζωτικότητας.
  4. Μείωση του στρες: Οι βιταμίνες Β, ιδίως η Β5 (παντοθενικό οξύ), είναι γνωστές για τη δράση τους στη μείωση του στρες. Βοηθούν στην υποστήριξη των επινεφριδίων, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του στρες. Όταν λαμβάνονται ως μέρος ενός συμπλέγματος Β, οι βιταμίνες αυτές μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να αντιμετωπίσει καλύτερα το στρες και να διατηρήσει τη συναισθηματική ισορροπία.
  5. Γνωστική λειτουργία και διάθεση: Το σύμπλεγμα βιταμινών Β συνδέεται επίσης στενά με τη ρύθμιση της διάθεσης και τη γνωστική λειτουργία. Η βιταμίνη Β6, για παράδειγμα, είναι απαραίτητη για την παραγωγή νευροδιαβιβαστών όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, οι οποίοι επηρεάζουν τη διάθεση. Οι βιταμίνες Β εμπλέκονται επίσης στην υγεία του εγκεφάλου, τη μνήμη και τη γνωστική απόδοση. Ένα συμπλήρωμα του συμπλέγματος Β μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της ψυχικής ευεξίας και της γνωστικής διαύγειας.
  6. Υγεία της καρδιάς: Οι περισσότερες βιταμίνες Β συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς. Η βιταμίνη Β3 (νιασίνη) συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Το φoλικό οξύ (βιταμίνη Β9) μαζί με την Β12 και την Β6 βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων της ομοκυστεΐνης στο αίμα, η οποία συνδέεται με καρδιακές παθήσεις όταν είναι αυξημένη. Τα συμπληρώματα του συμπλέγματος Β μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμη προσθήκη σε έναν υγιεινό για την καρδιά τρόπο ζωής.
  7. Δέρμα, μαλλιά και νύχια: Η βιοτίνη, μέλος της οικογένειας των βιταμινών Β, συχνά συνδέεται με υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια. Αποτελεί δημοφιλή επιλογή για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την κατάσταση των μαλλιών και των νυχιών τους. Η συμπερίληψη της βιοτίνης μαζί με άλλες βασικές βιταμίνες Β σε ένα σύμπλεγμα Β διασφαλίζει ότι λαμβάνετε αυτό το θρεπτικό συστατικό που ενισχύει την ομορφιά.
  8. Απαραίτητη για τους χορτοφάγους και τους vegans: Οι μεμονωμένες βιταμίνες Β μπορούν να προέλθουν από ζωικά προϊόντα, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους vegans και τους χορτοφάγους να λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες από τη διατροφή τους. Τα συμπληρώματα του συμπλέγματος Β συχνά περιλαμβάνουν βιταμίνες Β που προέρχονται από φυτικές πηγές, καθιστώντας τα μια βολική και αξιόπιστη επιλογή για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή.
Συμπερασματικά, ενώ οι μεμονωμένες βιταμίνες Β μπορούν να προσφέρουν συγκεκριμένα οφέλη, η επιλογή ενός συμπληρώματος του συμπλέγματος βιταμινών Β, όπως τα B complex timed release και B complex quick release από την Quest, παρέχει μια πιο ολιστική προσέγγιση της υγείας και της ευεξίας. Η ολοκληρωμένη υποστήριξη, τα συνεργιστικά οφέλη και η ευκολία της ύπαρξης όλων των βιταμινών Β μαζί, τα καθιστούν καλύτερη επιλογή και μία πολύτιμη προσθήκη στην καθημερινή σας ρουτίνα.

To PharmacyDiscount προτείνει

To B complex quick release (Mega Β50) είναι πλήρης ενεργειακή φόρμουλα που περιέχει όλο το σύμπλεγμα βιταμινών Β. Οι γρήγορης αποδέσμευσης ταμπλέτες του απελευθερώνουν γρήγορα τις βιταμίνες Β στον οργανισμό για τον άμεσο εφοδιασμό των ιστών. Ιδανικό για όσους νιώθουν κουρασμένοι, θέλουν να έχουν περισσότερη ενέργεια, καλύτερη συγκέντρωση και μνήμη. 

Το Β Complex timed release (Mega B100) είναι υψηλής περιεκτικότητας σύνθεση βιταμινών Β. Οι βραδείας αποδέσμευσης ταμπλέτες του απελευθερώνουν αργά τις βιταμίνες για 6 ολόκληρες ώρες, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη απορρόφησή τους.
Το B Complex timed release είναι ιδανικό για όσους αναζητούν να διατηρήσουν την καλή λειτουργία του νευρικού τους συστήματος.






Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc





128 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 12.80€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 21.69€
12.80€
242 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 24.22€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 41.05€
24.22€