ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Προστασία από τον ήλιο! Τι σημαίνουν οι δείκτες SPF;

Προστασία από τον ήλιο! Τι σημαίνουν οι δείκτες SPF;

Όλο το χρόνο πρέπει να νιώθουμε ξενοιασιά και να απολαμβάνουμε τον ήλιο. Ειδικά το καλοκαίρι, όμως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προετοιμάσουμε σωστά το δέρμα πριν τον ήλιο είναι να βγαίνουμε σταδιακά σε αυτόν.

Συνεπώς, η ηλιοθεραπεία δεν πρέπει να διαρκεί για πολλές ώρες. Διαφορετικά, κινδυνεύουμε με ηλιακό έγκαυμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε καρκίνο του δέρματος.

Το έγκαυμα προκαλείται από έναν αμυντικό μηχανισμό που αναπτύσσεται από το δέρμα ενάντια στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο, οπότε μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας που καλύπτει μεγάλο ηλιακό φάσμα και φιλτράρει επαρκώς τις ακτίνες UVA και UVB. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι το έντονο μαύρισμα δεν κάνει καλό στο δέρμα.

Αυτό που είναι πάντα απαραίτητο, ακόμη και σε μέρες σε συννεφιά, είναι η προστασία από τον ήλιο.

Τι σημαίνει ο δείκτης SPF

Τα αντηλιακά προϊόντα παρέχουν προστασία, που ορίζεται με βάση τον δείκτη SPF. Για να καταλάβεις τι σημαίνει SPF και πόσο σημαντικός είναι, αρκεί να σου πούμε τα εξής:

Ο δείκτης SPF (Sun Protection Factor - Δείκτης Προστασίας από τον Ήλιο) δείχνει το επίπεδο προστασίας που παρέχει ένα αντηλιακό προϊόν από την υπεριώδη ακτινοβολία τύπου B (UVB).

Συγκεκριμένα, είναι μια αξιόπιστη μέτρηση της προστασίας του ανθρώπινου δέρματος από τις ακτίνες UVB (μήκος κύματος 290-320 νανόμετρα – το 1 νανόμετρο είναι το ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου).

Ο δείκτης SPF στα αντηλιακά σώματος ή προσώπου υπολογίζεται βάσει του χρόνου που μια άτομο μπορεί να παραμείνει στον ήλιο χωρίς προστασία, σε σχέση με τον χρόνο που μπορεί να παραμείνει χωρίς να καεί χωρίς αντηλιακό. 

Το ζήτημα είναι τι ακριβώς σημαίνει ο δείκτης προστασίας 30 και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να χρησιμοποιείται.  

Αντίστοιχα ανάλογα με το τι σημαίνει ο SPF 50, θα μπορείς να καταλήξεις για τη χρήση του.

Το Αμερικανικό Ίδρυμα για Καρκίνο του Δέρματος υποστηρίζει ότι αντηλιακά με SPF 15 και υψηλότερο, είναι επαρκές για καθημερινή δραστηριότητα ενώ αντηλιακό με SPF 30, ή υψηλότερο, είναι επαρκές για εκτεταμένη παρουσία στον ήλιο.

Όλα τα αντηλιακά, παρέχουν προστασία και έναντι στην UVA ακτινοβολία (320-400 νανόμετρα), αν και ο δείκτης SPF αφορά μόνο την προστασία από την UVB.

Για παράδειγμα:

SPF 15: Μία αντηλιακή κρέμα σώματος με SPF 15 προστατεύει το δέρμα από το κάψιμο 15 φορές περισσότερο από ό,τι χωρίς αντηλιακό.

SPF 30: Αντίστοιχα, μία αντηλιακή με SPF 30 προστατεύει το δέρμα από το κάψιμο 30 φορές περισσότερο από ό,τι χωρίς αντηλιακό.

SPF 50: Συνήθως αυτός ο δείκτης προστασίας προτείνεται σε αντηλιακές κρέμες προσώπου και παιδικά αντηλιακά καθώς προστατεύει το δέρμα από το κάψιμο 50 φορές περισσότερο από την περίπτωση που δεν χρησιμοποιούσαμε καθόλου.

Αντηλιακή προστασία με τα καινοτόμα αντηλιακά προϊόντα Inalia

Τα καινοτόμα αντηλιακά προϊόντα Inalia είναι μια σειρά από αντηλιακές κρέμες και λοσιόν για έντονο μαύρισμα που είναι εμπλουτισμένα με προηγμένες μορφές βιταμινών και φυτικά εκχυλίσματα της κρητικής γης.

Προσφέρουν υψηλή προστασία από την UVA και UVB ακτινοβολία, ενώ παράλληλα ενυδατώνουν το δέρμα και το προστατεύουν από τη φωτογήρανση.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των καινοτόμων αντηλιακών προϊόντων Inalia είναι τα εξής:

  • Εμπλουτισμός με προηγμένες μορφές βιταμινών: Τα αντηλιακά Inalia περιέχουν προηγμένες μορφές βιταμινών, όπως βιταμίνη Ε και C, και το υαλουρονικό οξύ. Οι βιταμίνες προστατεύουν την επιδερμίδα και παράλληλα προσφέρουν ενυδάτωση σώματος, καθώς ο ήλιος προκαλούν ξηρότητα στο δέρμα.
  • Εμπλουτισμός με φυτικά εκχυλίσματα της κρητικής γης: Τα αντηλιακά Inalia περιέχουν επίσης φυτικά εκχυλίσματα, όπως ελιάς, λεβάντας και θυμαριού. Αυτά τα εκχυλίσματα έχουν αντιοξειδωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.
  • Υψηλή αντηλιακή προστασία: Όλα τα αντηλιακά Inalia προσφέρουν υψηλή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, με δείκτη προστασίας SPF50 
  • Απαλή σύνθεση: Τα αντηλιακά Inalia έχουν απαλή σύνθεση που δεν αφήνει λευκή ουσία στο δέρμα αλλά προσφέρει βαθιά ενυδάτωση σώματος.

Τα αντηλιακά, τα λάδια μαυρίσματος και τα after sun Inalia είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα φαρμακεία και καταστήματα καλλυντικών στην Ελλάδα.

TIP: Εφάρμοσε το αντηλιακό σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Ανανέωσε το κάθε 2 ώρες, ή πιο συχνά εάν κολυμπάς, ιδρώνεις ή σκουπίζεις το δέρμα σου.

Τα Inalia είναι μια εξαιρετική επιλογή για σένα που αναζητάς, υψηλής ποιότητας αντηλιακά λάδια και κρέμες.

Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς και το after sun, ώστε να επαναφέρεις την υγρασία και την ενυδάτωση προσώπου και σώματος.

To PharmacyDiscount προτείνει

Η αντηλιακή κρέμα Inalia Vitamin – Rich Face Sunscreen SPF 50  για βαθιά ενυδάτωση προσώπου

To PharmacyDiscount προτείνει

Η αντηλιακή κρέμα σώματος Inalia Vitamin – Rich Body Sunscreen Cream SPF 50 είναι εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση σώματος.

Περιέχει βιταμίνη Ε που έχει αντιοξειδωτική δράση, η οποία σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου, χαρίζοντας ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Το εκχύλισμα φύλλων ελιάς δρα ενάντια στα σημάδια της φωτογήρανσης του δέρματος. Επιπλέον, η αντηλιακή κρέμα προσώπου Inalia SPF 50 θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα, μειώνει την ερυθρότητα και διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων. 

Για την επιτάχυνση μαυρίσματος

Το Inalia Dry Tanning Oil είναι εμπλουτισμένο με έλαιο καρυδιού για ενεργοποίηση και επιτάχυνση του μαυρίσματος. Το έλαιο από την ψίχα καρυδιού έχει λεπτή σύσταση και απορροφάται εύκολα από το δέρμα προσφέροντας ένα υπέροχο φυσικό χρώμα. Το εκχύλισμα ελίχρυσου προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση βοηθώντας στην αναγέννηση των κυττάρων.

Τα φυτικά έλαια μακαντάμια και καρύδας μαλακώνουν το δέρμα και το ενισχύουν με αντιοξειδωτικά που επιταχύνουν την ανάπλασή του.

Για την επιδιόρθωση βλαβών του δέρματος από τον ήλιο

Το Inalia After Sun Cooling Gel περιέχει εκχυλίσματα βρώμης και φραγκόσυκου που προσφέρουν ενυδατική, καταπραϋντική και αντιφλογιστική δράση. Περιέχει β-γλυκάνες, τα ενεργά συστατικά της βρώμης, που ενεργοποιούν τη σύνθεση του κολλαγόνου, συμβάλλουν στην επιδιόρθωση των βλαβών που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία και χαρίζουν απαλότητα στην επιδερμίδα. Η πανθενόλη ενυδατώνει σε βάθος και αναπλάθει το δέρμα.

Η προστασία από τον ήλιο δεν είναι πλέον προαιρετική αλλά απαραίτητη στην καθημερινή μας ρουτίνα. Βρες τα κατάλληλα αντηλιακά προϊόντα με υψηλούς δείκτες προστασίας αποκλειστικά στο Pharmacy Discount. Μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης εγκαυμάτων, πρόωρης γήρανσης και διαφόρων μορφών καρκίνου του δέρματος με αντηλιακά από τα μεγαλύτερα brands στο φθηνότερο ηλεκτρονικό φαρμακείο. Απόλαυσε τον ήλιο, χωρίς να ανησυχείς για τη φωτογήρανση και τις βλάβες της ηλιακής ακτινοβολίας.


Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc

129 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 12.94€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 23.52€
12.94€
145 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 14.48€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 28.95€
14.48€