ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Προβιοτικά: Ο σύμμαχός σας και στις καλοκαιρινές διακοπές

Προβιοτικά: Ο σύμμαχός σας και στις καλοκαιρινές διακοπές

Πολλοί από εμάς σχεδιάζουμε με ανυπομονησία τις διακοπές μας, προσβλέποντας σε ημέρες γεμάτες ξεκούραση, περιπέτεια και χαλάρωση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην παραβλέπουμε τη σημασία της διατήρησης της καλής υγείας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ένας τρόπος για να υποστηρίξουμε την καλή υγεία και ευεξία μας είναι να εντάξουμε τα προβιοτικά στην καλοκαιρινή μας ρουτίνα.
Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που παρέχουν οφέλη για την υγεία όταν καταναλώνονται σε επαρκείς ποσότητες. Αυτά τα ωφέλιμα βακτήρια, που συχνά αναφέρονται ως "φιλικά" ή "καλά" βακτήρια, βοηθούν στη διατήρηση ενός ισορροπημένου μικροβιώματος του εντέρου. Ενώ το σώμα μας φιλοξενεί φυσικά τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, το στρες, η κακή διατροφή, τα ταξίδια και η έκθεση σε ένα νέο, διαφορετικό περιβάλλον μπορούν να διαταράξουν αυτή τη λεπτή ισορροπία.

Ας δούμε λοιπόν τα οφέλη των προβιοτικών και γιατί είναι ιδιαίτερα χρήσιμα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών:

Γιατί προβιοτικά το καλοκαίρι;
  1. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Τείνουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, εκθέτοντας τους εαυτούς μας σε διαφορετικά περιβάλλοντα και πιθανές πηγές μόλυνσης. Τα προβιοτικά διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού μας συστήματος με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, υποστηρίζοντας την παραγωγή αντισωμάτων και ενισχύοντας τη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας μας να αμυνθούμε ενάντια σε επιβλαβείς παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως το Escherichia coli που ευθύνεται για το 90% των ουρολοιμώξεων το καλοκαίρι.
  2. Υγεία του εντέρου/πεπτικού συστήματος: Τα ταξίδια, οι διαφορετικές διατροφικές συνήθειες και η απόλαυση νέων κουζινών μπορεί μερικές φορές να διαταράξουν το πεπτικό μας σύστημα, οδηγώντας σε φούσκωμα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια. Τα προβιοτικά βοηθούν την πέψη αποκαθιστώντας τη φυσική ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου, διευκολύνοντας την ομαλή πέψη και ανακουφίζοντας από τις γαστρεντερικές ενοχλήσεις.
  3. Πρόληψη της τροφικής δηλητηρίασης: Οι αλλαγές στη διατροφή, το φαγητό στο δρόμο, η πιθανή αλλοίωση τροφών λόγω της ζέστης και το φαγητό εκτός σπιτιού γίνονται συνηθισμένα φαινόμενα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Δυστυχώς, αυξάνεται και ο κίνδυνος τροφικών δηλητηριάσεων. Τα προβιοτικά έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης αναστέλλοντας την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων και υποστηρίζοντας τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του εντέρου.
  4. Διαχείριση στρες και άγχους: Οι καλοκαιρινές διακοπές θα έπρεπε να είναι μια περίοδος χαλάρωσης, αλλά το άγχος που σχετίζεται με τα ταξίδια και οι αλλαγές στη ρουτίνα μπορούν μερικές φορές να επιβαρύνουν την ψυχική μας ευεξία. Η σύνδεση εντέρου-εγκεφάλου είναι γνωστή και τα προβιοτικά μπορούν να μειώσουν το άγχος, να επηρεάσουν θετικά τη διάθεση και να μειώσουν τα επίπεδα στρες. Συγκεκριμένα στελέχη βακτηρίων μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των ορμονών του στρες, και είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος της σεροτονίνης που παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση της διάθεσης παράγεται στο έντερο με τη βοήθεια φιλικών βακτηρίων.
 
Καθώς ξεκινάτε λοιπόν τις καλοκαιρινές σας διακοπές μην ξεχνάτε να δίνετε προτεραιότητα στην υγεία και την ευεξία σας. Ενσωματώνοντας τα προβιοτικά στην καθημερινή ρουτίνα σας, μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να διατηρήσετε την υγεία του πεπτικού συστήματος, να αποτρέψετε πιθανές δηλητηριάσεις και ακόμη και να διαχειριστείτε τα επίπεδα άγχους. Η ενίσχυση των φιλικών βακτηρίων του εντέρου με ένα καλό προβιοτικό συμπλήρωμα προσφέρει έναν ισχυρό και φυσικό τρόπο για να διατηρήσετε την υγεία του εντέρου σας και να έχετε ξέγνοιαστες διακοπές! 


To PharmacyDiscount προτείνει

Το ProBiotix Gold της Quest  έχει σχεδιαστεί ειδικά για όσους παίρνουν ισχυρή αντιβίωση ή αναζητούν μια ενισχυμένη δόση φιλικών βακτηρίων λόγω έντονων γαστρεντερικών διαταραχών.Το ProBiotix Gold είναι μια μοναδική σύνθεση 8 διαφορετικών φιλικών βακτηρίων.
Το CranBiotix της Quest περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό τυποποιημένου εκχυλίσματος Cranberry, που αποδίδει υψηλή ποσότητα σε προανθοκυανιδίνες, μαζί με φιλικά βακτήρια που μπορεί να αποτρέψουν την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών και να βοηθήσουν τον οργανισμό να διατηρήσει τα σωστά επίπεδα ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερο.
Το CalmBiotix της Quest είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής για όσους είναι πιεσμένοι, ανήσυχοι, νιώθουν ένταση ή ταραχή λόγω αυξημένου άγχους ή στρες και αναζητούν μια φυσική υποστήριξη για τη διαχείρισή του. Προτείνεται για κάθε στρεσογόνο κατάσταση, όπως υψηλές απαιτήσεις στην εργασία, εξετάσεις, συναισθηματική ανισορροπία, προσωπικά ή κοινωνικά προβλήματα, καθώς και όταν υπάρχει εκνευρισμός λόγω διαφόρων καταστάσεων, όπως λόγω διακοπής του καπνίσματος ή επιβολής ενός αυστηρού διαιτολογίου.



Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας! 


Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc

99 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 9.93€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 17.73€
9.93€
129 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 12.91€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 23.05€
12.91€
236 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 23.62€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 42.17€
23.62€