ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Πολυβιταμίνες και ο σωστός τρόπος λήψης τους

Πολυβιταμίνες και ο σωστός τρόπος λήψης τους

  • Πότε απορροφώνται καλύτερα οι πολυβιταμίνες;

Οι πολυβιταμίνες συνήθως απορροφώνται καλά με το φαγητό, οπότε και μπορείτε να τις πάρετε με το πρωινό, το μεσημεριανό ή και το βραδινό, ακόμη. Απλώς, όποτε και αν τις πάρετε, φροντίστε να έχετε φάει κάτι πριν, για να μην βλάψετε το στομάχι σας.

  • Τι ιδιαίτερο ισχύει για τις λιποδιαλυτές βιταμίνες;

Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E και K, απορροφώνται πολύ καλύτερα όταν λαμβάνονται με λίπος στο φαγητό. Και αυτές επίσης είναι καλύτερο να τις παίρνετε με άδειο στομάχι. 

  • Έχει πραγματικά σημασία πότε παίρνω τις βιταμίνες μου;

Μπορείτε να πάρετε τις περισσότερες βιταμίνες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αλλά το σώμα σας μπορεί να απορροφήσει ορισμένα θρεπτικά συστατικά καλύτερα εάν τα πάρετε μαζί με ένα γεύμα που περιέχει λίπος.

  • Πόσες βιταμίνες θεωρείται ότι πρέπει να παίρνω για τη σωστή λειτουργία του οργσνισμού μου;

Για να λειτουργήσει σωστά, το σώμα σας χρειάζεται 13 βιταμίνες — 9 από τις οποίες είναι υδατοδιαλυτές και 4 από τις οποίες είναι λιποδιαλυτές. Υδατοδιαλυτές βιταμίνες

  • Τι ισχύει για τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες;

Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες διαλύονται στο νερό. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να τις παίρνετε με το φαγητό για να απορροφηθούν.

  • Μπορώ να παίρνω υδατοδιαλυτές βιταμίνες, “χωρίς πρόγραμμα”;

Όχι, επειδή πρέπει να καταναλώνετε τακτικά υδατοδιαλυτές βιταμίνες καθώς, σε αντίθεση με τις λιποδιαλυτές βιταμίνες, δεν αποθηκεύονται εύκολα στους ιστούς του σώματός σας, ενώ η περίσσεια υδατοδιαλυτών βιταμινών απεκκρίνεται μέσω των ούρων ενός ατόμου. 

  • Τι πρέπει να ξέρω για τη Βιταμίνη C, ειδικότερα;

Η Βιταμίνη C παίζει πολλούς κρίσιμους ρόλους στο σώμα σας. Για παράδειγμα, λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, είναι απαραίτητη για την υγεία του ανοσοποιητικού, αλλά και για τη σύνθεση κολλαγόνου και νευροδιαβιβαστών. 

  • Σε ποιές μορφές (συμπληρωμάτων διατροφής) θα βρω τη βιταμίνη C;

Υπάρχουν διάφορες μορφές συμπληρωμάτων βιταμίνης C, όπως ασκορβικό οξύ, ασκορβικό οξύ με βιοφλαβονοειδή, λιποσωμική βιταμίνη C και ασκορβικό ασβέστιο.

 Τα συμπληρώματα ασκορβικού οξέος έχουν βιοδιαθεσιμότητα παρόμοια με αυτή του ασκορβικού οξέος που βρίσκεται σε τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. 

  • Πότε να λαμβάνω τη Βιταμίνη C;

Μπορείτε να λαμβάνετε συμπληρώματα βιταμίνης C οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς φαγητό, αν και η λήψη ασκορβικού οξέος με τροφές μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πιθανών γαστρεντερικών παρενεργειών που προκαλούνται από την υψηλή οξύτητά του. 

  • Υπάρχει κάποιος ενδεδειγμένος τρόπος αποθήκευσης της Βιταμίνης C;

Ναι. Φροντίστε να αποθηκεύετε τα συμπληρώματα βιταμίνης C σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, καθώς αυτό το θρεπτικό συστατικό είναι ευαίσθητο στη θερμότητα και το φως. 

  • Τι συμβαίνει αν πάρω περισσότερη Βιταμίνη C απ΄όση χρειάζεται;

Λάβετε υπόψη σας ότι, επειδή η περίσσεια ποσότητα βιταμίνης C απεκκρίνεται, συνήθως δεν χρειάζονται δόσεις άνω των 1.000 mg - εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως κατά τη διάρκεια της θεραπείας με ενδοφλέβια  βιταμίνη C υψηλής δόσης. 

  • Τι πρέπει να ξέρω για τις Βιταμίνες Β;

Οι βιταμίνες Β πωλούνται μεμονωμένα ή ως συμπληρώματα συμπλέγματος Β που περιέχουν και τις οκτώ βιταμίνες Β.

Επειδή είναι υδατοδιαλυτές, μπορείτε να τις πάρετε με ή χωρίς φαγητό και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Εν τούτοις, συχνά συνιστάται η λήψη βιταμινών Β το πρωί, λόγω του σημαντικού ρόλου τους στον μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών και στην παραγωγή ενέργειας. 

  • Κάνει καλό να παίρνω Βιταμίνες Β με άδειο στομάχι;

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να ωφεληθούν από τη λήψη βιταμινών Β με άδειο στομάχι. Για παράδειγμα, συνιστάται στα άτομα με ανεπάρκεια Β12 να λαμβάνουν συμπληρώματα Β12 με άδειο στομάχι, μαζί με με νερό για την προώθηση της μέγιστης απορρόφησης. 

  • Η ανεπάρκεια σε Βιταμίνη Α

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α είναι  συχνή στις αναπτυσσόμενες χώρες. Επίσης, ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν ανεπάρκεια βιταμίνης Α λόγω αυξημένων αναγκών του οργανισμού τους ή μειωμένης ικανότητάς τους στην απορρόφησή της. Σε αυτές τις κατηγορίες συμπεριλαμβάνονται οι έγκυες γυναίκες ή εκείνες που θηλάζουν, όπως και άτομα με κυστική ίνωση. 

  • Ποιάς προέλευσης βιταμίνης Α περιέχουν τα περισσότερα συμπληρώματα διατροφής;

Τα περισσότερα συμπληρώματα βιταμίνης Α περιέχουν βιταμίνη Α που προέρχεται από ιχθυέλαιο ή με τη μορφή καροτενοειδών βιταμίνης Α, τα οποία είναι φυτικές ενώσεις που το σώμα μας μετατρέπει στη δραστική μορφή της βιταμίνης Α. 

  • Πώς θα επιτύχω τη βέλτιστη απορρόφησή τους;

Για να προωθήσετε τη βέλτιστη απορρόφησή τους, θα πρέπει να λαμβάνετε συμπληρώματα βιταμίνης Α μαζί με ένα γεύμα που περιέχει λίπος. Λάβετε εν τούτοις υπόψη σας ότι εάν τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή, η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Α συνήθως δεν είναι απαραίτητη.  

  • Συμπληρώματα Βιταμίνης Α και υπερδοσολογία

Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης Α σε υψηλές δόσεις μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο θνησιμότητας από όλες τις αιτίες και από καρκίνο ακόμη. Συνεπώς, μην λαμβάνετε υψηλές δόσεις βιταμίνης Α, εκτός εάν έχετε σχετική σύσταση από τον θεράποντα γιατρό σας.