ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Ψυχική Υγεία καθρέφτης της κοινωνίας που θέλουμε να ανήκουμε

Ψυχική υγεία ορίζεται η κατάσταση εκείνη της συναισθηματικής ευεξίας, όπου το άτομο ζει και εργάζεται με άνεση και ικανοποιείται από τα προσωπικά του χαρακτηριστικά και επιτεύγματα.

Πόσο όμως ενημερωμένοι είμαστε; Πόσο ανοιχτοί είμαστε στο να ζητήσουμε βοήθεια; Πώς να την προσφέρουμε σε αυτούς που την έχουν ανάγκη; Πόσο να επιτρέψουμε το στίγμα της ψυχικής διαταραχής να ορίζει τις ζωές κάποιων ανθρώπων;

Η ψυχική υγεία επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε καθημερινά.

Μελέτες αποδεικνύουν πως ένας στους πέντε θα βιώσει μια ψυχική ασθένεια κατά τη διάρκεια της ζωής του με τα πρώτα σημάδια να ξεκινούν στο 75% από τις ηλικίες των 14 ως 24 χρόνων. Λόγω του στίγματος, ωστόσο μόνο το 44% των ενηλίκων αποζητούν διάγνωση και θεραπεία για την ψυχική ασθένεια.

Δυστυχώς, ακόμα και στις μέρες μας το στίγμα παραμένει και συνοδεύεται από φοβικές αντιδράσεις λόγω λανθασμένων στερεότυπων σχετικών με την αντίληψη για τις ψυχικές νόσους. Κι έτσι, το στίγμα, ο φόβος και η άγνοια συντηρούν τις προκαταλήψεις για την ψυχική ασθένεια.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, αξίζει να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ορισμένα πράγματα.

  • Μαθαίνω να με ῾ακούω῾
  • Μαθαίνω να με φροντίζω
  • Μαθαίνω να ζητάω βοήθεια ως ένδειξη δύναμης και όχι αδυναμίας
  • Μαθαίνω να συμβάλλω κι εγώ στην ψυχική υγεία του άλλου
  • Μαθαίνω να αποδέχομαι τη διαφορετικότητα στην ψυχική κατάσταση του καθενός

Σε μια κοινωνία με γεγονότα που κλυδωνίζουν την ψυχική μας υγεία, καλούμαστε να την προασπιστούμε και να την προάγουμε όχι μόνο για τους εαυτούς μας, αλλά και για τους άλλους δίπλα μας.

Η συντονισμένη προσπάθεια διάδοσης της ευαισθητοποίησης και προαγωγή της ψυχικής υγείας αντικατοπτρίζει την ίδια την κοινωνία που θέλουμε να ανήκουμε.