ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
ΜΑΣΑΖ: Μύθοι και Αλήθειες

ΜΑΣΑΖ: Μύθοι και Αλήθειες

Η ψυχική υγεία και ευεξία του ανθρώπου επηρεάζεται είτε θετικά είτε αρνητικά από πολλαπλούς παράγοντες. Τα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζει ο καθένας προέρχονται από πληθώρα αιτιών, οι οποίες εμπίπτουν συχνά στις ανησυχίες της καθημερινότητας.

Η επαγγελματική θεραπεία μασάζ επιλέγεται όλο και περισσότερο από άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία καθώς είναι αναγνωρισμένα τα σημαντικά της οφέλη όπως η χαλάρωση και η ανακούφιση από το άγχος.

 Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί μύθοι γύρω από τη συμβολή του μασάζ στην ψυχική μας υγεία, επομένως πριν προβούμε σε κλήση κάποιου επαγγελματία θεραπευτή πρέπει να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι:

  1. Το μασάζ σας κάνει να νιώθετε κουρασμένοι:

Παρότι ισχύει ότι το μασάζ χαλαρώνει σε βαθμό που ίσως ο θεραπευόμενος αποκοιμηθεί, αυτό δε σημαίνει πως μετά από μια θεραπεία νιώθουμε κουρασμένοι. Αντιθέτως ένας εξειδικευμένος θεραπευτής θα σας κάνει να νιώσετε πλήρως ενεργητικός ,δραστήριος, αναζωογονημένος και χαλαρωμένος. Το μασάζ διευκολύνοντας την κυκλοφορία του αίματος απελευθερώνει την ένταση από τους μύες και συμβάλλει στην αποκατάσταση τους και στη συνολική αίσθηση ευεξίας.

  1. Το μασάζ λειτουργεί επιφανειακά

Μια πεποίθηση που επικρατεί είναι ότι το μασάζ δεν μπορεί να επηρεάσει τις εσωτερικές διαδικασίες του σώματος. Ωστόσο, έρευνες έχουν αποδείξει πως το μασάζ μπορεί να μειώσει  δραστικά τις ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη. Όταν τέτοιες ορμόνες είναι πολύ υψηλές, το σύστημα απόκρισης «πάλης ή φυγής» του σώματος τίθεται υπό πίεση και, ως αποτέλεσμα, αισθανόμαστε άγχος ή ακόμα και κατάθλιψη. Το μασάζ ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά το ενδοκρινικό σύστημα να φτάσει σε μια πιο ισορροπημένη κατάσταση και να καταστείλει τις ορμόνες του στρες. Επιπλέον, η διατήρηση των επιπέδων κορτιζόλης σε χαμηλά επίπεδα θα μας επιτρέψει να γίνουμε πιο προσεκτικοί και ανθεκτικοί όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις.

  1. Το μασάζ πρέπει να πονάει αλλιώς δε λειτουργεί

Ίσως ένας από τους πιο συχνούς μύθους που υπάρχουν γύρω από το μασάζ είναι ότι κατά τη διάρκεια μίας επαγγελματικής θεραπείας πρέπει ο θεραπευόμενος να πονάει. Ο πόνος είναι ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα , ειδικά όταν το άτομο βιώνει ήδη μια στρεσογόνα κατάσταση. Μία θεραπεία η οποία εκτελείται επαγγελματικά από έναν εξειδικευμένο θεραπευτή, θα βοηθήσει να καταπραΰνει τον πόνο και να αυξήσει τη συνολική σας ευεξία. Μπορεί να αισθάνεστε λίγο άβολα όταν ένας θεραπευτής ασκεί πίεση για να απελευθερώσει έναν «κόμπο» μυϊκού ιστού, αλλά θα πρέπει να είναι ένας «καλός» και προσωρινός πόνος.

  1. Δεν μπορείτε να διακόψετε ή να μιλήσετε με τον θεραπευτή μασάζ κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας

Μια άλλη παρανόηση, είναι ότι κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας δεν επιτρέπεται να διακόψετε ή να μιλήσετε με τον θεραπευτή, δίνοντας τη συνολική εντύπωση ότι το μασάζ είναι απρόσωπο και ψυχρό. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο μπορείτε, επιβάλλεται να μιλήσετε αν νιώθετε κάποια ενόχληση.  Κατά τη διάρκεια μια θεραπείας πρέπει να νιώθετε ασφαλής και σίγουρος πως θα σας φροντίσουν και θα ακουστείτε.

 
Το μασάζ πρέπει να είναι μια ευχάριστη διαδικασία για το άτομο και να διασφαλίζει ότι θα χαλαρώσει το σώμα και το πνεύμα του. Έτσι είναι εξαιρετικά ευεργητικό να ενταχθεί στη ζωή μας στα πλαίσια της ευζωίας και συνολικής ευεξίας.

 

Luxury Massage Athens

www.luxurymassage.gr