ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Καστορέλαιο, το φυσικό φάρμακο για δυνατά μαλλιά

Καστορέλαιο, το φυσικό φάρμακο για δυνατά μαλλιά

Το καστορέλαιο είναι ένα φυτικό έλαιο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για ένα ευρύ φάσμα καλλυντικών και ιατρικών σκοπών. Μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία, γενικά, για το πρόσωπο και το δέρμα, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας στη διαχείριση και αντιμετώπιση της ακμής, την ενυδάτωση του δέρματος και τη μείωση πιθανών φλεγμονών του. 

  • Το καστορέλαιο παρέχει τα ακόλουθα οφέλη για το πρόσωπο και το δέρμα:                                                                                                                                                                                                                             
  • Πρόσωπο και καστορέλαιο
  • Ακμή: Οι αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του καστορέλαιου το καθιστούν χρήσιμο στη μείωση της ακμής. Το ρικινελαϊκό οξύ, που περιέχει, μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν ακμή.
  • Υφή: Το καστορέλαιο είναι επίσης πλούσιο σε άλλα λιπαρά οξέα. Αυτά μπορούν να ενισχύσουν την απαλότητα και την ομαλή επιφάνεια της όψης της επιδερμίδας και του δέρματος.
  • Επιδερμίδα και καστορέλαιο

Τα λιπαρά οξέα στο καστορέλαιο μπορούν επίσης να προάγουν την ανάπτυξη υγιούς ιστού δέρματος, καθιστώντας το χρήσιμο στην αποκατάσταση των ανομοιόμορφων αποχρώσεων του δέρματος. Συγκεκριμένα, το καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει στις εξής περιπτώσεις.

  • Ευαίσθητο δέρμα: Το καστορέλαιο έχει χαμηλή κωμικογονική βαθμολογία. Αυτό σημαίνει ότι είναι απίθανο να φράξει τους πόρους του δέρματος, ενώ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μαύρων στιγμάτων, κάτι που το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε ευαίσθητο δέρμα. (στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι οικονομικά προσιτό, σε αντίθεση με άλλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος που μπορεί να είναι πολύ ακριβά. Εν τούτοις, παρά το χαμηλό κόστος του, έχει πολλές ιδιότητες, όπως την προώθηση μιας υγιούς επιδερμίδας ή υγρασίας στο δέρμα, όπως και τα ακριβά προϊόντα περιποίησης).
  • Ξηρό δέρμα / ενυδάτωση. Το καστορέλαιο περιέχει τριγλυκερίδια που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα, καθιστώντας το μια χρήσιμη θεραπεία για το ξηρό δέρμα. Με τις ενυδατικές ιδιότητές του, μπορεί να αντλήσει υγρασία από τον αέρα στο δέρμα, διατηρώντας το ενυδατωμένο.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
  • Άλλα χαρακτηριστικά του καστορέλαιου.

Αναφορικά με το δέρμα, το καστορέλαιο μπορεί να επέμβει με ευεργετική δράση καθώς είναι:

  • Αντιφλεγμονώδες: Τόσο το καστορέλαιο όσο και το ρικινελαϊκό οξύ έχουν επιδείξει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό τα καθιστά χρήσιμα για τη θεραπεία του ερεθισμένου δέρματος.
  • Αντιμικροβιακό: Μπορεί επίσης να προστατεύσει το δέρμα από βακτηριακές λοιμώξεις, κρατώντας έξω τα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες.
  • “Καθαριστικό”: Τα τριγλυκερίδια που βρίσκονται στο καστορέλαιο βοηθούν επίσης στην απομάκρυνση της βρωμιάς από το δέρμα.                                                                                                                                         
  • Τρόπος χρήσης

Μπορεί να χρειαστεί χρόνος μέχρι το δέρμα να απορροφήσει πλήρως το καστορέλαιο, αλλά η αραίωση του λαδιού μπορεί να επιταχύνει τη σχετική διαδικασία.Μπορεί, για παράδειγμα, να αραιωθεί σε χρήση με άλλα έλαια, όπως το ελαιόλαδο ή το φυστικέλαιο. Η συνιστώμενη αναλογία είναι ένα προς ένα. Δηλαδή η ποσότητα του καστορέλαιου πρέπει να είναι ίδια με το λάδι με το οποίο αναμειγνύεται. 

  • Πιθανές παρενέργεις και τρόπος αντιμετώπισης

Ενώ το καστορέλαιο έχει μια σειρά από πολλά υποσχόμενα οφέλη, είναι σημαντικό να σημειωθεί υπάρχουν συχνά και αναφορές που σχετίζονται με αλλεργικές αντιδράσεις, όπως:

  • δερματικά εξανθήματα
  • πρήξιμο
  • φαγούρα

Όποιος λοιπόν εμφανίσει αλλεργική βοήθεια στο καστορέλαιο θα πρέπει να αναζητήσει άμεση ιατρική βοήθεια, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση αλλεργίας.