ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Εσύ γνωρίζεις για το εγγενές φυτό της νότιας Ευρώπης Alkanna tinctoria;

Εσύ γνωρίζεις για το εγγενές φυτό της νότιας Ευρώπης Alkanna tinctoria;

Η Alkanna tinctoria είναι εγγενές φυτό της νότιας Ευρώπης και ανήκει στην οικογένεια των βοραγινοειδών (Boraginaceae). Δύο από τα κύρια συστατικά της ρίζας της είναι η αλκανίνη και η σικονίνη, γνωστές για την επουλωτική τους δράση. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες των ριζών Alkanna tinctoria αναγνωρίστηκαν πρώτη φορά από τον πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, τον 4ο π.Χ. αιώνα, ο οποίος περιέγραψε τη χρήση των ριζών του φυτού για τη θεραπεία αλγών. Στη συνέχεια, ο βοτανολόγος Θεόφραστος επιβεβαίωσε τις φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού Alkanna. Επίσης, ο Μέγας Αλέξανδρος φαίνεται να χρησιμοποιούσε τις ρίζες του φυτού Alkanna tinctoria για τη θεραπεία τραυμάτων των στρατιωτών του κατά τη διάρκεια των εκστρατειών του. Mελέτες που έγιναν το 1977 στην Ιαπωνία απέδειξαν ότι η σικονίνη και παράγωγά της εμφανίζουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση σε έντονα οιδήματα και χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα σε φάρμακα και αλοιφές για τη θεραπεία εγκαυμάτων, τραυμάτων, αιμορροΐδων κ.α. στην Κίνα, στην Ιαπωνία και στην Κορέα.

Βιολογικές μελέτες έδειξαν ότι το εκχύλισμα των ριζών του φυτού Alkanna tinctoria σε λάδι ελιάς είναι πλούσιο σε βιοφλαβονοειδή και έχει πολύ καλή αντιμικροβιακή δράση έναντι του χρυσίζοντα και του επιδερμικού σταφυλόκοκκου, όπως και έναντι της Candida albicans. Χορηγείται σε τραυματικές λύσεις της συνεχείας του δέρματος, εγκαύματα, έλκη διάφορης αιτιολογίας όπως έλκη από φλεβική στάση, έλκη από κατακλίσεις, έλκη διαβητικού ποδιού, οζώδη περιαρτηρίτιδα, ψωρίαση, έκζεμα, σκληρό ερύθημα του Bazin, αιμορροΐδες και άλλες πληγές του δέρματος. Ευνοεί το σχηματισμό νέου κοκκιώδους ιστού και επισπεύδει τη διαδικασία επιθηλοποίησης. Το έλαιο της Alkanna tinctoria είναι επίσης αποτελεσματικό στην επιδιόρθωση όλων των σημείων φυσιολογικής γήρανσης του δέρματος (ρυτίδες, μαύρα στίγματα, θαμπάδα) και στα σημάδια από ακμή. Τέλος, έρευνες αποκαλύπτουν ότι το ελαιώδες εκχύλισμα των ριζών Alkanna tinctoria έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. 


Η πρωτοποριακή κρέμα Alkaderma συνδυάζει αρμονικά την ελεγχόμενα υψηλή συγκέντρωση ελαιώδους εκχυλίσματος Alkanna τinctoria με τα πολύτιμα συστατικά της φύσης Calendula officinalis, Μαστίχα Χίου, Ελαιόλαδο και Έλαιο jojoba. Χάρη στη μοναδική ενισχυμένη σύνθεσή της προσφέρει αναπλαστική, επουλωτική, αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Αποτελεί ιδανική επιλογή για την εντατική περιποίηση πληγών του δέρματος, εγκαυμάτων, ελκών κατακλίσεως, αιμορροϊδων και  πληγών διαβητικών (διαβητικό πόδι).

Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc

 


Βιβλιογραφία

The effect of a beeswax, olive oil and Alkanna tinctoria (L.) Tausch mixture on burn injuries: An experimental study with a control group. K. Gümü, Z. Karaman Özlü. Complementary Therapies in Medicine, 2017, 34, 66-73. K. Gümü, Z. Karaman Özlü.

A comparative study on anti-inflammatory activities of the enantiomers, shikonin and alkannin. S. Tanaka, M. Tajima, M. Tsukada, M. Tabata. Journal of Natural Products, 1986, 49, 466-469.

Effect of alkanna frigid extracts on 3T3 fibroblast cell proliferation. A. Yazdinezhad, Η. Monsef-Esfahani, M. H. Ghahremani. Research Article Pharmaceutical Sciences, 2013, 3, 212-215.
161 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 16.14€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 23.06€
16.14€