Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 69.00€

Επεξεργασμένα τρόφιμα – Ο νέος αλκοολισμός
Η κατανόηση της σημασίας της αποφυγής των επεξεργασμένων τροφίμων θα έπρεπε να αποτελεί μέρος του σχολικού προγράμματος. Φυσικά, η ευθύνη εναπόκειται και στους γονείς, αλλά εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό στα σχολεία έχουν επίσης έναν σημαντικό ρόλο ως "δεύτεροι γονείς” που επηρεάζουν την καθημερινή διατροφή των παιδιών.
Η συνειδητοποίηση για τον αντίκτυπο των επεξεργασμένων τροφίμων στην υγεία μας είναι ελάχιστη. Τα πρόσθετα, όπως ξανθάνη, καραγενάνη, κόμμι γκουάρ, κόμμι τζελάν, αλλά και οι υπέρ-επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και τα σπορέλαια μπορούν να επηρεάσουν το μικροβίωμα του εντέρου προκαλώντας φλεγμονές και επηρεάζοντας την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από αυτό.
Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, η ραφιναρισμένη ζάχαρη, τα σπορέλαια και το αλκοόλ αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την πυροδότηση των σύγχρονων ασθενειών. Η κατανάλωση φυσικών ανεπεξέργαστων υδατανθράκων που περιέχουν φυτική ίνα και γίνεται εποχιακά σε συνδυασμό με ποιοτική πρωτεΐνη και λιπαρά μπορεί να αποτελέσει την πιο υγιεινή επιλογή.
Όσον αφορά το αλκοόλ, η αντίληψη της επικινδυνότητας του είναι διαδεδομένη. Όμως είναι σημαντικό να περάσουμε και τα μηνύματα για τις επιπτώσεις του και τους τρόπους μείωσης της κατανάλωσης του. Οι αλλαγές που επιφέρει στον οργανισμό ακόμη και η μικρή δόση αλκοόλ το καθιστά επικίνδυνο για την δική μας σωματική και ψυχική ακεραιότητα, όπως και των γύρω μας. Σε κατάσταση μέθης μπορούν να συμβούν πολλά ατυχήματα και είναι καλό να είμαστε πολύ προσεκτικοί ακόμα και αν δεν έχουμε σημάδια αλκοολισμού.
Τέλος, η διατροφή αποτελεί κλειδί για τη συνολική υγεία και η εκπαίδευση σε αυτόν τον τομέα είναι εξίσου σημαντική με την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας και των υγιεινών συνηθειών και επιλογών.