ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Εξερευνώντας τα Κονδυλώματα: Προσεγγίσεις στον Κόσμο της Φαρμακολογίας

Εξερευνώντας τα Κονδυλώματα: Προσεγγίσεις στον Κόσμο της Φαρμακολογίας

Τα κονδυλώματα (ή αλλιώς οξυτενή κονδυλώματα) αποτελούν ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και οφείλονται σε στελέχη του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Υπάρχουν περισσότερα από 150 διαφορετικά στελέχη του ιού HPV. Κάποια προξενούν τις κοινές μυρμηκίες σε διάφορες περιοχές του σώματος, ενώ άλλα είναι πιο επικίνδυνα και μπορούν να προξενήσουν δυσπλασίες ή ακόμη και κακοήθειες. Περίπου 40 στελέχη του ιού HPV προσβάλλουν την γεννητική, την περιγεννητική, την περινεϊκή, την περιπρωκτική και τη στοματική περιοχή στα σεξουαλικά ενεργά άτομα. Τα οξυτενή κονδυλώματα, που σε μεγάλο ποσοστό οφείλονται στα στελέχη 6 και 11, εμφανίζονται ως μικρά ογκίδια ή προεξοχές του δέρματος, που μπορεί να είναι σκουρόχρωμες ή ανοιχτόχρωμες και συνήθως έχουν τη μορφή ενός μικροσκοπικού λόφου ή μορφή κουνουπιδιού. Μπορεί να χρειαστούν δύο έως έξι μήνες για να αναπτυχθεί το κονδύλωμα μετά την έκθεση του δέρματός σας στον ιό. Τα κοινά κονδυλώματα είναι συνήθως αβλαβή και τελικά εξαφανίζονται από μόνα τους. Αλλά πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να τα αφαιρέσουν επειδή τα βρίσκουν ενοχλητικά και δυνητικά εποκίνδυνα, κάτι που πλέον γίνεται απο ειδικό δερματολογο με χρήση Laser.

Συμπτώματα:

Τα κοινά κονδυλώματα που εμφανίζονται στα δάχτυλα, στα χέρια σας και σε άλλες περιοχές του σώματος, μπορεί να είναι:

  • Μικρά, σαρκώδη, κοκκώδη εξογκώματα
  • Τραχιά στην αφή &
  • Πασπαλισμένα με μαύρες κουκκίδες, που είναι μικρά πηγμένα αιμοφόρα αγγεία                                                                                                                                                                                                                        
  • Πότε να δείτε γιατρό:

Επισκεφθείτε το γιατρό σας για κοινά κονδυλώματα εάν:

  • Οι αυξήσεις αυτές είναι επώδυνες, ή αλλάζουν εμφάνιση ή χρώμα
  • Έχετε προσπαθήσει να θεραπεύσετε τα κονδυλώματα, αλλά επιμένουν, εξαπλώνονται, ή επανεμφανίζονται
  • Οι αυξήσεις είναι ενοχλητικές και παρεμβαίνουν στις δραστηριότητές σας
  • Δεν είστε σίγουροι αν οι αναπτύξεις αυτές είναι όντως κονδυλώματα
  • Είστε ενήλικας και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται πολλά κονδυλώματα, τα οποία μπορεί να υποδηλώνουν ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα δυσλειτουργεί

Αιτίες:

Τα κοινά κονδυλώματα προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Ο ιός είναι αρκετά κοινός και έχει όπως αναφέρθηκε, περισσότερους από 150 τύπους, αλλά μόνο λίγοι προκαλούν κονδυλώματα. Ορισμένα στελέχη του HPV αποκτώνται μέσω της σεξουαλικής επαφής. Οι περισσότερες μορφές, ωστόσο, μεταδίδονται με περιστασιακή επαφή με το δέρμα ή μέσω κοινών αντικειμένων, όπως πετσέτες και άλλα αντικείμενα. Ο ιός συνήθως εξαπλώνεται μέσω μιας αμυχής στο δέρμα, από μια παρωνυχίδα ή από ένα γδάρσιμο. Το ‘δάγκωμα’ των νυχιών μπορεί επίσης να προκαλέσει εξάπλωση των κονδυλωμάτων στις άκρες των δακτύλων και γύρω από τα νύχια. Το ανοσοποιητικό σύστημα κάθε ατόμου ανταποκρίνεται στον ιό HPV διαφορετικά, επομένως δεν αναπτύσσουν κονδυλώματα όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με τον ιό HPV.

Παράγοντες κινδύνου:

Τα άτομα με υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν κοινά κονδυλώματα είναι:
  • Παιδιά και νεαροί ενήλικες, επειδή το σώμα τους μπορεί να μην έχει δημιουργήσει ανοσία στον ιό
  • Άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως άτομα με HIV/AIDS ή άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνων

Πρόληψη:

Για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης κοινών κονδυλωμάτων:
  • Αποφύγετε την άμεση επαφή με κονδυλώματα. Αυτό περιλαμβάνει και τα δικά σας κονδυλώματα.
  • Μην χρησιμοποιείτε την ίδια ελαφρόπετρα ή νυχοκόπτη στα κονδυλώματά σας όπως χρησιμοποιείτε στο υγιές δέρμα και στα νύχια σας. Χρησιμοποιήστε σμύριδα μιας χρήσης για τέτοιες περιπτώσεις.
  • Μην δαγκώνετε τα νύχια σας. Τα κονδυλώματα εμφανίζονται πιο συχνά σε δέρμα που έχει ‘σπάσει’. Το “δάγκωμα” του δέρματος γύρω από τα νύχια σας, ανοίγει ουσιαστικά την πόρτα  στον ιό.
  • Περιποιηθείτε την προσβεβλημένη περιοχή με προσοχή. Και αποφύγετε το βούρτσισμα, το κούρεμα ή το ξύρισμα των περιοχών που έχουν κονδυλώματα. Εάν πρέπει να ξυριστείτε, χρησιμοποιήστε καλύτερα ηλεκτρικό ξυράφι.