ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Διατροφή και Διαβήτης: Συμβουλές για καλύτερη αντιμετώπιση

Διατροφή και Διαβήτης: Συμβουλές για καλύτερη αντιμετώπιση


Στις μέρες μας πάνω από 425 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από διαβήτη, μια μεταβολική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Οφείλεται σε διαταραχή της παραγωγής ινσουλίνης, σε αντίσταση στη δράση της ινσουλίνης ή και των δύο και οδηγεί σε σοβαρές επιπλοκές και πρώιμο θάνατο. 

Διακρίνονται τρεις τύποι διαβήτη. Ο τύπος 1 (ινσουλινοεξαρτώμενος) οφείλεται σε καταστροφή των βήτα κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη. Ο τύπος 2 (μη ινσουλινοεξαρτώμενος) σχετίζεται με την ηλικία, την παχυσαρκία, το οικογενειακό ιστορικό και τον τρόπο ζωής. Ο τρίτος τύπος είναι ο διαβήτης που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και οφείλεται στη δράση των ορμονών της κύησης σε γενετικά προδιατεθειμένες γυναίκες.

Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν σε διαβήτη τύπου 2, ο οποίος θεωρείται ότι μπορεί να προληφθεί μέσω της τακτικής φυσικής δραστηριότητας/ άσκησης, μιας υγιούς και ισορροπημένης δίαιτας και της προώθησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Οι διατροφικές οδηγίες ήταν πάντα σημαντικές για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Η διαχείριση της διατροφής στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της υγείας διατηρώντας τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε φυσιολογικά όρια, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επιπλοκών του διαβήτη. Μια καλά ισορροπημένη διατροφή που παρέχει τα απαραίτητα μακρο- και μικροθρεπτικά συστατικά είναι πάντα απαραίτητη για τους ασθενείς με διαβήτη και συνήθως περιλαμβάνει υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών, λαχανικών και ψαριών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D και ω-3 λιπαρών οξέων, και χαμηλή πρόσληψη κρέατος, επεξεργασμένων δημητριακών, ζάχαρης και σνακ.

Τα συμπληρώματα διατροφής χρησιμοποιούνται όλο και συχνότερα στις μέρες μας ως τρόπος βελτιστοποίησης της διατροφής και κάλυψης των διατροφικών ελλειμμάτων του οργανισμού.

Οι βιταμίνες βελτιώνουν το γενικότερο μεταβολισμό της γλυκόζης. Πιο συγκεκριμένα οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β συνιστάται να συγχορηγούνται σε ασθενείς που λαμβάνουν μετφορμίνη, ενώ έχουν ρόλο και στην πρόληψη της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας.

Από πλευράς ιχνοστοιχείων το μαγνήσιο είναι μια καλή επιλογή για τους ηλικιωμένους με διαβήτη τύπου 2 αφού φαίνεται ότι βελτιώνει την απάντηση στην ινσουλίνη. Επιπλέον, το χρώμιο έχει φανεί ότι διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του παγκρέατος.

Το πράσινο τσάι έχει ευεργετικές ιδιότητες αφού οι πολυφαινόλες που περιέχει ενισχύουν τη δράση της ινσουλίνης και μειώνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Επίσης, τα προϊόντα της ελιάς μπορούν να βοηθήσουν μέσω διαφόρων μηχανισμών: αναστέλλουν των απορρόφηση των υδατανθράκων και την απορρόφηση της γλυκόζης από το έντερο, ενεργοποιούν τους υποδοχείς ινσουλίνης και την απορρόφηση γλυκόζης από τους ιστούς, ρυθμίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και, μειώνουν την εκφύλιση/καταστροφή των παγκρεατικών κυττάρων που παράγουν την ινσουλίνη μέσω αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών μηχανισμών.

 

Τέλος, η σουλφοραφάνη αναστέλλει την παραγωγή γλυκόζης από τα ηπατοκύτταρα, μειώνει την έκφραση σημαντικών ενζύμων για τη διαδικασία της γλυκονεογένεσης, βελτιώνει την ανοχή στη γλυκόζη, είναι καλά ανεκτή και βελτιώνει τη γλυκόζη νηστείας σε ανθρώπους με παχυσαρκία και αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη.

To PharmacyDiscount προτείνει

 Το Συμπλήρωμα Διατροφής HS Magnesium Citrate, την HS Multivitamin (βιταμίνες του συμπλέγματος Β), το HS Super Antioxidant (συνδυασμό αντιοξειδωτικών ουσιών με πράσινο τσάι), το HS Alexin (αντιοξειδωτική προστασία με λυκοπένιο & σουλφοραφάνη και το HS Panhealth (ισχυρή φόρμουλα βασισμένη στην ελιά και το ρόδι με αντιμικροβιακές ιδιότητες), της εταιρείας Health Sign.

Βρείτε τα εδώ στο PharmacyDiscount!


Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας!

 



ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  1. Effect of magnesium supplementation on glucose metabolism in people with or at risk of diabetes: a systematic review and meta-analysis of double-blind randomized controlled trials. European Journal of Clinical Nutritionadvance online publication 17 August 2016. N Veronese, S F Watutantrige, C Luchini, M Solmi, G Sartore, G Sergi, E Manzato, M Barbagallo, S Maggi and B Stubbs.
  2. Multivitamin Use and Serum Vitamin B12 Concentrations in Older-Adult Metformin Users in REGARDS, 2003-2007. Vijaya Kancherla, Joshua V. Garn, Neil A. Zakai, Rebecca S. Williamson, Winn T. Cashion, Oluwaseun Odewole, Suzanne E. Judd, and Godfrey P. Oakley, Jr. PLoS One. 2016; 11(8): e0160802. Published online 2016 Aug 11.
  3. Olive Oil Nutraceuticals in the Prevention and Management of Diabetes: From Molecules to Lifestyle. Alkhatib A, Tsang C, Tuomilehto J. Int J Mol Sci. 2018 Jul 12;19(7).
  4. Sulforaphane reduces hepatic glucose production and improves glucose control in patients with type 2 diabetes. Axelsson AS, Tubbs E, Mecham B, Chacko S, Nenonen HA, Tang Y, Fahey JW, Derry JMJ, Wollheim CB, Wierup N, Haymond MW, Friend SH, Mulder H, Rosengren AH. Sci Transl Med. 2017 Jun 14;9(394).
146 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 14.64€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 22.59€
14.64€
192 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 19.19€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 29.62€
19.19€
251 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 25.14€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 38.79€
25.14€
125 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 12.47€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 19.24€
12.47€